מה ההבדל בין שני סוגי הפרויקטים הללו בויז'ואל סטודיו?
-
אם עד היום השתמשת באחד תמשיך באותו אחד, אני לא חושב שיש הבדל שכעת אמור לגרום לך להגר.
מה מומלץ? זו שאלה סתמית מידי, אולי אני בכלל לא ממליץ על WinForms? זה לפי צרכים. אם הפרוייקט שלך הוא לטווח ארוךויש מצב שהוא צריך להיות חוצה פלטפורמות, בהחלט יש לשקול לעבוד עם .net core -
@dovid כתב במה ההבדל בין שני סוגי הפרויקטים הללו בויז'ואל סטודיו?:
ויש מצב שהוא צריך להיות חוצה פלטפורמות
@מוטי-מן כתב במה ההבדל בין שני סוגי הפרויקטים הללו בויז'ואל סטודיו?:
ולמה בראשון זה רק "תיאורטית"?
העירו לי שזה בפועל לא נתמך וכנראה לא ייתמך (UI של WinForms במערכות אחרות מWindows).
אז אני לא יודע בדיוק מה הייתרון לפתח ב.net core. -
@dovid כתב במה ההבדל בין שני סוגי הפרויקטים הללו בויז'ואל סטודיו?:
הראשון מבוסס על .net core שזה דור מודרני של דוטנט שיכול תיאורטית לרוץ על מערכות הפעלה אחרות מאשר Windows.
השני מבוסס על .net framework שהוא ישן יותר אך גם בוגר הרבה יותר."גם בוגר הרבה יותר"
משפט מדויק -
@קומפיונט כתב במה ההבדל בין שני סוגי הפרויקטים הללו בויז'ואל סטודיו?:
אפשר לשאול הפוך: מה היתרון לפתח ב net framework?
ב net framework בעיקרון בגלל שהוא יותר ותיק יש פקדים שאין ב.net core.
הכל תלוי בצרכים. כדאי לבדוק מראש שיש את הפקדים שאתה צריך.
-
זה קצת מפליא אותי אבל אני לא יכול לשפוט בצורה אובייקטיבית, כי לפחות כמה שנים לא נגעתי ב NET Framework. מה שאני כן יודע זה שהוא הוצא מתמיכה ומה שהחליף אותו זה NET. שהוא מודרני, חוצה פלטפורמות, מתעדכן עם שיפורי ביצועים ותיקוני אבטחה, מסקרן אותי אם יש ל NET Framework. יתרון קונקרטי, לומר שהוא יותר בוגר בלי להסביר איפה לא עוזר לי הרבה (WinXP גם יותר בוגר, אבל במוזיאון)
(WinForm @pcinfogmach פחות מעניין אותי, אבל תן לי לדוגמא פקד שקיים רק ב framework, גם זה נשמע לי מוזר..)
-
@קומפיונט כתב במה ההבדל בין שני סוגי הפרויקטים הללו בויז'ואל סטודיו?:
הוצא מתמיכה ומה שהחליף אותו זה NET. שהוא מודרני
הוא עדיין נתמך, ומיקרוסופט מצהירים שהם הולכים לתמוך בו עוד הרבה שנים.
הוא לא מקבל עדכונים משמעותיים כמו ב.net core, אבל חלק מזה בגלל שהוא כבר מוצר יותר מוגמר, כל פיצ'ר שמוסיפים לדוטנט קור כבר נתמך עם ספריות nuget.
גם את הפיצ'רים של השפה אפשר להוסיף באמצעות חבילת nuget (וככה לכתוב קוד בC# 12 עם .net 4.8, רק אציין שלא בדקתי על C# 12, אני עובד עם C# 10 בפרוייקט לגסי)
https://github.com/aspnet/RoslynCodeDomProviderבינתיים מהניסיון שלי, לדברים שהם מונחי ווינדוס, יש ייתרון ל.net framework
החיסרון הוא שמיקרוסופט הוציאו אותו מ .net standard 2.1, מה שאומר שאנשים אולי לא יטרגטו אותו בבילד שלהם כשהם מוציאים ספרייה חדשה. חיסרון די משמעותי.
-
@קומפיונט באופן כללי לא. אני דיברתי על הייתרונות של .net framework, אבל יש יתרונות ל.net core שגוברים על זה. כמו עדכוני גירסה מג'ורית, תמיכה ביותר סוגי פרוייקטים, חוצה פלטפורמות, וכד'.
בגירסת EF של .net framework יש תמיכה הרבה יותר טובה לדברים ויזואלים ו-scaffolding עם אשפים ייעודיים.
מי שעובד כבד עם EF CORE, יכול להיות שהייתי ממליץ לו לעבור לEF.
(תראה איזה חיים קלים - https://learn.microsoft.com/en-us/ef/ef6/modeling/designer/workflows/model-first)
גם משום מה לקח למיקרוסופט הרבה זמן להכניס תמיכה טובה בOAuth בדוטנט קור, בדוטנט פריימוורק יש לך ספרייה עם כמה פונקציות שדואגת לך להכל, בדוטנט קור הרבה זמן לא היה משהו כזה, והיית צריך לדאוג בעצמך לאבטחה. היום כבר יש הכל מובנה בצורה מאוד נוחה, עם API מובנה לasp.net גם בדוטנט קור.