הדרך הטובה למסד נתונים באינטרנט
-
https://www.traversymedia.com/modern-javascript-2-0
דרך צלחה! יגעת ומצאת תאמין!
-
@ראש-פינה אם אתה צריך דווקא בעברית אני ממליץ מנסיון על הספר של רן בר זיק, הוא מצויין ולמיטב ידיעתי אין חומר עדכני איכותי אחר בעברית. הספר שלו לא מלמד HTML+CSS, את הבסיס של זה תוכל ללמוד מהספר הזה: https://www.gov.il/BlobFolder/generalpage/html5/he/חומרי הדרכה ותרגיליםhtml5.pdf מעט ישן אבל מלמד טוב וממש מאפס.
אם גם אנגלית טוב לך, יש שפע חומר איכותי בחינם, לדוגמה https://javascript.info (לא מנסיון) -
@dovid כתב בהדרך הטובה למסד נתונים באינטרנט:
כעת אתה צריך ללמוד תכנות. לא משנה איזו שפה העיקר שתהיה מודרנית,
ולעת עתה אל תתעסק בכלל בממשק עליו אתה חולם כי כעת אתה צריך ללמוד.תודה על התגובות
אני מבין שמוטל עלי ללמוד - והרבה..., היות ואני חדש בתחום, רציתי לדעת את התוכנית שעומדת לפניי, מהו התחום העיקרי של JS, האם ניתן ליצור בזה בסיסי נתונים, או רק את צד הלקוח. -
@בעל-כישרון שוב, השאלה שגויה.
מסדי נתונים לא עושים עם שפה כל שהיא, ולימוד תכנות לא אומר ללמוד שפה, השפה היא סה"כ רכיב בלימוד.
מי שלומד נגרות לא שואל איזה רהיטים אפשר לבנות עם העץ הספציפי שהוא התחיל לשייף, הוא לומד נגרות.
כשתדע תכנות, תוכל ללמוד כל שפה שתרצה תוך ימים ולכל היותר שבועות,
ולבנות מערכת כל שהיא זה גם ידע בתכנות (שזה שלב א' שאליו שלחתי אותך) וגם 2. ידע והיכרות עם ארכיטקטורות (שרת-לקוח, מבני נתונים, קלט-פלט אחסון ואחזור ועוד הרבה) 3. כלים (מסדי נתונים, חלונות, יישומי אינטרנט, רכיבים מוכנים של ספריות קוד ושירותים של חברות), וזה ידע שרוכשים גם תוך כדי לימוד התכנות וגם אחרי. התכנות זה שלב חשוב מאוד לכל זה, כי מי שמדלג על השלב הזה בוחר כלים לפי המגרעות של ידעותיו במקום לפי איכות הכלי. -
@בעל-כישרון תשובה לשאלתך היא שעל פי רוב לא יוצרים מסד נתונים אלא משתמשים במסד קיים.
כמו שבאקסס אתה לא יצרת את המסד אלא בנית טבלאות וקישורים בתוך המסד. יש כמה מסדים שניתן להשתמש אבל זה נושא יחסית שולי גם למתכנת עם ניסיון.JS זו שפה שמתקשרת עם שני הצדדים.
-
@בעל-כישרון
בתור אחד שעשה את הדרך הזו.. התחיל באקסס ועבר משם לווב והמסתעף, אולי אתרום את חלקינשאל קודם כל שאלה מקדימה:
האם הפיתוח שלך באקסס כלל גם כתיבת קוד vba או רק שימוש בטבלאות \ טפסים \ דוחות המובנים באקסס?במידה ולא עשית כלל שימוש בקוד, אז אכן, כהמלצת חברי, אתה צריך פשוט ללמוד תכנות, מה שיש לך היום ביד קשה לקרוא לזה אפילו 'רקע בתכנות'.
אם כן עשית שימוש בקוד vba, כלומר יש לך היכרות עם כתיבת קוד (ככה נשמע מדבריך שאתה ברמת 'מתחיל' לגבי שפות תכנות), אז אוכל לומר לך שאני התקדמתי משם בלי 'ללמוד תכנות' בצורה מסודרת ורשמית, אלא בכל תקופה היתה שפה או טכנולוגיה מסויימת שחקרתי וככה התקדמתי.לגופו של עניין,
אם אתה רוצה לבנות ממשק אינטרנטי בעשר אצבעותיך (פחות או יותר) ולא להשתמש בכל מיני מסגרות למינהם (וורדפרס ושות') אז יש לך דרך יחסית משמעותית שתצטרך לעבור עד שתוכל להרים ממשק אינטרנטי.הדבר הראשון שתצטרך בשביל יישום אינטרנטי, הוא שרת, הממשק שלך בהכרח צריך לשבת על שרת שעליו תבצע את ההתקנות וכו'. תחזוק השרת מצריך לכה"פ ידע בסיסי בהפעלת \ תחזוק שרת, בדרך כלל בשפת linuxs.
בנוסף, בשונה מפרוייקט אקסס שמכיל במקום אחד גם את הממשק ('צד לקוח'), גם את הקוד ('צד שרת') וגם את מסד הנתונים, בממשק אינטרנטי כל אחד הוא דבר בפני עצמו.
מסד הנתונים מותקן בפני עצמו על השרת, אתה בוחר את סוג מסד הנתונים שאתה רוצה נניח Mysql ומתקין על השרת, התקשרות עם מסד הנתונים באמצעות שפת SQL.
הממשק עצמו (צד לקוח), במידה ואתה לא עושה שימוש בפלטפורמות ופריימורקים חיצוניים, בהכרח יכתב בשפת HTML+CSS לצורך עיצוב הדף, וכן שפת js לביצוע פעולות וכדו' בדף וכן לתקשורת עם צד השרת.
צד שרת תצטרך לבחור בשפת שרת כל שהיא שתספק ותתפעל את הממשק, זה יכול להיות nodeJS (מה שיחסוך לך לימוד שפה נוספת, כי js אתה צריך בכל מקרה ללמוד), Python, PHP, או C#.ממה להתחיל?
לענ"ד, אם אתה יותר בעניין של עיצוב האתר ופחות כתיבת קודים ומחלקות ופונקציות, תתחיל עם HTML ו CSS, אפשר לכתוב דף HTML גם על המחשב האישי שלך בלי שרת, וזה גם נותן לך תוצאה מיידית לקוד שלך. אחר כך תנסה להעלות את זה על שרת (אפילו אחסון אתרים לפני שאתה שוכר שרת ממש), ומשם לאט לאט לממשק את זה למסד נתונים ולצד שרת שיפח בממשק שלך רוח חיים. לחילופין, כמובן אפשר להתחיל הפוך עם לימוד שפת שרת כל שהיא (אני התחלתי עם PHP ואח"כ Python).דבר נוסף ואחרון אם יורשה שלי..
מנסיון, ממשק אינטרנטי לצורך שאותו ציינת (לקוחות עסקאות תשלומים) הוא דבר מאוד לא נח לפיתוח, בשונה מאקסס שאתה יכול ליצור טפסים וחלונות כאוות נפשך, בדף אינטנרט אין חלונות, יש לך 'דף' ולנסות לייצר על גביו 'חלונות' זה דבר מאוד מסורבל, ראה ערך אתרי הבנקים \ קופ"ח שמתעסקים עם סגנון ממשקים כאלו. -
@מומחה-באקסס כתב בהדרך הטובה למסד נתונים באינטרנט:
הדבר הראשון שתצטרך בשביל יישום אינטרנטי, הוא שרת, הממשק שלך בהכרח צריך לשבת על שרת שעליו תבצע את ההתקנות וכו'. תחזוק השרת מצריך לכה"פ ידע בסיסי בהפעלת \ תחזוק שרת, בדרך כלל בשפת linuxs.
אפשר לומר שזה הדבר האחרון שהוא יצטרך.
אגב, כדאי שתפרט מעט גם על הרמה בווב והמסתעף שהגעת אליה כיום, להשלמת התמונה -
@צדיק-תמים כתב בהדרך הטובה למסד נתונים באינטרנט:
אפשר לומר שזה הדבר האחרון שהוא יצטרך.
אתה צודק,
התכוונתי שזה דבר מוכרח מעצם המושג 'ממשק אינטנרטי' (למעט אם משתמשים במארחי אתרים). לא הדבר הראשון שהוא צריך ללמוד.@צדיק-תמים כתב בהדרך הטובה למסד נתונים באינטרנט:
אגב, כדאי שתפרט מעט גם על הרמה בווב והמסתעף שהגעת אליה כיום, להשלמת התמונה
הסיפור עדיין לא הגיע לסופו הטוב.. אני כל הזמן לומד...
אבל אפשר לומר שיש לי כיום ידע משמעותי בתחומים ובשפות שציינתי בפוסט + התמקצעות בכמה פריימורקים, שמאפשרים לי לכתוב אתרים, ממשקים, מערכות טלפוניות.
האם אוכל לעבור היום מבחן מה"ט, לא. אבל אני חושב שיש לי את הכלים והיכולת לעשות גם מה שמתכנת עם תעודה מה"ט עושה. -
@צדיק-תמים כתב בהדרך הטובה למסד נתונים באינטרנט:
אני ממליץ מנסיון על הספר של רן בר זיק, הוא מצויין ולמיטב ידיעתי אין חומר עדכני איכותי אחר בעברית.
אולי יש למישהו להשאיל, באזור בית שמש?
@מומחה-באקסס כתב בהדרך הטובה למסד נתונים באינטרנט:
דבר נוסף ואחרון אם יורשה שלי..
מנסיון, ממשק אינטרנטי לצורך שאותו ציינת (לקוחות עסקאות תשלומים) הוא דבר מאוד לא נח לפיתוח, בשונה מאקסס שאתה יכול ליצור טפסים וחלונות כאוות נפשך, בדף אינטנרט אין חלונות, יש לך 'דף' ולנסות לייצר על גביו 'חלונות' זה דבר מאוד מסורבל, ראה ערך אתרי הבנקים \ קופ"ח שמתעסקים עם סגנון ממשקים כאלו.א"כ, מה בכל זאת הדרך המומלצת לדבר כזה?
-
@בעל-כישרון כתב בהדרך הטובה למסד נתונים באינטרנט:
אולי יש למישהו להשאיל, באזור בית שמש?