MVC להבין את האריטקטורה לעומק
-
אנו מפתחים כעת אתר בMVC
האתר הינו פשוט ויש לי מחברת עיצוב אתרים את כל הדפים בHTML כולל הCSS ו JS ז"א עיצובים והתנהגות בסיסית של האתר
עכשיו צריך להעביר אותם לתוך הפרוייקט שמוקם בASP MVC
ויש לי כמה אתגרים
א. יש בראש כל הדפים NAVBAR משותף עם לוגו וברוך הבא ל...
ומתחתיו יש בכל הדפים כעין מדד WORKFLOW שמציג את התקדמות המשתמש בתהליך מילוי הפרטים וההצטרפות
יש 5 שלבים ובעצם בכל שלב האייקונים של השלבים הקודמים נעשים צבעוניים והשלב הנוכחי נעשה צבעוני + הדגשה
ורק למטה מזה יש את התוכן הנוכחי של הדף
איך מעבירים כזו התנהגות לMVC?
מסתבר שאמור להיכנס כאן הקטע של PartialView and View אבל כל הנושא הזה לא כ"כ מובן לי ואני ישמח אם מישהו יסביר את זה בצורה ברורה כמו שיודעים להסביר פה ...
ב. האתר אמור להיות מאובטח ברמה מקסימלית כיון שמתעסק עם כספים וכן יהיה עליו רגולציה מהאוצר איך שומרים על האבטחת מידע שלו?
יש את הקטע של @Html.AntiForgeryToken() מה הוא בדיוק עושה? והאם יש אפשרות להשתמש בו רק במקרה של FORM ז"א בהליכה פשוטה לACTION א"א להשתמש בו?פורסם במקור בפורום CODE613 ב08/06/2015 10:00 (+03:00)
-
יאהו כמה שאלות!!
אז דבר ראשון, תבוא כל יום לפעמים משעמם פה נורא.
דבר שני רישא על ארכיטקטורה של MVC, וסיפא איך עושים א' וב' וג' שאינם קשורים ממש לMVC אלא השאלה מה נוהגים בMVC במקרים האלואז דבר ראשון אני לא כ"כ מכיר MVC, אני די חדש שם.
השאלה הראשונה זה תצוגות. זה ממש קל, פתח פרוייקט MVC חדש. פתח בVIEW את התיקיה Shared החלף את תוכן התוגה במבנה הדף. בפנים יש להשאיר בשביל התוכן את ההוראה @RenderBody().השאלה השניה: באבטחת מידע אין שום כלי שאתה משתמש בו ואתה פטור מלהבין מה קורה. אתה חייב להכיר כל סוג התקפה ממנה אתה מנסה להתגונן. לא חשבת על התקפה מסוימת? אז אתה כמעט בטוח חשוף.
הAntiForgeryToken בא נגד התקפה מסויימת ששמה CSRF. זה אומר שמשיהו מאתר אחד גורם למשתמש שלך לעשות פעולה שהוא לא רוצה, והפעולה מאומתת בשמו כי הבקשה נשלחת הימנו והוא "מחובר". בשביל זה עושים פשוט ערך אקראי שכתוב הן בעוגיה והן בטופס. והשרת משווה אותם. אני חשוב שלא חייבים form לזה, מחר אבדוק בע"ה.פורסם במקור בפורום CODE613 ב08/06/2015 22:04 (+03:00)
-
אם אתה ממש מעוניין להבין את הMVC
ממליץ לך לקנות את הספר asp.net mvc 4 של הוצאת הוד עמי
עכשיו הוא במבצע שבוע הספר ב120 ש"ח במקום 200 ש"ח..אני קניתי.. קיבלתי אותו עכשיו (הם שולחים בדואר שליחים..) והוא נראה ספר ממש רציני ומקיף של כל הנושא (כ500 עמודים)
יש שם פרק שלם על אבטחה (כ60 עמודים)
אולי אחרי שאגמור לקרוא את כולו אוכל לענות לך תשובות.. :lol:
בהצלחה!!פורסם במקור בפורום CODE613 ב10/06/2015 00:52 (+03:00)
-
קראתי את הספר בחלקו מספריה
ויש שם הרבה מלל ובלה בלה בלה
אין לי זמן לזה ומה שמפריע לי בכל הספרים האלה שנצמדים בד"כ לשפת המקור שזה אנגלית וגם אחרי שזה מתורגם זה נשאר סגנון מאד מעצבן לקריאה
וחוץ מזה שהספר יצא לפני יותר משנה וחצי ובמושגים של NET ואבטחת מידע זה נצח...
אני רוצה הסבר ממוקד יעיל ותמציתי והדוגמה שהם עובדים איתה בספר חנות מוזיקה היא מאד בנאליתפורסם במקור בפורום CODE613 ב10/06/2015 09:24 (+03:00)
-
אני חושב שכדי להבין את הארכיטקטורה זה בהחלט יכול להספיק. כי כנראה היא לא השתנתה.
לגבי אבטחת מידע, יעילות קוד וכו' אתה צודק, אבל במילא את זה הוא ילמד בסוף מהאינטרנט.באופן אישי למדתי כמה פעמים מספרים כאלו, אתהבסוף לוקח משם רק את היסודות ומשלים בעצמך באמצעות האינטרנט.
אבל את היסודותהבסיסיים לפעמים קצת קשה (אבל לא אמרתי שא"א) לקחת מהאינטרנט, ובמיוחד קשה לקחת ממאמרים באנגלית למי שלא דובר אנגלית שוטפת.
לגבי השלמת מידע,זה כבר סיפור אחר, וקל יחסית להשלים חוסרים מהאינטרנט.פורסם במקור בפורום CODE613 ב10/06/2015 09:42 (+03:00)
-
הספר הזה אכן גרוע מאוד מבחינת העברית ויש לי שפע דוגמאות.
גם הם לא תרגמו את כל הספר האנגלי לדעתי, כי ראיתי שם עמודים שלמים שלא מצאתי בעברי.אבל אחרי כל חסרונותיו הוא מאוד מאוד טוב.
הוא לא עשוי בכלל למתחילים בתכנות, וגם מתקדמים יתעצבנו על המהירות בהם מכסים נשואים עמוקים. אבל בסה"כ ספר מצויין (נמצא על שולחני תוך כדי שאני כותב. קניתי אותו ב220 כמדומני).פורסם במקור בפורום CODE613 ב10/06/2015 10:38 (+03:00)
-
וחוץ מזה שהספר יצא לפני יותר משנה וחצי ובמושגים של NET ואבטחת מידע זה נצח...
אני עוקב היטב אחר השינויים והחידושים בתחום ונראה מהפורום שגם דוד ל.ט. עוקב, אני יכול לומר שאכן יש שינויים אבל הבסיס לא משתנה,
גם תשובה שתקרא ב stack overflow לפעמים נכתבה לפני שנה או יותר.
לעניות דעתי ספר מלפני שנה וחצי הוא בהחלט מעודכן ממש (אם הוא היה מעודכן כשנכתב כמובן) ואחרי שמסיימים צריך להמשיך לעקוב בעצמך.
בין כה אין סיכויי שרידות גבוהים למתכנת שלא יודע להתעדכן בכוחות עצמו.
דוד ל.ט. תקן אותי אם אתה חושב שאני טועה.לגבי התרגום לעברית זה בעיה קשה, לפעמים המתרגם חושב שהוא יישמע מתוחכם יותר אם יאלץ ביטוי בעברית
לדוגמה I couldn't care less שמי שמתרגם אותו "לא יכול להיות אכפת לי פחות" מחבל בכל ענין התרגום
אגב יש צורות שכבר נכנסו לשפה בעקבות כאלו תרגומים כמו הביטוי "אי אפשר להפריז בחשיבותו של.." וכו'פורסם במקור בפורום CODE613 ב10/06/2015 14:07 (+03:00)
-
אתם צודקים בקשר ללמידה העצמית
אבל עדין יש דברים שכמה שלומדים לבד יכול לבוא מישהו ובחמש דקות של הסברים טובים יבהיר את העניין כמו ששעות למידה באינטרנט לא יעשו את זה
כמובן שאפשר להגיע לזה מניסיון ובעיקר ומטעייה
אבל לי אין כרגע זמן לתהליך הזהפורסם במקור בפורום CODE613 ב10/06/2015 14:19 (+03:00)
-
@טל למדן
אבל עדין יש דברים שכמה שלומדים לבד יכול לבוא מישהו ובחמש דקות של הסברים טובים יבהיר את העניין כמו ששעות למידה באינטרנט לא יעשו את זה
אבל לי אין כרגע זמן לתהליך הזהעל אתר מכללת PracticU שמעת?
אמנם הצעה יקרה (350 לחודש) אבל משתלמת לדעתי (הייתי מנוי שם חודש אחד), אשמח לשמוע דעתכם בעניין...
יש שם שיעורים אינטרנטיים במגוון נושאים תכנות ורשת ויש שם מרצה שהוא ממש כהגדרתך לעיל (דוגמאות באתר שלהם)
[u:a2x6te1k]בחמש דקות של הסברים טובים יבהיר את העניין כמו ששעות למידה באינטרנט לא יעשו את זה[/u:a2x6te1k]
מאוד חד ברור וממוקד מטרה הוא לא מקיף את הכל אבל את הבסיס לדעתי מעולה
אז זהו לא באתי ליחצן אותו (לבינתיים לא מקבל אחוזים) אלא להציע.
אשמח אם מישהו כאן יבדוק ויביע את דעתו לחיוב או לשלילה/הצעה חילופיתפורסם במקור בפורום CODE613 ב11/06/2015 04:51 (+03:00)
-
@טל למדן
אבל לי אין כרגע זמן לתהליך הזהלא נראה לי שבהסבר של חמש דקות אפשר להבין את הארכיטקטורה של הפלטפורמה לעומק..
לכן, כתבתי שאם אתה רוצה להבין לעומק אתה מוזמן להקדיש לזה זמן ולקרוא לעומק.
לגבי התרגום מאנגלית, צודקים התרגום לא משהו..
אבל כמו שאמרו הספרים הללו נותנים לך את העקרונות והבסיס ואח"כ אפשר להמשיך הלאה ולהתעדכן..
לפחות כך אני מקווה..פורסם במקור בפורום CODE613 ב11/06/2015 20:03 (+03:00)