דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • קטגוריות
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש
  • חוקי הפורום
כיווץ
תחומים

תחומים - פורום חרדי מקצועי

💡 רוצה לזכור קריאת שמע בזמן? לחץ כאן!
  1. דף הבית
  2. תכנות
  3. התלבטות בחלוקת עבודה בתוכנה

התלבטות בחלוקת עבודה בתוכנה

מתוזמן נעוץ נעול הועבר תכנות
9 פוסטים 3 כותבים 110 צפיות 2 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • oryadanielyO מנותק
    oryadanielyO מנותק
    oryadaniely
    כתב נערך לאחרונה על ידי

שלום!
    ב"ה אני בשלבים מתקדמים מאוד של תוכנת קטלוג ספרים לאוצרי ספרים וישיבות...
    עלו לי כמה שאלות מרכזיות, אומנם קצת מאוחר מידי (אחרי שהכל בנוי...) אבל עדיף מלעולם לא...

1. האם כדאי למשוך בעלית התוכנה את כל הנתונים מהDB - למרות שלא כולם מוצגים מההתחלה (ככה זה עכשיו), או לרנדר כל פעם רק את השורות שמוצגות?
    2. עם ובלי קשר, האם שאילתות חיפוש יבוצעו מfront-end או Back-end, עכשיו זה מבוצע על ידי הJS.
    3. אם לשנות את זה, האם זה נוראי לא לעשות State לDB אלא בכל שאילתה חיבור חדש?
    4. יש אפשרות (לא תהיה כ"כ שימושית...) של שליחת תזכורות דרך ימות המשיח, אבל אני מפחד שהסינונים יעשו בעיות אבטחה וזה יכשל, כמה זה תקין לבטל את האבטחה? פשוט לא ברור לי איך לפתור את זה תקין...

די ברור לי שכדאי לשנות את הדברים האלה... אבל השאלה היא כמה זה קריטי, בהנחה שזה נועד לרוץ על מחשבים ביתיים מינוס... ולשנות את כל זה זה פרוייקט בפני עצמו...

תודה רבה!

I תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
    • dovidD מנותק
      dovidD מנותק
      dovid
      ניהול
      כתב נערך לאחרונה על ידי dovid
      1. אתה יכול בינתיים למשוך הכל (זה יעבוד נורמלי בסדרי גודל של עד עשרות אלפי שורות שבכל אחד יש כמה שדות בודדים),
      2. כנ"ל, אם בשאלה 1 משכנו הכל, בטח שטוב יותר לסנן בJS.
      3. שאלה עם מינוחים לא נכונים, ואין שום בעיה להיוולד מחדש בכל שאילתה.
      4. סינונים? בעיות אבטחה? לא מבין על מה אתה מדבר, אין שום בעיה. לא יודע איזה אבטחה אתה רצית לבטל.
      • מנטור אישי בתכנות והמסתעף – להתקדם לשלב הבא!
      • בכל נושא אפשר ליצור קשר dovid@tchumim.com
      oryadanielyO תגובה 1 תגובה אחרונה
      2
      • dovidD dovid
        1. אתה יכול בינתיים למשוך הכל (זה יעבוד נורמלי בסדרי גודל של עד עשרות אלפי שורות שבכל אחד יש כמה שדות בודדים),
        2. כנ"ל, אם בשאלה 1 משכנו הכל, בטח שטוב יותר לסנן בJS.
        3. שאלה עם מינוחים לא נכונים, ואין שום בעיה להיוולד מחדש בכל שאילתה.
        4. סינונים? בעיות אבטחה? לא מבין על מה אתה מדבר, אין שום בעיה. לא יודע איזה אבטחה אתה רצית לבטל.
        oryadanielyO מנותק
        oryadanielyO מנותק
        oryadaniely
        כתב נערך לאחרונה על ידי

@dovid אסביר יותר, בקריאה לימות המשיח השתמשתי ב .danger_accept_invalid_certs(true) כדי למנוע שגיאות אבטחה מול נטפרי/שאר סינונים...

לגבי שאלה 3, אם עובדים ככה (עם משיכה של הכל בהתחלה) אז פשוט שאתה צודק.. אבל על הצד של לשנות, והחיפוש יפתח קריאה לDB בכל רגע שמזינים טקסט לחיפוש, זה יכול כבר להיות יותר מורכב, לא?
        היה רעיון השהייה לחיפוש, אבל אני בספק כמה זה יועיל לעומת הרגשת "תקיעה" של התוכנה

dovidD תגובה 1 תגובה אחרונה
        0
        • oryadanielyO oryadaniely

@dovid אסביר יותר, בקריאה לימות המשיח השתמשתי ב .danger_accept_invalid_certs(true) כדי למנוע שגיאות אבטחה מול נטפרי/שאר סינונים...

לגבי שאלה 3, אם עובדים ככה (עם משיכה של הכל בהתחלה) אז פשוט שאתה צודק.. אבל על הצד של לשנות, והחיפוש יפתח קריאה לDB בכל רגע שמזינים טקסט לחיפוש, זה יכול כבר להיות יותר מורכב, לא?
          היה רעיון השהייה לחיפוש, אבל אני בספק כמה זה יועיל לעומת הרגשת "תקיעה" של התוכנה

dovidD מנותק
          dovidD מנותק
          dovid
          ניהול
          כתב נערך לאחרונה על ידי

@oryadaniely כתב בהתלבטות בחלוקת עבודה בתוכנה:

אני לא יודע עם איזה שפה/סביבה אתה כותב,
          אבל ממה שכתבת נראה שהסביבה/טכנולוגיה לא ידידותית למצבים כאלו של תעודה מותאמת אישית (או שאתה לא יודע להגדיר תעודת אבטחה).
          אם אני מבין נכון שמדובר בתכונה שגם צד השרת שלה רץ אצל הלקוח לא כדאי לפנות בכלל לאינטרנט החוצה כי זה הבעיות יהיו מגוונות (או לפחות להתנות את זה עם הגדרה כל שהיא שקל לכבות אותה).

לא. התשובה שלי תקפה גם במקרה של כמה בקשות בשניה.
          הניסוח של שאלה 3 נראה משובש עם מינוחים לא קשורים, אין משמעות לשאלה איך שהיא כתובה. יש מושג של חיבור מחדש או שימוש חוזר בחיבור, זה מינורי מאוד מאוד לסביבה עם משתמש יחיד, וגם אין לזה שום קשר למושג state שבא לתאר שמירת מצב ולחסוך לעבד מחדש, מה שלא רלוונטי פה בכלל. אני לא יודע באיזה DB אתה כותב, אבל עם DB לא עובדים בכלל עם state משום סוג, הכי הרבה אותו חיבור שזה שוב שאלה זניחה.

1
          • dovidD dovid

אני לא יודע עם איזה שפה/סביבה אתה כותב,
            אבל ממה שכתבת נראה שהסביבה/טכנולוגיה לא ידידותית למצבים כאלו של תעודה מותאמת אישית (או שאתה לא יודע להגדיר תעודת אבטחה).
            אם אני מבין נכון שמדובר בתכונה שגם צד השרת שלה רץ אצל הלקוח לא כדאי לפנות בכלל לאינטרנט החוצה כי זה הבעיות יהיו מגוונות (או לפחות להתנות את זה עם הגדרה כל שהיא שקל לכבות אותה).

לא. התשובה שלי תקפה גם במקרה של כמה בקשות בשניה.
            הניסוח של שאלה 3 נראה משובש עם מינוחים לא קשורים, אין משמעות לשאלה איך שהיא כתובה. יש מושג של חיבור מחדש או שימוש חוזר בחיבור, זה מינורי מאוד מאוד לסביבה עם משתמש יחיד, וגם אין לזה שום קשר למושג state שבא לתאר שמירת מצב ולחסוך לעבד מחדש, מה שלא רלוונטי פה בכלל. אני לא יודע באיזה DB אתה כותב, אבל עם DB לא עובדים בכלל עם state משום סוג, הכי הרבה אותו חיבור שזה שוב שאלה זניחה.

oryadanielyO מנותק
            oryadanielyO מנותק
            oryadaniely
            כתב נערך לאחרונה על ידי

@dovid REACT ,TAURI הקריאות הם בקוד RUST.
            ואני לא יודע להגדיר תעודת אבטחה, וליתר דיוק לא יודע להתעסק עם זה בכלל, ושלא צירפתי את הפרמטר הזה היה שגיאת אבטחה, ושהגדרתי זה נפתר, למרות שיש לי תעודה על המחשב... - בעצם זה השאלה העיקרית (עכשיו)...
            ולגבי שאלה 3, הכוונה היתה שימוש חוזר בחיבור... וקראתי לזה בטעות state...
            פשוט יש לי פרוייקט אחר עם DB ענק ואלפי משתמשים והיה לי כמה פעמים טראומה מקריסות בעקבות חיבור מחדש...

תגובה 1 תגובה אחרונה
            0

שלום!
              ב"ה אני בשלבים מתקדמים מאוד של תוכנת קטלוג ספרים לאוצרי ספרים וישיבות...
              עלו לי כמה שאלות מרכזיות, אומנם קצת מאוחר מידי (אחרי שהכל בנוי...) אבל עדיף מלעולם לא...

1. האם כדאי למשוך בעלית התוכנה את כל הנתונים מהDB - למרות שלא כולם מוצגים מההתחלה (ככה זה עכשיו), או לרנדר כל פעם רק את השורות שמוצגות?
              2. עם ובלי קשר, האם שאילתות חיפוש יבוצעו מfront-end או Back-end, עכשיו זה מבוצע על ידי הJS.
              3. אם לשנות את זה, האם זה נוראי לא לעשות State לDB אלא בכל שאילתה חיבור חדש?
              4. יש אפשרות (לא תהיה כ"כ שימושית...) של שליחת תזכורות דרך ימות המשיח, אבל אני מפחד שהסינונים יעשו בעיות אבטחה וזה יכשל, כמה זה תקין לבטל את האבטחה? פשוט לא ברור לי איך לפתור את זה תקין...

די ברור לי שכדאי לשנות את הדברים האלה... אבל השאלה היא כמה זה קריטי, בהנחה שזה נועד לרוץ על מחשבים ביתיים מינוס... ולשנות את כל זה זה פרוייקט בפני עצמו...

תודה רבה!

I מנותק
              I מנותק
              ivrtikshoret
              כתב נערך לאחרונה על ידי ivrtikshoret

עם ובלי קשר, האם שאילתות חיפוש יבוצעו מfront-end או Back-end, עכשיו זה מבוצע על ידי הJS.
              אם לשנות את זה, האם זה נוראי לא לעשות State לDB אלא בכל שאילתה חיבור חדש?

אם הבנתי אותך נכון, כרגע אתה מתחבר ל db מהצד לקוח ומבצע שאילתות מהצד לקוח?
              אם כן זה ממש לא מאובטח כל לקוח יכול לעשות מה שבא לו בטבלאות שלך, וודאי שלהעביר את זה לצד שרת.
              סליחה אם לא הבנתי אותך נכון.
              (אם באמת ככה אני עכשיו גם מבין את השאלה שלך על state, כי מדובר בפנייה מהצד שרת הוא מתחבר פעם אחת בעלייה ולא עבור כל בקשה, בכל אופן ככה אמור להיות)

מומלץ מאוד שתכתוב מהם השפות איתם השתמש עבור התוכנה (צד לקוח/צד שרת) שנבין את כל המקרה.

2
              • I ivrtikshoret

עם ובלי קשר, האם שאילתות חיפוש יבוצעו מfront-end או Back-end, עכשיו זה מבוצע על ידי הJS.
                אם לשנות את זה, האם זה נוראי לא לעשות State לDB אלא בכל שאילתה חיבור חדש?

אם הבנתי אותך נכון, כרגע אתה מתחבר ל db מהצד לקוח ומבצע שאילתות מהצד לקוח?
                אם כן זה ממש לא מאובטח כל לקוח יכול לעשות מה שבא לו בטבלאות שלך, וודאי שלהעביר את זה לצד שרת.
                סליחה אם לא הבנתי אותך נכון.
                (אם באמת ככה אני עכשיו גם מבין את השאלה שלך על state, כי מדובר בפנייה מהצד שרת הוא מתחבר פעם אחת בעלייה ולא עבור כל בקשה, בכל אופן ככה אמור להיות)

מומלץ מאוד שתכתוב מהם השפות איתם השתמש עבור התוכנה (צד לקוח/צד שרת) שנבין את כל המקרה.

oryadanielyO מנותק
                oryadanielyO מנותק
                oryadaniely
                כתב נערך לאחרונה על ידי

@ivrtikshoret כתבתי בפוסט למעלה, פשוט האישור פוסטים (המבורך) מעכב את השליחה.
                אני לא מתחבר ישירות לDB מצד הלקוח, אלא הוא רק שולח בקשות ומקבל/משנה נתונים לפי פקודות מובנות, לא יודע איך לכתוב את זה בשפה מקצועית יותר, אבל למעשה אין שום גישה לצד לקוח לDB ישירות.

I תגובה 1 תגובה אחרונה
                1

@ivrtikshoret כתבתי בפוסט למעלה, פשוט האישור פוסטים (המבורך) מעכב את השליחה.
                  אני לא מתחבר ישירות לDB מצד הלקוח, אלא הוא רק שולח בקשות ומקבל/משנה נתונים לפי פקודות מובנות, לא יודע איך לכתוב את זה בשפה מקצועית יותר, אבל למעשה אין שום גישה לצד לקוח לDB ישירות.

I מנותק
                  I מנותק
                  ivrtikshoret
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

@oryadaniely
                  מה התכוונת כשכתבת:
                  האם שאילתות חיפוש יבוצעו מfront-end או Back-end, עכשיו זה מבוצע על ידי הJS
                  ?
                  ובלי קשר למה אתה חושב שצריך חיבור מחדש בכל שאילתא? עם איזה שפה אתה כותב את הצד שרת?

תגובה 1 תגובה אחרונה
                  1
                  • dovidD מנותק
                    dovidD מנותק
                    dovid
                    ניהול
                    כתב נערך לאחרונה על ידי

@ivrtikshoret הוא כתב על הסביבה שלו, זה לא שרת לקוח במובן הרגיל אלא תוכנה דסקטופית של משתמש בודד, רק שהיא מחולקת לשניים כמו אלקטרון.
                    @oryadaniely הדרך בה פתרת את בעיית התעודה היא בסדר גמור.
                    ואין שום בעיה עם יצירת חיבורים מחדש כל פעם, אם תרצה תראה את הקוד ונראה אם אפשר לשפר אותו לשימוש חוזר.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                    1
                    תגובה
                    • תגובה כנושא
                    התחברו כדי לפרסם תגובה
                    • מהישן לחדש
                    • מהחדש לישן
                    • הכי הרבה הצבעות

בא תתחבר לדף היומי!
                    • התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה