אנטיטי ב C# - שאלות
-
חברים יקרים
אחרי פרויקטים באקסס ואחר כך בסי שארפ עם ADO
הבנתי (והתנסיתי) שלעבודה ברשת זה ממש לא מוצלח...
בתאוריה הבנתי את הרעיון של סביבת אנטיטי, ואשמח מאוד לעזרת החברים היקרים בשאלות שיעלו לי. הסביבה שלי - מסד נתונים של SqlServer, אני כותב בC# .
שאלה ראשונה - מהי הדרך (או מה עלי ללמוד) כדי שאוכל לשלוח בקשה לשרת שיחזיר לי רק את השורות הרלוונטיות. בפרויקט שהתחלתי תוך כדי לחץ, בלית ברירה הרצתי שאילתות על אוביקט List שנטען מהטבלה. אני ודאי לא צריך לתאר את הקטסטרופה של הדבר, וכמה זמן לקחה כל בקשה.... אז ברור שזו לא הדרך, במיוחד כשמדובר על כמות גדולה מאוד של נתונים. אשמח אם תכוונו אותי לדרך הנכונה. -
שאלה נוספת:
אני עומד עכשיו בכתיבת הקוד, כאשר אני עומד לשמור מידע של 3 ישויות שונות.
לקוח חדש (customer) שביצע הזמנה חדשה (Order) והפרטים שלה (Details)
האם זה נכון לעשות כך - אוביקט הזמנה חדשה, ובו אני מגדיר את הלקוח כאוביקט חדש, ולרשימת הפרטים (collection) של אוביקט ההזמנה אני מוסיף שורות חדשות של פרטים.
זה נכון? כדאי לעבוד אחרת? אולי ליצור כל אוביקט בנפרד ואחר כך לקשר?
תודה! -
לאשכול של אובייקטים באנטיטי קוראים גרף (לא יודע למה).
אני מבין שאתה שואל האם לקשר לאובייקטים שלא מחוברים עדיין לDataBase (וממילא ללא מפתח לשיוך), ע"י השמת אחד בתוך הNavigation Property של השני, ולשמור הכל במכה, זה תקין או לא.
התשובה היא שבדרך כלל זה מצויין.
רק שיש סיטואציות (למשל בארכיטקטורת ווב, כאשר אתה לא מקבל מיידית את כל הנתונים וכדומה) שזה לא יעבוד טוב ואז תצטרך לשמור קודם אב, ואז להשתמש בערך המזהה שלו לפעולות השרשרת הבאות. -
שאלה 4:
בעצם אם המערכת הזאת חוסכת ממני את הצורך בעבודה מול מסד הנתונים, האם יש אפשרות לעלות שלב. התוכנה שאני עובד עליה אמורה להיות מותקנת במחשבים רבים לצורך הזנת נתונים, ובמחשב ראשי לצורך ניהול ועיבוד.
הנקודות שאני מעוניין בהם לגבי המחשבים של הזנת הנתונים:- שלא אצטרך כלל לטפל בנושא של מסד הנתונים (למשל התקנת תוכנת DB כלשהי)
- שהנתונים ישמרו מוצפנים באופן קריא רק על ידי התוכנה שלי
לפי צורת הפעולה של האנטיטי, אם תהיה ספריה כלשהי שתשמור את הנתונים כנ"ל, ותתפקד מול האנטיטי כמו מסד נתונים, הרי שזה אמור לפעול מצוין. כמובן שהחיסרון יהיה שאין לי שום נגישות לנתונים חוץ מהתוכנה שלי, אבל במקרה הזה זה בדיוק מה שאני מחפש.
אני מדבר בדווקא על ספריה כלשהי, שתפעל כחלק מהתקנת התוכנה שלי בלי שום צורך בדרייבר או בהתקנה נוספת. מקווה שהסברתי את עצמי כראוי.
באם חכמי הפורום אינם מכירים כזה דבר / יודעים שזה לא אמור לעבוד, אשמח להצעות אחרות לנקודות שהעליתי. ותודה מראש... -
אני חוזר לשאלות של מתחילים
שאלה 5:
מה הדרך הנכונה והמומלצת לטיפול בעדכון אשכול של נתונים (graph כמו שלמדתי כאן) באמצעות טופס (wpf), כאשר אני רוצה לנצל את המעלות של ה Binding לפקדים, אבל יש כמובן לחצן ביטול שמבטל את כל השינויים בטופס הזה.
האם לאגד את כל האשכול לטופס, ובביטול לטעון אותו מחדש מהמסד? אולי ליצור עותק ולעבוד עליו, ואז להשתמש בSetValues שאני עוד לא כל כך מכיר, או שיש דרך פשוטה הרבה יותר?
שאלה 6:
שאלה כללית, הדרך בה עבדתי עד היום, זה ליצור מחלקה סטטית לניהול הנתונים ושאר המחלקות ניגשים אליה. האם זה נכון גם פה? או שמא כדאי לפעמים או תמיד ליצור אוביקט חדש של ה DbContext שלי? -
@חבלזון
לגבי 6: במעבר מאקסס תמיד הייתי הולך על מחלקה סטטית ש"חיה" לאורך כל חיי התוכנית.
עד שלמדתי שיותר נכון לקרוא כל פעם מחדש לDB.
כמובן באותו חלון ובאותה בקשה כל אחד.
מצד שני, היום אני בווב, ושם זה בוודאי מתנהל אחרת (בכל קריאה לדף הכל מתחיל מחדש)
משא"כ ביישום WPF. -
-
שאלות יפות אחת אחת.
הנקודות שאני מעוניין בהם לגבי המחשבים של הזנת הנתונים:
- שלא אצטרך כלל לטפל בנושא של מסד הנתונים (למשל התקנת תוכנת DB כלשהי)
- שהנתונים ישמרו מוצפנים באופן קריא רק על ידי התוכנה שלי
- ברור שאפשר.
- זה מסד מרכזי (דרך אינטרנט), או מקומי בכל מחשב?
בכל מקרה זה רק לגבי הקשיית הדרך, כי כל מה שהתוכנה שלך יכולה לקרוא ולכתוב, אפשר בדרך קלה או פחות קלה לעשות גם בלעדיה. אין טכניקה בעולם שמונעת את זה.
מה הדרך הנכונה והמומלצת לטיפול בעדכון אשכול של נתונים (graph כמו שלמדתי כאן) באמצעות טופס (wpf), כאשר אני רוצה לנצל את המעלות של ה Binding לפקדים, אבל יש כמובן לחצן ביטול שמבטל את כל השינויים בטופס הזה.
האם לאגד את כל האשכול לטופס, ובביטול לטעון אותו מחדש מהמסד? אולי ליצור עותק ולעבוד עליו, ואז להשתמש בSetValues שאני עוד לא כל כך מכיר, או שיש דרך פשוטה הרבה יותר?זה שאלה גדולה ובכלל לא של מתחילים. אני מאוד התלבטתי בהז.
יש לנו שתי אפשרויות בכל עריכה של ישות,
א. לעבוד ישירות על הישות ששייכת לDbContext חי, ואז- צריך לוודא שלא מבוצעת שמירה בחלונית אחרת שתשפיע גם עליו (או לעשות בידוד של DbContext פר חלון כפי שאמר @clickone או הצעה דומה )
- צריך לבצע שחזור במקרה שהלקוח ביצע ביטול ע"י הערכים המקוריים של הישות
ב. לעשות עותק של הישות או לפחות לנתק אותה מהDbContext, ואז:
- בעת שמירה צריך למזג אותה חזרה לDbContex
- אין לנו אינדיקציה אם היא השתנתה או לא בלי לעקוב ממש.
האפשרות השניה טובה בהרבה מנסיוני.
שאלה כללית, הדרך בה עבדתי עד היום, זה ליצור מחלקה סטטית לניהול הנתונים ושאר המחלקות ניגשים אליה. האם זה נכון גם פה? או שמא כדאי לפעמים או תמיד ליצור אוביקט חדש של ה DbContext שלי?
אם אתה הולך עם האפשרות השניה במקטע הקודם אתה יכול לעבוד עם DbContext אחד סטטי ולהרויח קאש וLazy Loading וכו.
בכל מקרה אל תאפשר עריכות של חלקים מקושרים באותו הפעם, כי זה יסבך לך את החיים.
כלומר שאם יש בחלון אחד פרטי תורם, ויש רשימת טלפונים שלו, וזה שתי טבלאות, לחצן השמור של פרטי התורם יתייחס רק לפרטים שלו כי הטלפונים יישמרו מייידית - ומבחינת הUX שבזה, צריך לעשות את בצורה של כפתור עריכה כך שתהיה תחושה של שמירה מיידית בעת הוספת טלפון או עריכתו זאת למרות שלבסוף ילחצו על ביטול בסיום העריכה.