עיגון זכויות תוכנה (מניעת העתקה) מבחינת דין תורה
-
@שתיה לדעתי:
- חוזה חתום טוב.
- מאד תלוי באיזה שפה התוכנה שלך כתובה.
לא נתת פרטים. אז אני אנחש שמדובר בPHP, או בשפה אחרת שלא מתקמפלת, ואז אף אחד לא מונע תיאורתית מהלקוח לפתוח את הקובץ בעורך טקסט ואז העדבק לאן שירצה. - בהנחה שזה PHP, אתה יכול לעשות עירפול לקוד. נכון שיעתיקו את זה עם העירפול, אבל אם תיתן לכל לקוח גירסה משלו, ותדחף בתוך הקובץ עצמו את החתימה של החומרה, זה אמור לספק הגנה די נורמלית.
- בגלל שזה תוכנה לשרתים, לכאורה אתה צריך לדאוג שהתוכנה לבד לא תכסה ושיהיה צריך שירות כדי להפעיל אותה (אא"כ היא ממש פשוטה שכל אחד יכול לכתוב אותה מחדש)
- קצת אכזרי אולי, אבל ללמד את הקוד שבמידה שהוא מרגיש שהוא על שרת ללא רישיון, שיעבוד רגיל לגמרי, אבל מידי פעם שיעשה בעיות.
לדוגמא, פעם בכמה שעות, שיעשה טעות בשמירת הנתונים. בלי לומר למשתמש שזה בגלל גניבה, וככה הוא יהיה חייב לפנות אליך. (אם אם זה נניח תוכנה שמתחברת לטלפוניה, אז שהשיחה תעבור למקומות מוזרים ע"י כל לחיצה - לדוגמא) - בד"כ מקובל להגן בצורה שחלק מהקוד נמצא בשרת אחר שלך. ואז בשביל הביצוע הוא ניגש למיקרוסרביס על השרת שלך.
לדוגמא: נניח שהתוכנה שלך יודעת לנקד טקסט.
אז הניקוד עצמו מתבצע על השרת של הלקוח, אבל נניח שהוא שולח את הטקסט לשרת שלך בשביל הפתיחת ר"ת ועל זה הדרך....
בהצלחה.
- אחד הלקוחות שלי תמיד אומר: אם צריך לחתום על חוזה עם מישהו, אז זה אומר שזה מיותר. בשביל חוזה צריך אמון.
מצד שני, מול לקוחות כן צריך חוזה חתום בלי ספק. - בסוף, לזכור שהכל זה מהקב"ה. גם כשעוקצים אותך. (וזה קשה, אוהו כמה שזה קשה.... )
-
@רחמים אמר במניעת העתקה תוכנה:
אכן הכותרת מאוד מטעה, @dovid אולי תשנה את הכותרת ל: הרתעה משפטית מפני העתקת תוכנה וכדומה.
@שתיה אמר במניעת העתקה תוכנה:
(צודק, אני לא יכול לשנות כותרת יותר)
@שתיה גם יכול לשנות את הכותרת, ע"י עריכה ההודעה הראשונה באשכול.