-
@ב-ל אם כבר אז חשבתי פעם על רעיון, ב"ה יש בימינו כ"כ הרבה ספרים חדשים בכל רחבי התורה, שלא לדבר על קונטרסים וחוברות וכדו', אך במרבית הפעמים מלבד קרובי המחבר או הקשורים בהוצאה, אין לאדם פשוט המתעניין בנושא שבו עוסק הספר אפשרות לדעת שבספר xyz בעמוד פלוני דיבר על זה האברך החשוב הנ"ל.
לכן חשבתי על רעיון שחוץ מהתמקדות בצורת הדף, שכל הספרים והקונטרסים האלו יהיו מועלים לאתר ברשת בצורה טקסטואלית וישולב באתר ההוא מנוע חיפוש גוגל (או כדוגמת גוגל) שידע למצוא קשר בין נושאים לא רק לפי תגיות חיפוש אלא גם לפי מילים קשורות וכו'.
העלאת התוכן לאתר תוכל להתבצע על ידי יצירת מודעות לנושא ופרסום כתובת אימייל שכל מו"ל או ישיבה או אברך שחיבר ספר ידע שכמו שהוא צריך להדפיס ולהפיץ את הספר בחנויות ובבתי הכנסיות, הוא צריך גם לשלוח קובץ PDF וקובץ טקסט של הספר למייל ההוא.בהערת אגב, באוצר הספרים היהודי השיתופי, מצאתי פלטפורמה די תואמת רק ללא החיפוש המדובר שהוא ליבת הרעיון.
-
@ב-ל אמר במי מתנדב להקים מאגר תורני חרדי חינמי ראוי לשמו ??:
אולי מפה תבוא היוזמה!!
להקים מאגר חרדי של ספרים תורניים בלבד שכל אחד יוכל לערוך ולתרום. וכן שיהיה אפשר לערוך בו חיפוש כמו בפרויקט השו"ת
אוצר הספרים היהודי השיתופי-מאגר תורני וחרדי לגמרי אך מותר רק לשימוש פרטי וכל הטקסטים שייכים לבעלי האתר בלבד
בקיצור אין מאגר ספרים חינמי נורמלי של נטו ספרי קודש משלנו ומי שיצטרף ליוזמה כזו יבורךהיוזמה קיימת כבר, הניסיון להמציא את הגלגל מחדש, תוקע מקל ארוך בגלגלים של עצמנו. אוצר הספרים היהודי השיתופי הוא מאגר תורני אדיר, גם אני תורם טקסטים דרכו, בעולם הדיגיטלי אין שום משמעות לעובדה של מי הבעלות על הטקסטים (הם כמובן לא לוקחים בעלות על תרומות של המשתמשים, אלא על הנגזרות של ריכוז הטקסטים במקום אחד, כדי למנוע מצב שמישהו ידפיס את הטקסטים מסחרית או יעתיק את כל המאגר וייצור פיזור מיותר של כוח ההתנדבות המוגבל שקיים ברשת) ברגע שבעלי האתר מתחייבים להמשיך להעמיד אותו לגלישה חינמית עבור כולנו, אז זה הבית שלי.
- שם אני מעלה טקסטים קטנים שהקלדתי (לפעמים יש סימן אחד חשוב בספר שלם)
- שם אני מעלה ציונים ומראי מקומות, אם מצאתי בשו"ת פרח מטה אהרון תירוץ חזק על המשנה למלך, אני נכנס למשנה למלך, פותח הערה ורושם "בעיקר קושיית רבנו עי' מה שתירץ בפרח מטה אהרון סי' כג". וכדומה. ומאות לומדים נהנים מזה בהמשך השנים.
פשוט תענוג.
בקיצור, יש כבר מאגר ספרים חינמי (חינם לשימוש ולימוד, מישהו מאיתנו מתכונן לפתוח חברה להדפסת ספרים ורק צריך שהטקסטים יהיו חינמיים כדי שיוכל להדפיס סתם בלי מאמץ??? על זה מדובר?) שהולך ומשתבח כל הזמן, בזכות עורכים תורניים כמוני וכמוך
מאגר לא סתם נורמלי, אלא מעולה ונוח לעבודה (בנוי כמו ויקיפדיה, אינטואיטיבי ופשוט, עם עזרה ממתנדבים אחרים
נטו ספרי קודש משלנו.
ועם המון תוספות שמתווספות כל הזמן, שימושיות ללומדי דף היומי ועוד, מבחני חזרה ועוד.
מי שיצטרף לעשרות הבודדות (בינתיים) של לומדים שנעזרים ותורמים טקסטים והערות ליוזמה הזו, במקום להתפזר ליוזמות העתק-הדבק שיצוצו כפרחים, יבורך מפי עליון וכל יושבי בית המדרש יהנו לאורך שנים מפרי עמלו ויברכוהו לעד.
-
אני לא מבין למה לא לשכפל את כל האתר של ספריא,
ואת תוכן הספרים לסנן מהדברים הבעייתים (מי יחליט?),
וכמובן לייבא את הקישורים בין הטקסטים.ואת ההערות יעשו המשתמשים החדשים שיבואו.
פעם כבר כתבתי על זה
https://tchumim.com/topic/4415/מיזם-ספריא-sefaria -
@yits אמר במי מתנדב להקים מאגר תורני חרדי חינמי ראוי לשמו ??:
אני לא מבין למה לא לשכפל את כל האתר של ספריא,
במיוחד שכמעט כל הטקסטים שיש באתרים אחרים יש גם בספריה וגם הועתקו מספריה.
מלבד זה שכל הנתונים שלהם ניתן לשכפל ולהוריד מגיטהב, יש להם גם API לקבל ישר את הטקסטים שלהם
אני בניתי לעצמי משהו חובבני שמציג לי קבצים ישר משם
-
@yits אמר במי מתנדב להקים מאגר תורני חרדי חינמי ראוי לשמו ??:
אני לא מבין למה לא לשכפל את כל האתר של ספריא,
וכמובן לייבא את הקישורים בין הטקסטים.ואת ההערות יעשו המשתמשים החדשים שיבואו.
הטקסטים בספריא בעייתיים בהגהה גרועה
אין הרבה קישורים פנימיים
וזה בדיוק מה שעושים באוצר הספרים היהודי השיתופי
מייבאים את כל הספרים שבספריא ומלבדם עוד ספרים קנייניים רבים של מכונים (כובע ישועה של מכון דעת מבינים, משאת המלך של הרב דיסקין, כל ספרי האילת השחר, ספרי רבי חיים קנייבסקי ועוד ועוד). ספרים אלו לעולם לא יוצגו באתר "חינמי" שמאפשר להדפיס אותם ולמכור. וזה המצב גם לגבי חלק מהספרים שבספריא, שהזכויות על הדפסתם שמורות לפנחס ראובן ול"תורת אמת"
לכן יצרו ב"אוצר הספרים היהודי השיתופי" מעין חברה/עמותה או מה שזה לא יהיה, ששומרת על הזכויות ומונעת את הדפסת החומר, ומצד שני מאפשרת לנו הלומדים גישה חינמית לעולם לכל החומרים.
כל הטקסטים שעולים שם, עוברים ליטוש והגהה ראשוניים + הוספת קישורים פנימיים ראשונית
ואחר כך הם זמינים למתנדבים כמוני וכמוך, לא בתור עבודת התנדבות סיזיפית, אלא תוך כדי שאני לומד אני מגיה ומוסיף הערות - מראי מקומות לאחרונים שדיברו על הרשב"א הזה, וכדומה.אני לא מוצא בזה שום חסרונות, ועם הזמן מצטברים שם הררי הערות ומראי מקומות חשובים. לדעתי זה העתיד. שם ילמדו כולם בעוד כמה שנים כשהאינטרנט יהיה סוף סוף מסונן כמו שצריך ויאפשר לאנשים להכניס אותו ללימוד באופן שוטף.
יהיו אתרים רבים של ליקוטים ואוספים, אבל ספרייה בסיסית של טקסטים תורניים מוגהים ומוערים כמו שצריך חייבת להיות רק אחת, שתמקד את כל הכח של הבית-מדרש. גם אם יקומו בעתיד עוד מיזמי-חיקוי, בסופו של יום הם יהיו חייבים להתאחד כולם כי אין מספיק כח אדם מתנדב עבור כולם. אז לא משנה איך שיקראו למיזם הסופי, הוא ייראה בדיוק כך. הרבה ספרים, שייכים לכל מיני אנשים, אבל מונגשים חינם לכל ציבור הלומדים ששותף לההדרתם.
-