הרצת שאילתה בלולאה - VBA אקסס
-
@dovid כתב בהרצת שאילתה בלולאה - VBA אקסס:
אפשר בקוד לכתוב את כל השאילתה, ולכן מה שכתבת לא רלוונטי.
מה זה קשור? אם אני מוסיף משהו שמתעסק עם הנתונים - אני לוקח סיכון כביכול שיהיה שיבוש בפעילות התוכנה. ההסכם יוצא מנקודת הנחה שגם מישהו שחושב שהוא מבין עשוי לפגוע בחלקים אחרים של מסד הנתונים - לדוגמה אם הנתונים בשדה אמורים להיות בטייפ אחר וכו' וכו'.
כשאני מפעיל קוד שהתפקיד שלו זה לעשות את מה שהמתכנת רצה שיקרה - אין בזה שום סיכון. זה הסיבה שאני חושב (מסברא, וכמו שאמרתי אין לי כרגע דרך לוודא את זה), שזה לא יגרום להסרת האחריות.@dovid כתב בהרצת שאילתה בלולאה - VBA אקסס:
עזוב, תן לנו לעזור לך, בבקשה!
וואו! - אני אביא את המקרה האמיתי (הוא קצת יותר מורכב כדלהלן, ולכן העדפתי לשאול ע"י משל... אולי טעיתי...)
בדוגמא הזו אני מעדכן שכונה לתורם ע"פ הכתובת שהוזנה. המשתמש לא מזין את השכונה בעצמו כיון שזה נתון אוטומטי ע"פ הרחוב והעיר.
1.טבלת "תורמים" - "רחוב", "עיר", "שכונה".
2. טבלת "רחובות" - "מזהה_רחוב", "מזהה_עיר", "שם_רחוב", "מזהה_שכונה"
3. טבלת "ערים" - "מזהה_עיר", "שם_עיר"
4. טבלת "שכונות" - "מזהה_שכונה", "שם_שכונה".כעת המטרה היא שבהזנת העיר והרחוב יתעדכן אוטומטית הנתון ב תורמים.שכונה
הקוד המקורי שאמור לעשות את זה הוא:
If Not IsNull(Me!רחוב) Then Me!שכונה = Nz(DLookup("שם_שכונה", "שכונהלרחוב", "רחוב = '" & Me!רחוב & "' AND עיר = '" & Me!עיר & "'"), "") End If
(שכונהלרחוב זו שאילתא שמוציאה את שם_עיר מ"ערים", שם_רחוב מ"רחובות", ושם_שכונה מ"שכונות")
הקוד הזה לא עובד, והסיבה שלא שאלתי איך לתקן אותו היא מהסיבה דלעיל, שחששתי שזה יפגע באחריות וכו'.
למעשה יש טופס עדכון, שמבוסס על הטבלה "רחובות", כשעל כל שורה יש כפתור "עדכון", שמריץ את הקוד הבא:
Private Sub עדכן_Click() DoCmd.SetWarnings 0 DoCmd.RunSQL "UPDATE תורמים SET תורמים.שכונה = '" & DLookup("שם_שכונה", "שכונה", "קוד_שכונה =" & Me!קודשכונה & " and קוד_עיר = " & Me!קודעיר) & "' WHERE (((תורמים.עיר)= '" & DLookup("שם", "ערים", "קוד =" & Me!קודעיר) & "') AND ((תורמים.רחוב)= '" & Me!שם & "'));" DoCmd.SetWarnings -1 End If End Sub
במצב כזה, אני צריך לעבור רחוב רחוב (כ 5000 רלוונטיים במצטבר) וללחוץ על "עדכון".
זה כל המידע שיש לי לומר, וכל עזרה תתקבל בברכה.נ.ב. @dovid האם כדאי למחוק את הפוסטים הקודמים שלי? או שיש בהם איזה תוספת מידע מועילה? לשיקולך...)
תודה ענקית!
-
@סקרן-0 שאילתה כזו:
SELECT שכונות.שם_שכונה, רחובות.שם_רחוב, ערים.שם_עיר FROM (רחובות INNER JOIN שכונות ON רחובות.מזהה_שכונה = שכונות.מזהה_שכונה) INNER JOIN ערים ON רחובות.מזהה_עיר = ערים.מזהה_עיר
מניבה תוצאה נכונה או שגיאה כל שהיא?
ואם התוצאה נראית נכונה, האם בשאילתה הבאה ישנה התאמה בין הרחובות והערים והשכונה:SELECT רחוב, עיר, שכונה, שאילתה.שם_שכונה FROM תורמים LEFT JOIN ( SELECT שכונות.שם_שכונה, רחובות.שם_רחוב, ערים.שם_עיר FROM (רחובות INNER JOIN שכונות ON רחובות.מזהה_שכונה = שכונות.מזהה_שכונה) INNER JOIN ערים ON רחובות.מזהה_עיר = ערים.מזהה_עיר ) AS שאילתה ON שאילתה.שם_רחוב = תורמים.רחוב AND שאילתה.שם_עיר = תורמים.עיר
-
@dovid תיקנתי את זה בעצמי ולמרות זאת זה החזיר את אותה שגיאה.
האם אתה מתכוון לזה:SELECT ערים.שם, שכונה.שם_שכונה, רחובות.שם FROM ערים INNER JOIN (שכונה INNER JOIN רחובות ON שכונה.קוד_שכונה = רחובות.קודשכונה) ON (ערים.קוד = שכונה.קוד_עיר) AND (ערים.קוד = רחובות.קודעיר);
(השמות בפועל קצת שונים ממה שכתבתי בהתחלה, כמובן שתיקנתי אצלי לפני שעדכנתי על השגיאה)
נ.ב. בינתיים הרצתי אצלי את השאילתה שהבנתי שאתה מתכוון אליה, וחוזרת הודעת שגיאה על צירופים חיצוניים רב משמעיים...
(הגדרתי את הצירופים כצירוף שמאלי, שמציג את כל הרשומות מ"תורמים" ורק את הזהות ב"שאילתה", וכן שמרתי את שאילתת המשנה בנפרד, ועדיין...) -
@dovid אוקיי, אני חושב שהבנתי במה טעיתי... תיקנתי, והשאילתה עובדת - הנה:
SELECT תורמים.רחוב, תורמים.עיר, תורמים.שכונה, שאילתה.שם_שכונה FROM תורמים INNER JOIN (SELECT ערים.שם as עיר, שכונה.שם_שכונה, רחובות.שם as רחוב FROM ערים INNER JOIN (שכונה INNER JOIN רחובות ON שכונה.קוד_שכונה = רחובות.קודשכונה) ON ערים.קוד = רחובות.קודעיר ) AS שאילתה ON (תורמים.עיר = שאילתה.עיר) AND (תורמים.רחוב = שאילתה.רחוב);
כשעשיתי LEFT JOIN בין התורמים לשאילתתה המשנה חזרה טבלה ריקה, וכשעשיתי RIGHT JOIN חזרו כל השורות של התורמים וכן כל השורות של השכונות.
זה בסדר? או שיש חשיבות לצירוף השמאלי, ואז זה אומר שיש לי טעות?נ.ב. בתצוגה באתר יש ערבוב עם האנגלית, עכ"פ הכינויים לשדות בשאילתת המשנה הם בסדר...
-
@סקרן-0 אז הצעד הבא זה שאילתת עדכון:
UPDATE תורמים INNER JOIN ( SELECT ערים.שם as עיר, שכונה.שם_שכונה, רחובות.שם as רחוב FROM ערים INNER JOIN (שכונה INNER JOIN רחובות ON שכונה.קוד_שכונה = רחובות.קודשכונה) ON ערים.קוד = רחובות.קודעיר ) AS שאילתה ON (תורמים.עיר = שאילתה.עיר) AND (תורמים.רחוב = שאילתה.רחוב) SET תורמים.שכונה = שאילתה.שם_שכונה WHERE תורמים.שכונה IS NULL OR תורמים.שכונה = ''