באג מוזר בטרמינל בVSCODE
-
באג מוזר מפגע אותי בVSCODE, כל פעם שהבינה רוצה להריץ איזה פקודה בטרמינל, אז נתוסף את האות "ב" בתחילת השורה.
ואפילו אם הבינה סתם מציג איזה פקודה בהצ'אט ואני לוחץ על "הרץ" האות "ב" קופץ לפני הפקודה.
וכל זה אפילו אם המקלדת כעת באנגלית.
יש עוד מישהו שנפגש בזה?
איזה עצה? פתרון?
תודה.

-
באג מוזר מפגע אותי בVSCODE, כל פעם שהבינה רוצה להריץ איזה פקודה בטרמינל, אז נתוסף את האות "ב" בתחילת השורה.
ואפילו אם הבינה סתם מציג איזה פקודה בהצ'אט ואני לוחץ על "הרץ" האות "ב" קופץ לפני הפקודה.
יש עוד מישהו שנפגש בזה?
איזה עצה? פתרון?
תודה.

-
יש עוד מישהו שנפגש בזה?
איזה עצה? פתרון?
תודה.

-
להלן תשובת https://gemini.google.com/ [אחרי כמה תשובות לא ענייניות קודמות...]:
הבעיה היא באג ידוע ב-VS Code באינטראקציה עם מקלדת בעברית.
הנה הסיבה הטכנית והפתרון:
למה זה קורה? (ה"ב" המסתורית)
כשאתה לוחץ על כפתור ההרצה (או ה-Insert) בחלונית הבינה, VS Code שולח פקודת "הדבקה" או הקלדה וירטואלית לטרמינל. מכיוון שהמקלדת שלך נשארת על עברית בזמן שאתה בתוך הצ'אט, המערכת מתרגמת בטעות את אחד מתווי הבקרה שנשלחים (לרוב זה קשור לקיצור שמדמה Ctrl או תו C) לאות העברית המקבילה במקלדת – האות ב' (שיושבת על מקש C).
הפתרון (עקיפת הבאג)
לצערי זה באג ברמת התוכנה, אבל יש דרך פשוטה לעקוף אותו:לפני שאתה לוחץ על האישור ("הרץ" / "Insert") בחלונית הבינה.
העבר את המקלדת לאנגלית (Alt + Shift).
רק אז לחץ על האישור.
הפקודה תיכנס נקייה ללא התוספת של ה-"ב".
לאחר דיון נוסף הוסיף את המידע הבא:
הבעיה אינה במחשב שלך ואינה ב-Node.js. המקור לבעיה: הפונקציה הפנימית של VS Code שנקראת workbench.action.terminal.sendSequence או sendText. פונקציה זו רגישה לפריסת המקלדת הנוכחית (Hebrew Layout). כשהבינה מנסה לבצע פעולת ניקוי (שמשתמשת במקש C), היא בטעות מקלידה "ב" כי זה מה שה-Windows שלך משדר כרגע עבור המקש הזה.
הפתרון נשאר כפי שכתבתי: העבר לאנגלית לפני הלחיצה, והבעיה תיעלם מתמטית.
[אגב, רק במצב חשיבה מעמיקה הוא הצליח לתגובה הזו. אציין שכשביקשתי מקור הוא לא הצליח למצוא מקור ברור ציין למקורות כלשהם אך לא מצאתי קשר ברור]