בקאנד ופרונט - איך לחבר אותם לאחד
-
@יוסף-בן-שמעון ואיפה אתה מניח את הקבצים של הפרונט? איך הindex.html הגיע מdict לassets?
-
@dovid אני לא אוהב לערב את השרת הקידמי בהגשת הקבצים הסטטיים של האפליקציה, אני דוגל בהפרדת רשויות מוחלטת, 1. להמעיט ככל האפשר את התלות של האפליקציה בשירותים חיצוניים, 2. אין צורך לתת לשרת הקידמי הרשאות גישה לקבצים פנימיים של האפליקציה, לא מיבעיא אם זה בתוך דוקר, שאז כל מכונה עומדת לעצמה ואני לא רוצה לחבר את ה volumes של המכונות זו לזו, אלא אפילו במכונה אחת שיש עליה את השרת והאפליקציה, למה לי לתת לאנגקיס הרשאות קבצים שהוא לא צריך, כל אפליקציה צריכה להיות קופסה סגורה שדואגת לעצמה
-
@יוסף-בן-שמעון אני מבין את שיקוליך, אבל אין לך מענה לבעיית הביצועים.
שנית, אנחנו עוסקים באפליקציה שהיא נטו API, למה שהפרונט אנד ייחשב חלק ממנה? אדרבא, היה מקום לשיטתך להקצות מכונה נטו לקבצים סטטיים (בהחלט אפשר, אם כי לא צריך מכונה וירטואלית רק עבור קבצים סטטיים).
יש לציין שאני מיושן ולא משתמש בדוקר כלל, כך שייתכן שדעתי יונקת מהצמצום הזה.בהחלט הגיוני תרחיש של סאב דומיין לקבצים סטטיים, ואף ריבוי דומיינים שמשתמשים באותו API, מה שמחדד את ההפרדה הגמורה בין מערכות צד השרת ללקוח.
-
@יוסף-בן-שמעון כתב בבקאנד ופרונט - איך לחבר אותם לאחד:
לא מיבעיא אם זה בתוך דוקר, שאז כל מכונה עומדת לעצמה ואני לא רוצה לחבר את ה volumes של המכונות זו לזו
אפרופו דוקר, למה volume? גם בשרת וגם בלקוח לא צריך volumes בכלל, השרת עושה COPY של הקוד בעת הבניה, והלקוח בבניה עושה build ואחרי זה לוקח את הקבצים לקונטיינר חדש עם nginx.
בכלל, volume מיועד לקבצים שצריכים להיות מחוץ לקונטיינר, למשל, תיקיה data שהשרת מעדכן, או קבצים נוספים, אין שום עניין לשים את ה src בתוך ווליום.
ואני ירחיב:כמו שאומר @dovid, למה לתת לשרת דברים שהוא לא צריך? אבל אני מסכים איתך, שבטח אם הפרוייקט רץ בדוקר זה לא יהיה נוח לתת לnginx גישה לקבצים, והרעיון הכי פשוט זה להשתמש ב docker-compose עם קונטיינר אחד לשרת ואחד לקליינט בו בזמן שהבניה של השרת מורכבת מהעתקה של קבצי הקוד, ביצוע npm i והתקנת תלויות, ובלקוח זה טיפה מעניין יותר, אתה מעתיק את הsrc, עושה build לVue או למה שזה לא יהיה, ואז עושה קונטיינר חדש FROM nginx ומעתיק את הקבצים הסטטיים שנוצרו מהקונטיינר שבנה את הקליינט (זה כזכור לי COPY --from 0 או משהוא כזה) לתוך /var/www/html ומעתיק קובץ config מתאים של nginx.
כמובן שעכשיו יש לך 2 פורטים, אחד ללקוח ואחד לשרת, ובnginx שרץ בשרת עצמו (לא בדוקר) אתה עושה reverse proxy גם לצד שרת וגם לצד לקוח לפי location מתאימים.
ככה אתה יוצא יישום מבוסס דוקר באופן מלא, בלי לתת למערכת הפעלה גישה לקבצים, וגם מאד קל לתפעול בעדכונים, זה למשוך קוד, ו docker-compose build ושלום.
אבל שוב, לדעתי חבל להעסיק את השרת בקבצים הסטטיים.
-
@יוסף-בן-שמעון ואיך אתה עושה בפיתוח עצמו? שרוצים להשתמש בשרת הפיתוח של vue עם טעינה חמה וכו', ולא להשתמש בקבצים הסטטים המקומפלים,
הרי אי אפשר להריץ 2 דברים על אותו פורט... ו2 פורטים נחשבים כ2 כתובות לעניין CORS. או שאולי באמת מריצים בשני פורטים את השרת והקליינט ומאפשרים OCRS לרשימה לבנה?
כמו כן אני מבין שלכל השיטות לא הכוונה לשים את הקוד של הקליינט והסרבר באותה תקיה (עם חלוקה לתקיה לפרויקט הבק ותקיה לפרויקט הפורנט), כל הנידון הוא איך להגיש את הקבצים הסטטיים המקומפלים,
האם להעתיק אותם (ידנית או ע"י הגדרה של ה outputDir) אל תוך תקייה מסויימת בבק (assest) ולהגיש אותם דרך האקספרס, או להגיש אותם דרך שרת HTTP חיצוני כגון נגינקס, לטובת ביצועים. תקנו אותי אם אני טועה. -
@צדיק-תמים כתב בבקאנד ופרונט - איך לחבר אותם לאחד:
או שאולי באמת מריצים בשני פורטים את השרת והקליינט ומאפשרים OCRS לרשימה לבנה?
זה המנהג בזמן הפיתוח
באקספרס JS אתה יכול לעשות את זה בקלות עם middleware של ספריית cors
למשל כך:app.use(cors({ credentials: true, origin: 'http://localhost:4200' }));
-
@צדיק-תמים הנמהג הוא לעבוד עם dev-server של webPack שזמין גם בvue וגם באנגולר.
ככה אתה יכול לפתח בlocalhost:4000 ולפנות בכל מקום לexmapple.com/api בלי שום בעיית cors.
ובעת הפרודקשיין הכל יהיה example.com וממילא לא יהיה cors.מ"מ:
https://cli.vuejs.org/config/#devserver
https://webpack.js.org/configuration/dev-server/ -
@dovid תודה, אנסה.
רק דבר אחד אני לא מבין - הרי ב-Vue יש רק קובץ סטטי אחד (index.html) שנשלח תמיד ללקוח, והJS של הvue router הוא זה שמציג את התוכן הנכון לפי הURL. אם כן איך הפרוקסי יודע מה לא תואם לקובץ סטטי ויש לנתב אותו לבק?This will tell the dev server to proxy any unknown requests (requests that did not match a static file) to http://localhost:4000.
-
@צדיק-תמים אני מניח שלא כל vue מכיל ראוטר, ועכ"פ ודאי שלא כל פרוייקט webpack.
כמו"כ במידה והפרוקסי מוגדר כסטרינג ולא כאובייקט, אז הוא חל רק על בקשות XHR , ממילא ניווט בשורת הכתובת לא מועבר לפרוקסי.
עוד אפשרות היא לציין מבנה url מסויים שרק הוא יועבר לפרוקסי, למשל שמתחיל בapi.
תראה בלינקים שהבאתי, עושים את זה ככה:devServer: { proxy: { '^/api': { target: 'https://example.com', changeOrigin: true } } }