להפחית מס' שלא ידוע סוגו - js
-
יש לי מספר שיכול להיות שהוא שלילי ויכול להיות שלא
אני מעוניין להפחית אותו כך שאם הוא שלילי הוא יופחת בשלילי ואם הוא חיובי (לא נשמע טוב בימי קורונה... ) הוא יופחת במספר חיובי
כך:let number = ?100 number - 50אם המספר הוא 100 הוא יהיה שווה 50
אם המספר הוא -100 הוא יהיה שווה -50 -
יש לי מספר שיכול להיות שהוא שלילי ויכול להיות שלא
אני מעוניין להפחית אותו כך שאם הוא שלילי הוא יופחת בשלילי ואם הוא חיובי (לא נשמע טוב בימי קורונה... ) הוא יופחת במספר חיובי
כך:let number = ?100 number - 50אם המספר הוא 100 הוא יהיה שווה 50
אם המספר הוא -100 הוא יהיה שווה -50 -
function subTyped(number, toSub){ if(number < 0) toSub = toSub * -1; return number - toSub; }שימוש:
subTyped(100, 50); //50 subTyped(-100, 50); //-50אבל אולי יש נוסחה מתמטית שחוסכת את הקוד הזה.
-
@dovid כנראה התכוונת ככה:
function subTyped(number, absToSub){ if(number < 0) toSub = absToSub * -1; return number - toSub; }מה זה יותר טוב מככה:
function subTyped(number, toSub){ if(number < 0) return number + toSub; return number - toSub; }?
-
function subTyped(number, toSub){ if(number < 0) toSub = toSub * -1; return number - toSub; }שימוש:
subTyped(100, 50); //50 subTyped(-100, 50); //-50אבל אולי יש נוסחה מתמטית שחוסכת את הקוד הזה.
-
@dovid אמר בלהפחית מס' שלא ידוע סוגו - js:
if(number < 0)הערה: יש לדון אם 0 נחשב כמספר חיובי... בכל אופן זה תלוי בדרישה הספציפית של הקוד.
ראה כאן.
-
-
@dovid אמר בלהפחית מס' שלא ידוע סוגו - js:
אבל אולי יש נוסחה מתמטית שחוסכת את הקוד הזה.
function subTyped (number, toSub) { return number - (toSub * (number / Math.abs(number))); }
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות