עיצוב ממשק שכתוב ב C#
-
@יעקב-מ-פינס למפתחי #C החוויה הכי טובה היא עם visual studio, יש לך סיבה לבחור דווקא ב - vscode?
-
מעבר לVisual Studio זה קל.
התאמת קוד לWPF לא באמת קיימת, זה לכתוב הרבה מאפס, אבל עם פוטנציאל של פי עשר הספק וסיפוק.
יכול להיות שבשלב שאתה נמצא עצות של "לעבור ל" הם עצת אחיתופל מושלמת, אבל זה לא יותר גרוע מעצם רעיון הנושא, כלומר לעצב את הממשק בשלב זה. -
@dovid כתב בעיצוב ממשק שכתוב ב C#:
יכול להיות שבשלב שאתה נמצא עצות של "לעבור ל" הם עצת אחיתופל מושלמת, אבל זה לא יותר גרוע מעצם רעיון הנושא, כלומר לעצב את הממשק בשלב זה.
כרגע המצב של התוכנה הוא בעיקר טיפול קוסמטי
יש לי 7 טפסים עיקריים (אחד מהם הוא ממשק ניהול שבו יש עוד כמה טפסים נחמדים וקטנים של הגדרות) שבהם יש עוד טפסים זניחים של דוחות והוספת פריטים וכדו'
אני מקווה שהתוכנה הזו לא תהיה האחרונה שאני אכתוב לכן אני רוצה ללמוד (אחרי שכבר אני יודע את המבנה של השפה) איך הכי כדאי לעבוד עם השפה הזו (דרך אגב זה באמת השפה הכי ממולצת למחשבים חלשים?)
תודה על המענה
-
ודאי שVisual Studio הרגיל הוא האידאלי לשפת C#.
C# זה שפה מאוד טובה, ודעתי (הידועה פה בפורום) היא שהיא מההכי טובות.
אין כזה דבר שפה למחשב חלש, אין שום הבדל בין השפות, יש הבדל בין הטכנולוגיות (WEB, WPF, WINFORMS) אבל זה לא קשור לשפה, והכרת השפה היא אכן נכס. -
@יעקב-מ-פינס כתב בעיצוב ממשק שכתוב ב C#:
דרך אגב זה באמת השפה הכי ממולצת למחשבים חלשים?
#C היא לא שפה שמתאימה למערכות משובצות או למערכות זמן אמת, ואולי זה לא השפה הכי מומלצת למחשבים חלשים, אבל בשביל תוכנות דסקטופ סטנדרטיות אין לך מה לדאוג והיא תעבוד חלק בכל המחשבים.
איך הכי כדאי לעבוד עם השפה הזו
מנסיון שלי קודם כל תתנסה בשפה תקופה מסויימת, ואח"כ תתחיל ללמוד איך להשתמש בה נכון.
-
@dovid כתב בעיצוב ממשק שכתוב ב C#:
יש הבדל בין הטכנולוגיות
איזו טכנולוגיה לוקחת הכי קצת משאבים?
אני צריך שהתוכנה תוכל לעבוד גם על מחשבים עם 4 GB ראם ומעבד חלש@קומפיונט כתב בעיצוב ממשק שכתוב ב C#:
ואח"כ תתחיל ללמוד איך להשתמש בה נכון.
כוונתי הייתה באיזה פלטפורמה הכי כדאי להשתמש
אני אכן יעבור בעז"ה לWPF מה אני צריך להתקין ב visual studio בשביל זה?
-
מה אני צריך להתקין ב visual studio בשביל זה?
במסך הזה (של ההתקנה) אתה יכול לסמן רק את NET desktop development.
-
רק רוצה לעדכן שברוך השם עברתי את הסאגה של מעבר לWPF
אין מה לומר זה באמת היה שווה את זהחוץ מהנראות (בלי עיצוב מיוחד) שזה נראה הרבה יותר יפה
גם הנוחות של כתיבת הקוד (או יותר נכון ההעתקה שלו מGPT ) הרבה יותר נוחה -
חוץ מהנראות (בלי עיצוב מיוחד) שזה נראה הרבה יותר יפה
אם אתה ב - dotnet 9, יש theme מובנה יותר יפה, תוסיף את השורות האלה לקובץ App.xaml:
<Application.Resources> <ResourceDictionary> <ResourceDictionary.MergedDictionaries> <ResourceDictionary Source="pack://application:,,,/PresentationFramework.Fluent;component/Themes/Fluent.xaml" /> </ResourceDictionary.MergedDictionaries> </ResourceDictionary> </Application.Resources>
מקור:
https://learn.microsoft.com/en-us/dotnet/desktop/wpf/whats-new/net90 -
@קומפיונט
תודה רבה אני אבדוק את זהשאלה שקשורה בתחילת הנושא אבל לא ממש
העיצוב של כרטיסיות (מה שרואים בצילום מסך שם) אפשרי גם כשיצרתי לכל טופס חלון משלו (כלומר הפרויקט שלי בנוי מכמה וכמה חלונות (הוספה ועריכה של פריט, דוחות וכו')
והאם לדעתך זה בכלל כדאי לעצב תוכנה כזו ככה -
העיצוב של כרטיסיות (מה שרואים בצילום מסך שם) אפשרי גם כשיצרתי לכל טופס חלון משלו
אני חושב שכן, לא בדקתי
והאם לדעתך זה בכלל כדאי לעצב תוכנה כזו ככה
אני אישית הייתי מעדיף שכל הטפסים יהיו בחלון הראשי, אבל זה כבר עניין של איפיון ו - UX.
-
@קומפיונט
כנראה שלא הגדרתי את הפרויקט נכון כי מותקן לי .NET9 על המחשב אבל בהגדרות הפרויקט אני לא יכול לבחור אותו
הקוד שהבאת מביא לי כמובן שגיאהעריכה: אני רואה שבהגדרת הפרויקט בחרתי .NET framework
עד כמה שאני מבין זה לא מתאים לזה יש סיכוי שאני טועה? -
@יעקב-מ-פינס זה לא תואם ל NET Framework.
תיצור פרויקט WPF חדש של NET. ותעביר את הקוד הרלוונטי לשם. אם אתה מסתבך, תפתח שורת הפקודה בתקייה ותריץ:dotnet new wpf -o MyApp
זה ייצור לך פרוייקט WPF חדש עם NET.
אם אתה רוצה לבדוק את גרסת ה - dotnet, תריץ:dotnet --version
-
@יעקב-מ-פינס אני לא מאמין שתצטרך לשנות קוד, רק את קובץ הפרוייקט (עם הסיומת csproj.)
-
@קומפיונט
סליחה שאני שואל הרבה (אני ממש חדש בתחום הנפלא הזה)
אני יכול להפוך את הפרויקט הנוכחי ל.NET9 באותה התיקייה?
זה לא יעשה לי בלגן בקבצים?כרגע מה שעשיתי
יצרתי תיקייה חדשה
העתקתי את קבצי הקוד (כולל MainWindow ו App) לתוך התיקייה בה יצרתי את הפרויקט ב.NET9תודה על העזרה אני אשתדל לעדכן בתוצאות
-
@יעקב-מ-פינס עדיף ליצור פרוייקט חדש ואז להעביר לשם את כל הקוד.
אם אתה רוצה להישאר באותה התקייה, אז תנסה להחליף את התוכן של הקובץ עם הסיומתcsproj.
בזה:<Project Sdk="Microsoft.NET.Sdk"> <PropertyGroup> <OutputType>WinExe</OutputType> <TargetFramework>net9.0-windows</TargetFramework> <Nullable>enable</Nullable> <ImplicitUsings>enable</ImplicitUsings> <UseWPF>true</UseWPF> </PropertyGroup> </Project>
יכול להיות שתצטרך לתקן אח"כ עוד דברים, קודם כל תבצע את זה ותנסה להריץ.