רוצה להבין-מעבד דור 8
-
@יוני תמיד במפרט יש 2 מהיריות, הבסיסי (Processor Base Frequency) ו-Max Turbo Frequency.
במחשב ביתי, (אולי פעם שמת לב), כ90 אחוז מהזמן המעבד משתעמם. כשאין עומס, כדי לחסוך אנרגיה, המחשב מוריד את המהירות פחות מהמהירות הבסיסי. כשיש עומס, אז המחשב מעלה את המהירות לפי העומס. המהירות הכי גבוה הוא הערך של Max Turbo Frequency.
ה-Processor Base Frequency זה מהירות שהמעבד יכול לשמור לאורך זמן בלי להתחמם יותר מדי. משא"כ מהירות השיא - Max Turbo Frequency - המעבד יכול לשמור על זה רק לזמן מועט לפני שהוא חייב להוריד את המהירות כדי שלא יתחמם. (תחשוב על ספורטאי... יש מהירות בסיסי שהוא יכול לרוץ ולשמור על זה לאורך זמן ויש מהירות שיא שהוא יכול להגיע לו לזמן קצר).
יכול להיות שבמצבים וסוגי עומס מסויימים הדור 7 יבצע יותר טוב, אבל ברוב העומסים שמחשב ביתי פוגש, מן הסתם הדור 8 יהיה יותר מהיר. (יכול להיות כמו ש@לחיל-אומר כתב שהדור 8 יכול לשמור על אותו מהירות של הדור 7 לאורך זמן, אבל רק כאשר 2 ליבות (פיזיים, שהם 4 לוגיים) מופעלים, רק כאשר כל 8 הליבות מופעלים אז הוא צריך להוריד מהירות, כך שיוצא שהדור 8 רק מוסיף ולא מגרע).
היוצא מכל זה, שקשה מאוד לשער ביצועי מעבד מסויים תחת עומס מסויים מתוך המפרט הטכני. בשביל זה יש אתרים של benchmarks (-"אמות מידה", לפי גוגל...).