לוגי שגיאה בnodejs וyemotrouter מה הגורם לקריסה?
-
@eido יש רק שלוש דרכים לעצור קוד שרץ באמצע פונקציה בלי משפטי בקרה (if/for/break וכדומה):
return
throw
await.
בפונקציה choosestreet אתה קורא לid_list_message בתוך לולאה ובלי await.
מהקוד הזה שלא מסודר מבחינת ההזחות יחד עם העובדה שיש שמה סוגריים מסולסלות מיותרות, אני לומד שאתה עובד קשה לכתוב קוד בלי IDE או ידע בסיסי בעניין. כדאי לך להשלים את החסרים האלה, זה יוריד ממך הרבה הרבה טרחה ותלמד הרבה יותר מהר להבין את הקוד. -
@eido כי יש כמה פעמים שאתה מחזיר משהו אבל אתה לא עוצר את הקוד, כך שהקוד ממשיך לרוץ ומחזיר כמה דברים ביחד, וזה מה שגורם לשגיאות כאלה
@ששא כתב בלוגי שגיאה בnodejs וyemotrouter מה הגורם לקריסה?:
@eido כי יש כמה פעמים שאתה מחזיר משהו אבל אתה לא עוצר את הקוד, כך שהקוד ממשיך לרוץ ומחזיר כמה דברים ביחד, וזה מה שגורם לשגיאות כאלה
אדייק, בעיקרון הספריה עצמה מונעת מקרים כאלה (וגם סתם לחסוך זיכרון של סקופ שלא רלוונטי יותר) על ידי זריקת שגיאה מלאכותית של
ExitErrorאחרי פעולות שמחזירות למשתמש סטרינג שאמור להוציא אותו מהשלוחה
הבעיה היא ש @eido עושה try catch ענקיים בלי סיבה, וגם לא בודק את השגיאה
-
@צדיק-תמים ספציפית פה try גדול יותר היה טוב יותר ודוק

-
@dovid @צדיק-תמים
לכל מאן דבעי:
אני משתמש בide ואני מבין דבר או שניים במה שאני עושה.
קודם כל היה חשוב לי לעדכן בעקבות ההשמצות
דבר שני. יתכן ויש איזה סוגר מיותר כי מחקתי כאן דברים באמצע כדי לא להכביד על הרבנים המשיבים.
לא הבנתי מה יצא מכל הסיפור זה טוב try/catch? זה לא טוב? למה זה קרס?
הtry/catch הארוך הוא כי עשיתי שינוי על שינוי לטובת הלקוח. אז נשאר כזה ארוך, סתם להבין מה רע בזה? -
@dovid הכי טוב היה בלי try בלבד חוץ מנקודתי בשורה שרוצים לטפל בשגיאות שלה בצורה שונה
יש לספריה קאלבק מיוחד כדי לטפל בשגיאות לא צפויות בצורה מרוכזת במקום לפזר בקוד try catch@צדיק-תמים אם אני מבין נכון, לא עושים בכאלו מקרים לא await ואין צורך בreturn, או שלא הבנתי נכון.
-
@dovid @צדיק-תמים
לכל מאן דבעי:
דבר שני. יתכן ויש איזה סוגר מיותר כי מחקתי כאן דברים באמצע כדי לא להכביד על הרבנים המשיבים.
הtry/catch הארוך הוא כי עשיתי שינוי על שינוי לטובת הלקוח. אז נשאר כזה ארוך, סתם להבין מה רע בזה?@eido כתב בלוגי שגיאה בnodejs וyemotrouter מה הגורם לקריסה?:
הtry/catch הארוך הוא כי עשיתי שינוי על שינוי לטובת הלקוח. אז נשאר כזה ארוך, סתם להבין מה רע בזה?
1 - בגדול זה שזה ארוך זה לא ממקד אותך בבעיה
2 - הוא כתב שעדיף בלי, כי אם אתה לא מטפל בשגיאה אז זה נזרק הלאה ויש לו בספריה טיפול בשגיאות.
אז אתה יכול לטפל שם בשגיאות.. -
@dovid @צדיק-תמים
לכל מאן דבעי:
הtry/catch הארוך הוא כי עשיתי שינוי על שינוי לטובת הלקוח. אז נשאר כזה ארוך, סתם להבין מה רע בזה?@eido אחרי שההשמצות האלה יגרמו לך להשתפר, תבקש לקבל עוד.
היינו מכוונים אותך יותר ספציפית, אבל זה סטיה מהנושא.
עניינית אתה צריך להוסיף return או לשנות את מבנה הקוד, שהשורה id_list_message לא תהיה בתוך בלוק של try.נ.ב. אם יותר מתאים לך באישי, אשמח לכוון אותך יותר, אני מתפרנס מזה.
-
@eido כתב בלוגי שגיאה בnodejs וyemotrouter מה הגורם לקריסה?:
הtry/catch הארוך הוא כי עשיתי שינוי על שינוי לטובת הלקוח. אז נשאר כזה ארוך, סתם להבין מה רע בזה?
2 - הוא כתב שעדיף בלי, כי אם אתה לא מטפל בשגיאה אז זה נזרק הלאה ויש לו בספריה טיפול בשגיאות.
אז אתה יכול לטפל שם בשגיאות..@יהודי-טוב כתב בלוגי שגיאה בnodejs וyemotrouter מה הגורם לקריסה?:
אז אתה יכול לטפל שם בשגיאות..אתה צודק, אבל כאן אין לי כ"כ מה לעשות עם הבעיה... אם המערכת נתקלה בבעיה בזיהוי שם הרחוב אין לי מה לעשות... פשוט להודיע ללקוח יפה שקרתה שגיאה ולנתק... הוא גם מדפיס לי בלוג כדי שאני אדע במה לטפל, מעבר לזה מה אני צריך?
-
@eido אחרי שההשמצות האלה יגרמו לך להשתפר, תבקש לקבל עוד.
עניינית אתה צריך להוסיף return או לשנות את מבנה הקוד, שהשורה id_list_message לא תהיה בתוך בלוק של try.נ.ב. אם יותר מתאים לך באישי, אשמח לכוון אותך יותר, אני מתפרנס מזה.
@dovid כתב בלוגי שגיאה בnodejs וyemotrouter מה הגורם לקריסה?:

עניינית אתה צריך להוסיף return או לשנות את מבנה הקוד, שהשורה id_list_message לא תהיה בתוך בלוק של try.למה להוציא מהcatch? הרי כל המטרה של זה היא להודיע ללקוח ולצאת באלגנטיות.
נ.ב. אם יותר מתאים לך באישי, אשמח לכוון אותך יותר, אני מתפרנס מזה.
אני רוצה האמת, חשבתי על זה ברצינות, אבל צריך תקציב... אבל עוד חזון למועד. אגב, אתה מכיר טוב nodejs? לא ראיתי שכתבת באתר שלך על השפה הזו.
-
@dovid הכי טוב היה בלי try בלבד חוץ מנקודתי בשורה שרוצים לטפל בשגיאות שלה בצורה שונה
יש לספריה קאלבק מיוחד כדי לטפל בשגיאות לא צפויות בצורה מרוכזת במקום לפזר בקוד try catch@צדיק-תמים כתב בלוגי שגיאה בnodejs וyemotrouter מה הגורם לקריסה?:
יש לספריה קאלבק מיוחד כדי לטפל בשגיאות לא צפויות בצורה מרוכזת במקום לפזר בקוד try catchאהה חזק, עכשיו הבנתי מה התכוונת.
אבל זה תופס את כל החריגות?
איך זה עובד? -
@dovid כתב בלוגי שגיאה בnodejs וyemotrouter מה הגורם לקריסה?:

עניינית אתה צריך להוסיף return או לשנות את מבנה הקוד, שהשורה id_list_message לא תהיה בתוך בלוק של try.למה להוציא מהcatch? הרי כל המטרה של זה היא להודיע ללקוח ולצאת באלגנטיות.
נ.ב. אם יותר מתאים לך באישי, אשמח לכוון אותך יותר, אני מתפרנס מזה.
אני רוצה האמת, חשבתי על זה ברצינות, אבל צריך תקציב... אבל עוד חזון למועד. אגב, אתה מכיר טוב nodejs? לא ראיתי שכתבת באתר שלך על השפה הזו.
-
היא להודיע ללקוח ולצאת באלגנטיות.
אז תצא באלגנטיות!! במקטע הcatch... המצב הוא שאתה לא יוצא בcatch, והtry בתוך לולאה.
-
@dovid אני מתחיל לחשוב שהid_list_message לא סוגר באמת את החיבור.
כי כל הלוגים מראים בעיה בשורה 7 בקוד הראשון:while(okStreet!="1") { -> let ans = await call.read([{ type: 'file', data: "/ivr_records/רחוב1" }], "record");ואז בעצם קורה כדלהלן (כך אני משער):
הtry בreco תופס שגיאה לא ברורה - אני לא מצליח למצוא שום בדל מידע מה השגיאה, נכנס לcatch משאיר לוג ארוך ולא כ"כ מועיל (מה שכן דליתי ממנו זה:Error: HangupError: the call was hangup by the caller at EventEmitter.<anonymous>ושמשום מה התווסף לurl
&ApiHangupExtension=1/1/1/1/1&hangup=yes&)
מפעיל אתcall.id_list_message([{ type: 'text', data: "אירעה שגיאה" }]);שלכאורה אמור לסיים את הקוד (ככה אני מבין מהתיעוד)
this.send(this.#responsesTextQueue.pull() + responseTxt + '&'); throw new ExitError(this, { target: goToFolderMessageIndex !== -1 ? messages[goToFolderMessageIndex].data : `parent of /${this.extension}`, caller: goToFolderMessageIndex !== -1 ? 'go_to_folder' : 'id_list_message' });אבל במקום זה חוזר בחזרה לchooseStreet שקראה לו, בלי להחזיר ערך לstreet, ככה שהוא null.
הוא מגיע לשורה הזו:if (street==null) {continue;}ומתחיל את הלולאה מחדש.
ואז מגיע שוב לשורה:while(okStreet!="1") { -> let ans = await call.read([{ type: 'file', data: "/ivr_records/רחוב1" }], "record");ופה זורק שגיאה שא"א לשלוח עוד פעם הודעה למאזין.
ככה אני מניח.
אבל זה לא מסביר לי למה רק השגיאה השלישית הקריסה את האפליקציה - עובדה שאחריה כתוב node is starting - ואילו השאר לא הקריסו.
ואני גם לא רואה פתרון כאן... בגלל שהשגיאה נמצאת בתוך פונקציה, וגם אם אעצור אותה היא תחזור לפונקציה שקראה לה ושם היא תמשיך.
-
אהה כנראה שהוא ניתק והשרת של ימות המשיח פשוט שלח &ApiHangupExtension=1/1/1/1/1&hangup=yes& ואז הcatch תפס את השגיאה והודיע על שגיאה למרות שהוא כבר ניתק וזה מה שגרם לאפליקציה לקרוס.
לקחתי את הurl של השגיאה, בלי הסוף (החלק של הניתוק) והרצתי בpostman ולא קרה כלום, רק אחרי שהוספתי את החלק של הניתוק פתאום הוא קרס פעם אחר פעם.
מה אומר @צדיק-תמים יכול להיות?
ומה הפתרון?
@צדיק-תמים @dovid אתם בעצם מציעים להוריד לגמרי את הtry/catch?