C# - הוספת פעולת Poperty מאיבר לאיבר כשהם מקוננים ב List בתוך List.
-
@Y-Excel-Access
אנ עונה לך על שאלה 1:
לינק לתיעוד על אינדקסר:
https://learn.microsoft.com/en-us/dotnet/csharp/programming-guide/indexers/
מילים לגוגל C# indexer -
לגבי שאלה 2, זה לא נצרך. אתה יכול עכשיו לכתוב קוד זהה לזה, רק תשנה את הIReadOnlyCollection לReadOnlyCollection, ותוכל לכתוב ככה:
table.Rows[0][2] = "tttttt";
תוכל להוסיף אינדקסר גם לtable עצמה וככה לגשת ישירות אפילו בלי לעבור דרך השדה Rows.
אינדקסר יכול לטפל גם בטקסט, כך שתוכל לכתוב קוד מתאים לפניה לפי שם ולא לפי אינדקס. -
@dovid כתב בC# - הוספת פעולת Poperty מאיבר לאיבר כשהם מקוננים ב List בתוך List.:
רק תשנה את הIReadOnlyCollection לReadOnlyCollection
הוא רושם לי שאין כזה קלאס / אינטרפייס.
-
@Y-Excel-Access זה בגלל שחסר הפניה למרחב השמות הנדרש (לא זוכר מה הוא).
מתי שיש שגיאה יש קו אדום למטה + סמל בצד של נורה.
אם אתה לוחץ עליה אתה יכול לבחור בפתרון להוסיף למסמך using למה שצריך.
תוכל לפתוח את תפריט ה"נורה" הזאת גם בקיצור של Ctrl+ץ כשאתה עומד בשורה שעושה את הצרות. -
-
@קומפיונט העיר שלפי פילוסופיית הOOP לא הגיוני לעשות ירושה מList.
אני לא פילוסוף גדול בOOP, אבל אמת שבחיים לא אעשה זאת, כנראה כי אף פעם אין בזה צורך.
בכל מקרה אצלנו גם אין שום תועלת בירושה הזו והיא אפילו מפריעה, כי המשתמש המתכנת יכול לטעות ולכתוב ככה:row.Add(123);
וזה יהיה חסר משמעות או גם יביא באגים, כי מספר העמודות הוא קבוע, וגם אם נאפשר לשנות אותו זה צריך להיות ברמת הטבלה לא ברמת שורה.
לכן צריך לעשות את הרשימה כשדה פרטי במחלקה ככה:public class Columns { private List<object> values = new(); public object this[int index] { get { return values[index]; } set { Console.WriteLine($"פה אתה יודע שהולך להשתנות תא. שם התא: '{columnsNames[index]}' ערך קודם: '{values[index] ?? "<ריק>"}' ערך חדש: '{value ?? "<ריק>"}'"); values[index] = value; } } string[] columnsNames; public Columns(string[] _columnsNames) { columnsNames = _columnsNames; foreach (var col in columnsNames) values.Add(null); } }
-
@dovid רציתי להגיב מזמן, ולא התאפשר...
ישנם שני חידושים בתשובה שלך,
חידוש אחד בתשובת הקוד הראשונה - אפשר להגיע לאינדקסר של המחלקה הקיימת למרות שיורשת מLIST שיש לו כבר אינדקסר בפנ''ע וללא פעולת OVERRIDE, ואיך לבצע זאת.
חידוש שני בתשובת הקוד השניה - אפשר ליצור אינדקסר חדש למחלקה בה אין לה מראש אינקסר, ואיך לבצע זאת.למרות החידוש השני הוא פשוט יותר, מבחינתי גדול החידוש הזה האחרון מן הראשון.
מה שעשיתי בפועל במסגרת האימון המצאת הגלגל (כבר אנימנסה ללמוד לעומק את הגלגל של C#, אל דאגה לא נתקעתי בזה... אבל אולי אחרי הלימוד כן אצור גלגל יפה יותר, ולכן אני משתף כאן) זה להעמיס כמה אינדסקרים - [int,int] לכל הנתונים לפי אינדקס, [int,string] לכל הנתונים לפי אינדקס שורה ושם עמודה, [Int] לשורה שלימה.
ומחקתי את קלאס CLOUMNS ויצרתי רק קלאס אחד 'values' פרייווט. וכו' (פונקציות להוספת ומחיקת שורה / עמודה).נתקעתי באיך אפשר ליצור TYPE לכל עמודה (מה שיחייב אותי לכאו' לקנן את השורות בעמודות ולא להיפך) אחרי שהיא מקוננת כבר בLIST כללי, וזה שצריך להגביל את בחירת הטיפוס רק לפי הטיפוסים של SQLSERVER.
גם איך להכניס את הנתונים לשאילתות => טיפוסים מסוג סטרינג להוסיף מרכאות, מסוג INT LONG DOUBLE וכו' לא להוסיף כלום, DATE וכו' שאני חושש לפספס משהו... -
@Y-Excel-Access כתב בC# - הוספת פעולת Poperty מאיבר לאיבר כשהם מקוננים ב List בתוך List.:
נתקעתי באיך אפשר ליצור TYPE לכל עמודה (מה שיחייב אותי לכאו' לקנן את השורות בעמודות ולא להיפך) אחרי שהיא מקוננת כבר בLIST כללי, וכשצריך להגביל את בחירת הטיפוס רק לפי הטיפוסים של SQLSERVER.
כל הרעיון של הטיפוסיות בשפת C# ובכל שפה עם טיפוסים, איננה לשביל לתקף נתונים (כלומר לוודא שהמשתמש הכניס ערך מספרי ולא טקסט) אלא לפיתוח נוקשה שמפחית שגיאות.
בשביל לכוף על נתונים להיות מספר ולא טקסט אין צורך (ובמקרה דינמי כמו פה גם אין יכולת) להשתמש בטיפוסיות של השפה. ניתן פשוט לשמור רשימה של סוגים ועל כל סוג את התיקוף המתאים וגם את ההטמעה המתאימה לו לפקודות הSQL, עם מרכאה בודדת וכדומה.גם איך להכניס את הנתונים לשאילתות => טיפוסים מסוג סטרינג להוסיף מרכאות, מסוג INT LONG DOUBLE וכו' לא להוסיף כלום, DATE וכו' שאני חושש לפספס משהו...
אתה אכן בטוח תפספס. בשביל הספורט אתה יכול לשחק, אבל באמת אסור לממש את זה לבד כי סיכוי גדול שמשאירים בעיה פתוחה. בדיוק בשביל זה לא ממציאים גלגל.
אגב, בספירה שהצעתי לך Dapper היא עושה את העבודה הזו, אבל צריך בכל זאת שהקלט יגיע עם טיפוס, ולכן חוזרת השאלה הקודמת שלך. אם תעשה רשימת סוגים אז תעשה פונקציה מתאימה לכל סוג שיודעת להמיר את הסוג הזה מטקסט, ואז זה יזוהה נכון ע"י הDapper. -
@dovid כתב בC# - הוספת פעולת Poperty מאיבר לאיבר כשהם מקוננים ב List בתוך List.:
בשביל לכוף על נתונים להיות מספר ולא טקסט אין צורך (ובמקרה דינמי כמו פה גם אין יכולת) להשתמש בטיפוסיות של השפה.
אגב, בספירה שהצעתי לך Dapper היא עושה את העבודה הזו, אבל צריך בכל זאת שהקלט יגיע עם טיפוס, ולכן חוזרת השאלה הקודמת שלך. אם תעשה רשימת סוגים אז תעשה פונקציה מתאימה לכל סוג שיודעת להמיר את הסוג הזה מטקסט, ואז זה יזוהה נכון ע"י הDapper.
איך? אתה מתכוון פשוט לבנות CASE? וכך לבדוק את הTYPE של כל ערך אם הוא נמצא ברשימה?
נשמע לי עבודה לא מתאימה לסדר של C#...מוזר שאין יכולת כזו של הגבלת טיפוסים, בTYPESCRIPT יש אפשרות להגבלת טיפוסים עם OR לדוגמה - string | int
אי אפשר להשתמש איכשהו עם <T> כמו שהאובייקט List לדוגמה משתמש?
אולי כן ליצור קלאס משנה עם קלט טיפוסיclass Column <T>
שיירש מאינטרפייס הכולל אישכשהו סוג מסויים של טיפוסים,
או רעיון דומה? -
@Y-Excel-Access אתה מפספס את העיקר.
המושג של T בליסט, וכל הטיפוסיות של C#, הינה תכנון מדוייק לזמן קמפול.
הגנריות של List שנתונת לבחור טיפוס כפרמטר לT, הינה דרך מהירה להשתמש בקלאס בהמון וריאציות כאילו כתבנו מחדש שוב ושוב את המחלקה, אבל זה לא נותן בכלל אפשרות לבחור בזמן ריצה איזה טיפוס יהיה שמה.במקרה שלך הטיפוס יוברר רק בעת ריצה, בזמן קמפול לא ידוע מאומה על מספר העמודות וסוגיהם ושמם. בשביל זה הטיפוסיות של Cֳ# בחיים לא תעזור.
מוזר שאין יכולת כזו של הגבלת טיפוסים, בTYPESCRIPT יש אפשרות להגבלת טיפוסים עם OR לדוגמה - string | int
מה זה בעצם
string | int
? זה משתנה שסובל שני טיפוסים. איך זה בדיוק יעזור לך? אתה צריך משתנה שסובל את כל הסוגים, בשביל זה יש את object או את dynamic.
מניסיון רב שנים בC# אני אומר לך שאין שום תועלת במשתנה רב טיפוסי, זה נועד נטו לדינמיות האמיתית של JS, ששמה זה בהווה הרבה יותר.איך? אתה מתכוון פשוט לבנות CASE? וכך לבדוק את הTYPE של כל ערך אם הוא נמצא ברשימה?
לא ממש הבנתי את השאלה, אולי בהזדמנות אכתוב קוד.
-
הגנריות של List שנתונת לבחור טיפוס כפרמטר לT, הינה דרך מהירה להשתמש בקלאס בהמון וריאציות כאילו כתבנו מחדש שוב ושוב את המחלקה, אבל זה לא נותן בכלל אפשרות לבחור בזמן ריצה איזה טיפוס יהיה שמה.
במקרה שלך הטיפוס יוברר רק בעת ריצה, בזמן קמפול לא ידוע מאומה על מספר העמודות וסוגיהם ושמם. בשביל זה הטיפוסיות של Cֳ# בחיים לא תעזור.אתה צודק, לא חשבתי עד הסוף...
נפק"מ באמת היא רק במקרה ואתה יוצר טבלה חדשה מתוך הקוד. אבל בדר"כ אתה מנסה לקרוא לטבלה קיימת שאינה ממוקמת ב C# עצמו אלא חיצונית לו, בשונה מ ACCESS / SAP-ABAP שם לכאורה זה ממש חלק מהתוכנה...איך? אתה מתכוון פשוט לבנות CASE? וכך לבדוק את הTYPE של כל ערך אם הוא נמצא ברשימה?
לא ממש הבנתי את השאלה, אולי בהזדמנות אכתוב קוד.
יוצא שבאמת אין מנוס מלכתוב CASE על הטיפוס המתקבל (GetType), ולפ"ז להכניס לSQL בצורה הנכונה, (לא צריך לכתוב - אני יודע לכתוב CASE פשוט:)
כמובן כל זה יהיה נצרך כל עוד שאני לא משתמש בגלגל קיים: EntityFramework או ב Dapper או אפילו בתוך SqlClint בספריות DataTable-TableAdapter וכו' בתנאי שזה לא כולל הרכבת משפט SQL ידנית.