המלצה על כיסא לעבודה
-
אני עובד על מחשב בערך 7–8 שעות ביום (תכנות, עבודה מהבית).
עד היום ישבתי על כיסא לא משהו, שגם גבה ממני מחיר בגב – וגם נשבר לאחרונה
(הכיסא… הגב נשבר הרבה קודם
).מחפש לקנות כיסא טוב לישיבה ממושכת, בתקציב סביר של בערך 400–900 ₪.
אשמח לעצה:לדעת מה חשוב לחפש בכיסא כדי לא לסיים כל יום עבודה עם גב תפוס
והמלצות על דגמים טובים – אם יש ניסיון אישי, בכלל מצוין
תודה רבה!
-
ממליץ על ווקסמן f15 בחום רב עם ניסיון של כמה שנים.
-
את כל הטכניקות של יציבה נכונה אתה כבר מכיר?
<ספויילר>
תוודא שהמסך מחשב נמצא בגובה הראש (שלא תצטרך להסתכל למעלה או למטה), שהזרועות ניצבות בקו הכתפיים ורק הידיים אחרי המרפק בולטות החוצה לכיוון העכבר והמקלדת, שהרגליים תהיינה בזווית ישרה כלפי הרצפה, אם אתה מצליח אז אפילו עדיף שהן תלכנה אחורה, זה יעזור לך לייצב את הגב. וצריך לקום לכמה דקות על חצי שעה~שעה וללכת קצת.
</ספויילר> -
@ivrtikshoret כתב בהמלצה על כיסא לעבודה:
הכל לפי מה שהוא אדם.
אני ישבתי על כסא כזה [לאו דוקא למחשב. גם ללמוד סתם כך]
ושבר לי את הגב [גם השיפוע של המושב, גם חוסר התמיכה בגב].
אבל הוא הסטנדרט המצוי [ולכן הוא נקרא 'כסא מחשב קלאסי', עיי"ש]. כך שיתכן שיש אנשים שזה מה שמתאים להם [או שיש הרבה אנשים שאינם מודעים מה טוב להם...].או שתתייעץ עם מומחה מקצועי שאתה סומך עליו.
או שתלך לחנויות ותבדוק בעצמך, כי אין חכם כבעל הנסיון
[או שתעשה את שניהם].
= הבעיה היא שישנם דברים שא"א להרגיש מיד אלא בהצטברות זמן עבודה.גם אני תקוע בשלב הזה.
אם תמצא דברים חדשים / תקבל עצות טובות - אשמח אם תעדכן.
יישר.
-
@ivrtikshoret כתב בהמלצה על כיסא לעבודה:
הכל לפי מה שהוא אדם.
אני ישבתי על כסא כזה [לאו דוקא למחשב. גם ללמוד סתם כך]
ושבר לי את הגב [גם השיפוע של המושב, גם חוסר התמיכה בגב].
אבל הוא הסטנדרט המצוי [ולכן הוא נקרא 'כסא מחשב קלאסי', עיי"ש]. כך שיתכן שיש אנשים שזה מה שמתאים להם [או שיש הרבה אנשים שאינם מודעים מה טוב להם...].או שתתייעץ עם מומחה מקצועי שאתה סומך עליו.
או שתלך לחנויות ותבדוק בעצמך, כי אין חכם כבעל הנסיון
[או שתעשה את שניהם].
= הבעיה היא שישנם דברים שא"א להרגיש מיד אלא בהצטברות זמן עבודה.גם אני תקוע בשלב הזה.
אם תמצא דברים חדשים / תקבל עצות טובות - אשמח אם תעדכן.
יישר.
@איש-שלו
בעקבות דבריו של @ivrtikshoret אכן פניתי מיד לאתר שלהם (של וקסמן) והיות שרציתי לבדוק ולנסות בעצמי את הכיסא הלכתי לכמה חנויות, ומאחר ולא מצאתי את הכיסא הזה עד שבחנות אחת הציע לי כיסא מדגם "גל" טען שזה מאוד דומה לכיסא ההוא וגם יותר זול ומבחינת פונקציונלית ואיכות הם זהים אז קניתי את זה...
לי אישית זה באמת מאוד נוח אבל זה לא אומר שגם לך זה יהיה כך, נתתי לאשתי לשבת וממש ממש לא היה לה נוח, בזמן שאני מרגיש שזה תופס לי טוב מאוד את הגב ונוח לי לשבת.
מסקנה: מומלץ לקבל המלצות, ובאותה מידה כדאי גם ללכת לבדוק ולא לקנות רק דרך האינטרנטבהזדמנות זו, תודה לכל מי שעזר ובפרט ל @ivrtikshoret .
נ.ב. בתמונה - הכיסא שקניתי, הכיסא ש@ivrtikshoret המליץ נראה באתר יותר מסיבי וחזק אבל הוא גם עולה עוד 300 ש"ח בערך ולא ניתן לבדיקה דרך המחשב..

-
זה כנראה ישמע לכם מוזר, אבל הנסיון שלי מוכיח שכסא נוח לא פותר את הבעיה
להיפך, אם הוא נוח במיוחד - זו יכולה להיות בעיה יותר גדולה
למה?
כי לדעתי ישיבה ממושכת ללא תנועה היא לא בריאה
חיפשתי בשווקים וברחובות את שיאהבו גבי וצאוורי
הגעתי עד לאתר שמוכר כסאות בסביבות ה-4000 שקל
ואז התחלתי להרגיש כבר כאבים גם בכיס
מה עוד, שאחד מכסאות הדגל שלהם נראה כאחד הכסאות הכי לא נוחים בעולם
מדובר בשרפרף עגול, בלי משענת, שהמוט המרכזי שלו הוא קפיצי
ומשום מה להפתעתי הרבה - הביקורות שלו היו מעולותואז נפל לי האסימון והבנתי למה
גם אם אשב על הכסא הכי נוח בעולם, או אנוח על זרי דפנה כל היום (דרך משל כמובן, אני די בטוח שזה לא מי יודע מה נוח), אם אני לא אעשה הפסקות מדי פעם כדי לחלץ את האיברים שלי - יתפס לי הגב או הצוואר.
דא עקא,
או שאני מתעצל,
או שאני בכלל לא זוכר לעשות את זה
טיימר לא עוזר לי, יש לו נטייה להפריע לי דווקא בזמנים לא מתאימיםבסופו של דבר, קניתי כדור פילאטיס גדול (75 ס"מ) ואני משתדל לשבת עליו כמה שעות במשך יום העבודה
הקטע שלו הוא - שאין מצב פשוט לשבת עליו מבלי לזוז מדי פעם, להתגלגל קצת או לקפץ במקום
אני מרוויח פעילות גופנית תוך כדי, וזה גם פתרון נחמד לזומים משעממים
גם אם אני לא מצליח לשבת עליו כל היום, באופן כללי אני מרגיש שזה עוזר לי עם כאבי הגב
אה כן, והוא עולה יותר זול מכל כסא שתמצא