טופס באקסס המציג נתונים מטבלה בשילום משאילתה
-
מה הדרך הכי יעילה לבנות טופס שיציג לי נתונים מטבלה מסוימת בתוספת פקדים משאילתה הבנויה על הטבלה
עיקר הטופס אמור להיות על הטבלה כדי שיהיה אפשרות לערוך אותו
תודה -
באופן עקרוני, אם השאילתא ניתנת לעריכה, אתה יכול לבסס את הטופס עליה וזהו.
הנקודה היא האם היא אכן ניתנת לעריכה.
יש בזה כמה תנאים וחילוקים, כמפורט יפה כאן https://stackoverflow.com/questions/24267398/why-is-my-query-not-updateable
במקרה שלא, למשל בשאילתת קיבוץ, בה אתה רוצה להציג שדה מחושב ובו סיכום של כמה רשומות, פעמים רבות ניתן להתמודד עם המגבלה כך: לבסס את הפקדים הניתנים לעריכה על שאילתה רזה המכילה רק את השדות הרלוונטיים, וממילא היא ניתנת לעריכה, ואת השדות המחושבים לשלוף משאילתא אחרת. -
@OdedDvir כתב בטופס באקסס המציג נתונים מטבלה בשילום משאילתה:
לבסס את הפקדים הניתנים לעריכה על שאילתה רזה המכילה רק את השדות הרלוונטיים, וממילא היא ניתנת לעריכה, ואת השדות המחושבים לשלוף משאילתא אחרת
עדיף שאילתה רזה מאשר הטבלה עצמה?
-
@איך-ווייס-נישט לענ"ד אין עדיפות אם כל מה שאתה רוצה זה רק לערוך כמה שדות. מה שנוח לך.
-
@OdedDvir כתב בטופס באקסס המציג נתונים מטבלה בשילוב משאילתה:
את השדות המחושבים לשלוף משאילתא אחרת
איך עושים את זה?
אני בד"כ מוסיף טופס משנה המבוסס על השאילתה במצב לא גלוי ואז אני מוסיף פקדים לא מאוגדים ובנתונים אני כותב =[טופס משנה]![שדה מבוקש].
בלי זה לא הצלחתי לעשות את זה, השאלה אם יש דרך יותר קלה, יעזור לי גם בתצוגת טפסים רציפים שאין את האפשרות של טופס משנה.
תודה לכל העונים והעוזרים -
באופן הנ"ל מתעוררת בעיה נוספת לפעמים אחרי סגירה ופתיחה מחדש של התוכנה השדות המחושבים מחזירים לי שגיאה
-
@איך-ווייס-נישט אחת הדרכים היא להשתמש בפונקציה DLookup
תיצור שאילתה נפרדת עבור השדות המחושבים, ותוודא שיש לה עמודה עם מזהה חד-חד ערכי לכל רשומה שהטופס מציג. ואז תוסיף פקד לא מאוגד, ואת הערך תשלוף על ידי DLookup על השאילתה הנ"ל.
רק קח בחשבון שהפונקציה לא יעילה במיוחד, ובמקרה של שימוש מוגזם אתה תרגיש את זה בביצועים -
@OdedDvir כתב בטופס באקסס המציג נתונים מטבלה בשילום משאילתה:
רק קח בחשבון שהפונקציה לא יעילה במיוחד
יש עוד דרכים?
או לפחות פיתרון לבעיה שמתעוררת אצלי שאני מקבל שגיאה
שוב תודה -
@איך-ווייס-נישט כתב בטופס באקסס המציג נתונים מטבלה בשילום משאילתה:
אני בד"כ מוסיף טופס משנה המבוסס על השאילתה במצב לא גלוי ואז אני מוסיף פקדים לא מאוגדים ובנתונים אני כותב =[טופס משנה]![שדה מבוקש].
לטפסים רציפים כנראה שתצטרך להשתמש ב-DLookup, אני לא מצליח לחשוב על פיתרון יותר טוב שקל ליישום
לטפסים שאינם רציפים, השיטה שציינת היא די טובהנסה לפרט מה השגיאה שאתה מקבל, ובאיזה תרחיש היא מופיעה