גוגל שיטס כתיבת נתונים דו כיוונית
-
אני מחפש דרך ליצור 2 גליונות
גליון 1 זה טבלה ראשית ששם כל הנתונים
בגליון 2 יש נתונים שנלקחים מגליון 1 (בגליון 2 אני רוצה להציג רק חלק מהעמודות)
הנקודה שאני רוצה שאם אני מעדכן בגליון 1 יתעדכן גם בגלין 2 וכן הפוף
גיליון ללא שם.xlsx -
@ראש-פינה כתב בגוגל שיטס כתיבת נתונים דו כיוונית:
הנקודה שאני רוצה שאם אני מעדכן בגליון 1 יתעדכן גם בגלין 2 וכן הפוף
אותם תאים? לא נראה לי שזה אפשרי, זה ייצור לופ.
מה שכן אתה יכול ליצור מאקרו או קוד שמעתיק מאחד לשני ומהשני לראשון, הבעיה היא, שאחרי שהעתקת מגיליון1 לגיליון2 אם תעיק את גיליון2 לגיליון1 תקבל את אותם נתונים...
אולי לקבל את התוכן של שני הגליונות למערכים, ולהשוות ביניהם, השאלה היא איך תתעדף שינויים? הרי לפעמים תרצה לשמור את השינוי שבגיליון1 ולפעמים את גיליון2,
נראה לי הסתבתי וסיבכתי...
או שאולי לשמור במקום נוסף עותק של הנתונים לאחר כל סנכרון, ואז להשוות כל התנגשות בין שני המערכים הנ"ל, מהו הערך הישן ומה החדש ולהשאיר את החדש..
או שהכי פשוט, שזה לא יהיה אוטומטי, אלא כל פעם לאחר ביצוע שינוי באחד הגליונות, תצטר להפעיל את ההעתקה ממנו לשני (כמו שאתה עושה שמור, שהיה בפנקס רשימות פעם )
-
לי גם היה פעם טבלה כזו. פשוט עשיתי גיליון ראשי (1) שהוא לא ניתן לעריכה ומכיל רק נוסחאות שמחשבות את שני הגיליונות האחרים יחד.
במקביל, הוספתי בגיליונות 2, ו3. עמודת סיכום שמראה מול העיניים את הנתון שיש בגיליון 1.
וכך בכל פעם שמשנים משהו בגיליון 2 רואים מהו הסיכום הכללי במשבצת הסמוכה לו. וכנ"ל בגיליון 3. -
אם הבנתי אותך נכון אז זה מאוד פשוט אתה כותב בגיליון השני
=גיליון1!A2
ואז זה מתעדכן אוטומטי
@אביי לא הצלחתי להבין למה אתה אומר שזה ייצור לופ (אולי לא הבנתי נכון את שאלת ה Op) -
@ivrtikshoret כי הוא רוצה שגם הגיליון הראשון יתעדכן מהשני...
אז גם אפשר לשים נוסחה שתכלול עדכון דו"צ, זה ייצור לופ
-
@מטעמים כתב בגוגל שיטס כתיבת נתונים דו כיוונית:
לי גם היה פעם טבלה כזו. פשוט עשיתי גיליון ראשי (1) שהוא לא ניתן לעריכה ומכיל רק נוסחאות שמחשבות את שני הגיליונות האחרים יחד.
במקביל, הוספתי בגיליונות 2, ו3. עמודת סיכום שמראה מול העיניים את הנתון שיש בגיליון 1.
וכך בכל פעם שמשנים משהו בגיליון 2 רואים מהו הסיכום הכללי במשבצת הסמוכה לו. וכנ"ל בגיליון 3.אני חושב שזה יפתור לי את הבעיה.