שיתוף רק גיליון אחד בגוגל שיטס
-
שלום רב,
ברשותי חוברת בגוגל שיטס שמשותף עם כמה חברים,
אבל אני רוצה להגביל את השיתוף, דהיינו, אם יש לי 3 גיליונות בחוברת, אז גיליון 1 יהיה משותף לראובן בלבד ושלא יראה אפילו את שאר הגיליונות, וגיליון 2 יהיה משותף לשמעון וכו',
ורק לבעלים יהיה גישה לכל הגיליונות,
האם יש דבר כזה?
תודה. -
@שוהם307 בעקרון אפשר לעשות לכל אחד גליון נתונים, ולייבא לך כמנהל את הנתונים של כולם עם IMPORTRANGE, והנתונים שתשנה אצלך יעדכנו אצלם אוטומטית על ידי קוד APP SCRIPT.
כך הם לא יוכלו לראות את הקישור שלך, אבל אתה תראה את שלהם. -
@Y-Excel-Access אתה מתכוון שאפשר לשנות בתוך התאים של ה importrange בגילון שמקבל את כל הנתונים וזה יעדכן בגיליונות האחרים את הנתונים?
איך כזה סקריפט עובד? אל תטרח להביא את כל הסקריפט רק מעניין אותו כיוון של זה (אין לי ניסיון עם App Script אבל אשמח ללמוד). -
כן (אך הסקריפט יעתיק מתוצאות הפונקציה לגליון אחר באותה חוברת עבודה ועליו לעבוד),
או אולי שהסקריפט עצמו יביא את הנתונים, יש מעלה וחסרון בכל שיטה.כדי לגשת לסקריפט הכי פשוט ליצור מאקרו ואז להמשיך עם זה. כי במילא השימוש הכי קל לך זה מאקרו.
הסקריפט צריך לעשות SETVALUE לנתונים שם מהנתונים אצלך, ולדרוס את כל מה שכתוב שם, על ידי קישור - אתה מזין לו את הקישור בהגדרת משתנה נוסף שמצביע על חוברת העבודה שם.
תוכל לבדוק בתיעוד של גוגל על APP SCRIPT (נראה לי שזה בתיעוד של הספריה של APP SCRIPT בשביל GOOGLE SHEETS). לא אמור להיות מסובך.
תידרש הרשאה בהפעלה הראשונה.