netlify.com מה זה?
-
@yossiz אמר בnetlify.com מה זה?:
@chagold ממה שאני מבין, זה במה לאתרי serverless. שזה אומר: איחסון, CI/CD, אפשרות להרצת פונקציות בענן שלהם, API-ים שימושיים ועוד.
היתרון הגדול שלהם שהם מאוד מפשטים את כל התהליך של העלאת אתר לאוויר. כדי להעלות אתר לא צריך יותר מכמה צעדים פשוטים:
מחברים את ספק הגיט (Github, Gitlab וכו') לשירות שלהם, בוחרים את הריפו, מגדירים את פקודת ה-build שירוץ באופן אוטומטי על כל קומיט שייכנס לריפו בעתיד, ויעשה את ה-deploy.
(כמובן שאפשר גם להשתמש איתם לאחסון פרויקטים שאינם מבוססים על גיט).בין הרבה תכונות מיוחדות שהם מציעים אפשר למצוא גם ניהול טפסים ללא שרת (Serverless), שעובד מחוץ לקופסה (ויודע גם לפלטר ספאם, בין השאר!) אחרי שמוסיפים לא יותר מכמה HTML attributes מיוחדות.
השירות החינמי שלהם כולל אחסון של עד 100GB אחסון ו-300 דקות CI CD. הם מציעים עוד הרבה שירותים בתשלום (כמו שירות analytics מבוסס CDN ב-10$ /חודש, ועוד)
יש להם כמה מתחרים שמציעים פחות יותר אותו שירות, הידוע שביניהם: Vercel. -
@chagold אמר בnetlify.com מה זה?:
@shaya איפה הDB נמצא?
@yossiz אמר בnetlify.com מה זה?:
זה במה לאתרי serverless.
כלומר, אין שם צד שרת בכלל.
אבל אתה עדיין יכול לאחסן שם פרונט-אנד (SPA) שעושה קריאות API לשרת שלך (שנמצא במקום אחר).ראה את הפוסט הזה.
-
@shaya
קצת התערבב לי המושגים
תמיד הבנתי ש:
serverless זה שירות שמריץ את האפליקציה שלי בשרת של החברה המארחת בלי שאני צריך לקנפג שרת (לרוב עם אופציה להאזנה רק לHTTP).
SSG זה כלי שמייצא את כל האתר לדפים סטטיים, ואז ניתן לאחסן אותם בשרת סטטי פרטי או בשירות (S3 וכדו').
לגבי DB אפשר לבחור מנוהל או פרטי , וההתחברות היא אותו דבר.ובקיצור כל הדברים האלו אפשר לבנות לבד בVPS אבל זה דורש הרבה יותר עבודה של הגדרות
והרבה פחות סקיילבילי, מאשר שירות serverless.
פספסתי משהו? -
@nigun
Serverless נותן את האפשרות למפתח להשתמש עם שרת בלי שיהיה לו לדאוג לכל התשתיות. זה יכול להיות להרבה דברים שונים.באתר הזה למשל אני משתמש עם serverless לשלושה דברים:
- שרת סטטי ששולח את הדפים למשתמשים.
- שירות CI CD (שכולל את כל ה-build step שבין השאר מריץ את ה-SSG, במקרה הזה).
- שירות המאפשר לי לקבל טפסים ממשתמשים ישירות למייל.
הערת אגב, באתר הנ"ל מכיון שהוא סטטי ישנם כרגע שתי מוגבלויות רציניות:
- לא כל כך נוח להוסיף חומר למאגר (כי האתר אינו מחובר ל-DB כלשהו שאפשר לעדכן באופן תכנותי).
- אי אפשר לבנות מערכת חיפוש וסינון.
יש לי כמה רעיונות איך לפתור אותם (ולו בצורה חלקית) עם שירותי serverless, אבל אולי זה כבר נושא לאשכול אחר...
-
@shaya אמר בnetlify.com מה זה?:
הערת אגב, באתר הנ"ל מכיון שהוא סטטי ישנם כרגע שתי מוגבלויות רציניות:
לא כל כך נוח להוסיף חומר למאגר (כי האתר אינו מחובר ל-DB כלשהו שאפשר לעדכן באופן תכנותי).
אי אפשר לבנות מערכת חיפוש וסינון.יש לי כמה רעיונות איך לפתור אותם (ולו בצורה חלקית) עם שירותי serverless, אבל אולי זה כבר נושא לאשכול אחר...
הרוקו...
בניית אפליקצית נוד פשוטה (אולי אני? התחלתי עם זה עכשיו ) והרצה בהרוקו - הכי פשוט וקל
אפשרי ליצור את האפלקיצה בהרוקו שתיזון ישירות מתוך ריפו שבגיטהב וכל שינוי בגיטהב האפליקציה נבנית מחדש אוטומטית.
באופן כללי הרוקו עובד כולו עם גיט וזה נוח בלי אפשרות לתאר.נושא חדש..
-
@shaya אמר בnetlify.com מה זה?:
לא כל כך נוח להוסיף חומר למאגר (כי האתר אינו מחובר ל-DB כלשהו שאפשר לעדכן באופן תכנותי).
באמת אתמול עברתי על הריפו, קצת על הקוד והPR, מיד קפץ לי שמאוד לא נח לתרום קישורים נוספים..
בקיצור,
NetlifyCMS שזה headless cms מבוסס גיט, כלומר כל המידע נשמר בגיט, כל שינוי הוא commit או PR.
אני לא סגור עד כמה יהיה מורכב (אם בכלל) להשתמש בו לזה, (אין לי ניסיון בו מעבר לdeploy של איזה טמפלייט או שניים) אני משער שעל פי רוב המטרה שלו הוא לנהל דפים, ולא אובייקטים שמייצרים דפים, אבל בסופו של יום, זה לא אמור להפריע.. הSSG הוא בסך הכל שלב נוסף בdeploy..@shaya אמר בnetlify.com מה זה?:
אי אפשר לבנות מערכת חיפוש וסינון.
שוב, אני לא מדבר מניסיון, אבל דיי ברור לי שSSG לא בהכרח מייצר אתר שהוא 100% סטטי, אלא כל התפקיד שלו זה לרנדר מראש את התצוגה לקליינט בלי להכריח אותו לטעון קודם את הFW שבתורו ירנדר את הדף.
לאחר שהקליינט טוען HTML מוכן, הוא מריץ את הFW שלוקח שליטה על הדף.
מקורות:
https://gridsome.org/docs/fast-by-default/#vuejs-spa
https://ssr.vuejs.org/guide/hydration.htmlבקיצור, נראה שאין שום מניעה טכנית להוסיף סינון, רק צריך לזכור שהכל נעשה בצד לקוח.. (מקסימום הפרדה של קטגוריות מראש לקבצי JSON שונים כדי לחסוך משאבים)