התייעצות ב- MVC באנגולר1
-
@מנצפך אמר בהתייעצות ב- MVC באנגולר1:
והאמת שזה לא רק עניין הניתוב, אני גם מסתפק האם לעשות קונטרולר נפרד לפרופיל, או להכליל אותו בקונטרולר של ה USER.
לדעתי רצוי להפריד בין פרופיל (או חשבון) לבין משתמש (שם וסיסמה), כך תוכל בעתיד להעביר פרופיל מיוזר ליוזר, כמו כן תוכל לשייך שני שמות עבור פרופיל אחד וכן הלאה.
-
@zvizvi אתה יכול לתת דוגמא קונקרטית למקרה שבו צריך להעביר פרופיל ממשתמש למשתמש?
לגבי לשייך עוד משתמש על הפרופיל הזה, תמיד אתה יכול לעשות פרופיל מקושר.
מבחינת טבלאות שני המקרים יכולים להיות בזבזניים (בjoin) תלוי מה המקרה היותר סטנדרטי.
ואני עדיין חושב שהיותר סטנדרטי זה ברוב המקרים משתמש אחד מול פרופיל אחד.
וגם במקרה של ריבוי כניסות, (גוגל , פייס, גיט ועוד) תמיד יהיה לך משתמש ראשי ואליו תשייך את שאר המשתמשים.
שהרי תציג בפרופיל את כלל המשתמשים / חיבורים הקשורים לפרופיל זה.ועוד משהו, לפי REST, הID לא אמור להיות בסוף?
-
-
@clickone אמר בהתייעצות ב- MVC באנגולר1:
@מנצפך זה משתמש שאתה עורך?או כל משתמש שעורך את עצמו?
אם זה המשתמש שעורך את עצמו, אתה יכול להשתמש בuser/profile בלי מזהה...זה מה שמסובך פה.
ישנה אפשרות שכל משתמש עורך את עצמו לאחר ביצוע אימות. ואז אני לא צריך את הID. אבל יש גם מצב שהמנהל עורך את הפרופיל.
בקיצור, מורכב. אין קיצורי דרך. -
@clickone אמר בהתייעצות ב- MVC באנגולר1:
ועוד משהו, לפי REST, הID לא אמור להיות בסוף?
לפי REST הID בא אחרי המודל המדובר, כך שיכול בהחלט להיות משהו כמו
model/:id/subject/:id?action
.@dovid אמר בהתייעצות ב- MVC באנגולר1:
REST לא עוסק כ"כ בנושא שלנו, הוא עוסק במוסכמה של פעולות API בשאילתות HTTP כשכל מתודה מתייחסת לפעולה מוסכמת כמו מחיקה הוספה עדכון וכו'.
REST מדבר גם על שיטות קריאה עבור פעולות מוסכמות (CRUD) וגם עבור סגנון אחיד עבור URL של מודל > מזהה > פעולה
-
@מנצפך אמר בהתייעצות ב- MVC באנגולר1:
@zvizvi הפרופיל ייחודי לכל משתמש. אין פרופיל שמתאים לשני משתמשים.
אך לא לכל משתמש יש פרופיל.התכוונתי לומר שאולי בעתיד תרצה דברים מתקדמים יותר שהיום אין לך צורך בהם, לכן תכין את עצמך מראש עבור דברים אופציונאליים, אבל אני מסכים שיש לכך תקורה בביצועים כפי ש @clickone כתב.