קודים של אתר שנבנה ללקוח, האם הוא ציבורי?
-
בניתי למישהו חלק של אתר, היום הוא פנה אלי שייתכן והוא רוצה לעבור למתכנת אחר, ולכן הוא רוצה את הקודים להעברה למתכנת השני.
מה הדין בכזה מצב? האם הקודים הם של הלקוח או לא?
אני עניתי לו שהקודים הם לא להעברה, זה אצלי בשרת והוא יכול להשתמש עם האתר שאת זה בניתי בשבילו
האם אני צודק? או שהוא יכול להגיד שהוא שילם לי על העבודה ולכן הקודים שלו?
הוא שילם לי על העבודה לפי שעות, ולא סיכמנו כלום לפני זה
ובהנחה שאני צודק, כמה אפשר לבקש על נתינת הקוד ללקוח? -
לא יודע מבחינת הלכה/חוק אני תמיד אומר ללקוחות שהקוד שלהם וגם השרת אני פותח להם במיוחד עבורם
אני לא מעוניין להתחתן איתם לתמיד אם הם רוצים ללכת למתכנת אחר שילכו מה איפכת לי? -
@ששא
אם לא יצרת משהו מקורי לחלוטין, לכאורה בין כה אין כאן שום נידון על הקודים רק על העבודה שעשית. וממילא אין שום מקום לבקש עוד תשלום רק בגלל שאתה מוחזק בקודים.
ועוד יש לטעון שלכאורה יש כאן דין של פועל שכיר שכל פעולתו לבעלים. עיין בבא מציעא דף י עמוד א "יד פועל כיד בעל הבית".ואף על פי שיש מקום לבעל הדין לחלוק שאין שייך בעלות על קודים מ"מ לא שייך לומר שכך הדין שחייב לשלם לך. השאלה תהיה יותר האם יכול לדרוש ממך את הקודים. במקסימום בית דין ילכו על פשרה כלשהי כי אין כאן שום טענות מהותיות לטובתך אלא רק לרעת הבעל הבית.
-
מה הכוונה "חלק של אתר"?
אם זה מתממשק לאתר שלו, אני חושב שזה ברור שהוא אמור לקבל את זה, לא יתכן שאתה תבנה עבורו רכיבים מסויימים וזה יאלץ אותו להיות כבול אליך כל החיים.בר מן דין, עצה טובה קמ"ל, אני לא מאמין שבעל מקצוע אמור לנהוג ברכושנות בדברים שהוא בונה, זו לא הדרך הנכונה לעשות חיל, לא פרקטית ולא תדמיתית.
-
@יוסף-בן-שמעון
אם זאת, קל להזדהות ולהבין את הסיטואציה.
בוודאי כאשר חלק מהקוד מכיל רעיונות ודפוסי כתיבה יחודיים לך. -
שמעתי שבגרפיקה או בעימוד התוצאה שמורה אצל האיש מקצוע, וניתן בתשלום נוסף ל'קנות' בעלות על התוצר.
ככה שצריך לבדוק מה נהוג ולא רק האם זה יפה או לא יפה. כי זה תלוי אחד בשני.
אם מקובל שהקוד נשאר אצל המפתח והלקוח רוצה בעלות עליו וללכת למפתח יותר זול הוא מוזמן לקנות את הקוד בכסף מלא. -
@one1010 כתב בקודים של אתר שנבנה ללקוח, האם הוא ציבורי?:
שמעתי שבגרפיקה או בעימוד התוצאה שמורה אצל האיש מקצוע, וניתן בתשלום נוסף ל'קנות' בעלות על התוצר.
בחוגים מסויימים מאוד.
אגב אמירה זו נכונה כמעט על כל תחום יש אנשים שלוקחים כסף בכל צורה שהם רק יכולים קשה להגדיר את זה כ'מנהג'. ודאי שאין לעודד את מי ששואל להתנהג כך.
גם בתכנות ידוע לי על חוגים מסויימים שמתנהגים כך, וגם להיפך ידוע לי על אנשים ששוכרים מתכנתים עם תנאים בלתי הוגנים והכל כדי להרוויח קצת על החזרי מס ועוד ועוד. -
@pcinfogmach כתב בקודים של אתר שנבנה ללקוח, האם הוא ציבורי?:
בחוגים מסויימים מאוד.
אגב אמירה זו נכונה כמעט על כל תחום יש אנשים שלוקחים כסף בכל צורה שהם רק יכולים קשה להגדיר את זה כ'מנהג'. ודאי שאין לעודד את מי ששואל להתנהג כך.
כפי שכתבתי זה רק משמיעה. אבל הגיוני שאם קיים מנהג כזה אז בעצם יש 2 תעריפים, תעריף אחד לעסקה מתמשכת שהתוצא נשאר אצל היוצר והוא יותר זול מכיוון שבכך היוצר מקבל סיכוי להעסקה חוזרת ותעריף אחר למכירת הבעלות.
מה הבעיה בלעודד יוצר לקבל מה שמגיע לו?
-
אבל הגיוני שאם קיים מנהג כזה אז בעצם יש 2 תעריפים, תעריף אחד לעסקה מתמשכת שהתוצא נשאר אצל היוצר והוא יותר זול מכיוון שבכך היוצר מקבל סיכוי להעסקה חוזרת ותעריף אחר למכירת הבעלות.
גם זה בחוגים מסויימים מאוד מקובל. בשאר העולם ממש לא!
מה הבעיה בלעודד יוצר לקבל מה שמגיע לו?
אולי תשאל מה הבעיה בלעודד עליית מחירים בלתי הוגנת בכללי?
-
@pcinfogmach כתב בקודים של אתר שנבנה ללקוח, האם הוא ציבורי?:
אולי תשאל מה הבעיה בלעודד עליית מחירים בלתי הוגנת בכללי?
אני הייתי שואל מה מגדיר עליית מחירים כלא הוגנת
-
@צדיק-תמים כתב בקודים של אתר שנבנה ללקוח, האם הוא ציבורי?:
אני הייתי שואל מה מגדיר עליית מחירים כלא הוגנת
עליית מחירים בלתי הוגנת הינה עליית מחירים לשם מטרות רווח אישי ולא משום סיבה מהותית כלשהי.
-
@pcinfogmach מה זה סיבה מהותית? כל המחירים נקבעים למטרת רווח אישי - כשגם הגבול נקבע לפי כמה תוכל לגבות ולא להישאר בלי לקוחות, זה יסוד הכלכלה המודרנית
ראינו מה יצא כל פעם שניסו לקבוע מלמעלה את המחירים לפי מה "מגיע" או "הגיוני" ולא פשוט לתת לתחרות ולשוק לקבוע -
מה זה סיבה מהותית? כל המחירים נקבעים למטרת רווח אישי - כשגם הגבול נקבע לפי כמה תוכל לגבות ולא להישאר בלי לקוחות, זה יסוד הכלכלה המודרנית
אתה צודק כמובן שהכלכלה המודרנית בנויה במובן מסויים על תאוות בצע, בלי זה אף אחד לא היה עובד. וכמו שאר התאוות שמניעות את העולם.
-
ראינו מה יצא כל פעם שניסו לקבוע מלמעלה את המחירים לפי מה "מגיע" או "הגיוני" ולא פשוט לתת לתחרות ולשוק לקבוע
אתה מדבר על regulation ועל איך כלכלה עובדת.
אני מדבר על הנהגה אישית. הנושא שלי איננו אם "מגיע" או "הגיוני" אלא אם האדם מבקש כסף רק בגלל שהוא יכול.
כמובן שאם מדובר שאי אפשר להתפרנס בכבוד בלי הנהגות אלו אזי זו שאלה אחרת.נ.ב. אין כוונתי שפותח הפוסט ח"ו נכלל בקטגוריה זו רק מה שהזכירו כאן מנהג מסויים של אנשים מחוגים מסויימים.
-
@pcinfogmach אני לא מדבר על רגולציה, כן על איך כלכלה עובדת
הכלכלה עובדת על ידי זה שכל אחד מנסה להשיג לעצמו את הרווח המקסימלי במסגרת חוקי המשחק - לא לרמות, אם אתה מונופול לא למנוע מאחרים להתחרות בך וכן הלאה
מה מגדיר מחיר כהגיוני? אם אתה מודד לפי השקעה - איך עובד זבל מקבל פחות מהייטקיסט בכיר? אם אתה מודד לפי צורך - תשלם לאדם בלי ילדים פחות?
אגב, למה אתה מגדיר את החלוקה הזאת כהעלאת מחירים? להיפך, זה מוסיף אפשרות נוספת במחיר נמוך יותר למי שמעוניין@pcinfogmach כתב בקודים של אתר שנבנה ללקוח, האם הוא ציבורי?:
הנושא שלי איננו אם "מגיע" או "הגיוני" אלא אם האדם מבקש כסף רק בגלל שהוא יכול.
זה נראה שאתה סותר את עצמך
ההפך מלבקש כסף רק כי אתה יכול זה לבקש כסף רק אם זה מגיע/הגיוני -
@צדיק-תמים
תסביר לי אתה אם כן איפה הגבול?
האם יש גבול?
האם אפשר להפקיע שערים בכל צורה שהיא?
העיקר שאני ירוויח את המקסימום שאני יכול להרוויח?
האם האדם השני איננו שיקול כלל? -
אגב, למה אתה מגדיר את החלוקה הזאת כהעלאת מחירים? להיפך, זה מוסיף אפשרות נוספת במחיר נמוך יותר למי שמעוניין
כי ככה יש אנשים מסויימים שמשתמשים עם זה - החלוקה לכשעצמה הגיונית מאוד אבל כשאנשים מסויימים אומרים את זה אתה יודע שזה רק תירץ לקחת ממך עוד כסף.
כאדם שמבקשים ממנו תעריף נוסף לא הייתי ממלי לחשוב כך: כרגיל יש סיבה טובה לתעריף הנוסף אנשים לא מנסים לגנוב אותך.
אבל כבן אדם שצופה מהצד ורואה התנהגויות מוסויימות של עמיתים - אני לא מעודד את זה! ממש לא!