שרת לאתר...
-
@בול כתב בשרת לאתר...:
אבל לפעמים מתכנת בארץ יותר מתמצא באתרים שעובדים יותר טוב פה בארץ (זה הייתה השאלה 'בעיקר')
לא אמור להיות הבדל דרמטי בין שרת כאן בארץ או באירופה. לכל חברה רצינית יש חוות שרתים באירופה, ולגדולות (גוגל אמזון ומייקרוסופט) יש גם בארץ. בקיצור זה לא קשור למיקום, החברות הרציניות הן עולמיות
-
@בול כתב בשרת לאתר...:
(כנראה שהוא בנה את התוכנה באופן שהוא צריך לחשב את הנתונים כל הזמן. לא יודע בדיוק. זאת המציאות...)
אולי יש לו חישובים שגויים, אולי זה תוכנה כבדה מעצם היותה,
תנסה לרשום בטרמינל htop ולצרף פה צילום מסך של מה רץ
תמיין לפי זיכרון, מעבד, וצרף גם אותם אולי יש שם משהו חשוד -
@בול+ אתה יכול לתאר בכמה מילים מה יש בתוכנה? מה היא עושה?
ייתכן שצוואר הבקבוק שלו נמצא בכלל במקום אחר, ולא בקוד.
לדוגמא, הוא מתשאל טבלה עם ממש הרבה רשומות, וחסר אינדקס בטבלה על העמודה שהוא מתשאל.
או שהשאילתא שלו כתובה בצורה בזבזנית (ואז זה באמת בעיה של הפיתוח כמו שהזכירו כאן)כאמור, אלו רק דוגמאות. אם תביא קצת יותר נתונים, מן הסתם יהיה קל יותר לעזור
-
@בול לי היה פעם בעיה דומה, היה לי 300 רשומות, וזמן הטעינה היה כ10 שניות שזה המון, הבעיה היתה שבשרת ואצלי במחשב זה עבד מצויין תוך חלקיק שניה, ובמכשירים אחרים לקח זמן..
עד שעליתי על הבעיה, שביצעתי רינדור לתצוגה גרפית של הנתונים, ומשום מה זה דרש הרבה gpu אז במכשירים עם gpu חלש לקח זמן לרינדור, אז עשיתי אופטימיזציה לרינדור רק של מה שמוצג בפועל, וגם טיפלתי בזה שייקח פחות משאבים..
מה שבאתי לומר, שחשוב לבדוק את כל הנקודות בתהליך, כמה זמן לוקח לשרת להתחיל את השאילתה לdb, כמה זמן לוקח השאילתה עצמה, ואולי זה בכלל נמצא בהכנה של הנתונים לשליחה חזרה לקליינט וכו'
@בול כתב בשרת לאתר...:
זה תוכנה של ניהול חלוקה
אני זורק השערה, יש מצב שיש חישוב מסלול TSP? כי אולי זה מהסיבות ההגיוניות היחידות ש6gb לא יספיק..