מודול או קוד של תאריך עברי לאקסל
-
ב"ה
אני מעוניין להטמיע בקובץ אקסל "משהו" (אני אפי' לא יודע איך קוראים לזה...) שיתרגם תאריך לועזי לעברי.
יש את "אקסל פלוס" (של עידו בן חורין) והוא עובד מאוד יפה, אבל זה רק אם מתקינים את התוסף, ואם אשלח קובץ למישהו אחר - שאין לו את התוסף - זה לא יעבוד.
אני מחפש משהו שמטמיעים בקובץ והוא יעבוד גם אצל מישהו אחר (וגם אם אין לו אופיס 365).
אודה למי שיוכל לעזור לי וגם יסביר לי איך "מטמיעים" את זה בקובץ. (כמובן שלא יצטרכו כל הזמן קישור לרשת...). -
@שואף-לדעת
יש לי קוד שאני משתמש בו, לא זוכר את המקור, ולא בטוח שעובד בכל גרסאות האופיס, תנסה. הוא מקבל את התאריך מ-B3=CONCATENATE(CHOOSE(LEFT(TEXT(B3,"[$-he-IL,8]dd mmmm yyyy;@"),2),"א","ב","ג","ד","ה","ו","ז","ח","ט","י","יא","יב","יג","יד","טו","טז","יז","יח","יט","כ","כא","כב","כג","כד","כה","כו","כז","כח","כט","ל"),MID(TEXT(B3,"[$-he-IL,8]dd mmmm yyyy;@"),3,LEN(TEXT(B3,"[$-he-IL,8]dd mmmm yyyy;@"))-6),IFERROR(CHOOSE(MID(TEXT(B3,"[$-he-IL,8]dd mmmm yyyy;@"),LEN(TEXT(B3,"[$-he-IL,8]dd mmmm yyyy;@"))-2,1),"ק","ר","ש","ת","תק","תר","תש","תת","תתר"),""),IFERROR(CHOOSE(MID(TEXT(B3,"[$-he-IL,8]dd mmmm yyyy;@"),LEN(TEXT(B3,"[$-he-IL,8]dd mmmm yyyy;@"))-1,1),"י","כ","ל","מ","נ","ס","ע","פ","צ"),""),IFERROR(CHOOSE(MID(TEXT(B3,"[$-he-IL,8]dd mmmm yyyy;@"),LEN(TEXT(B3,"[$-he-IL,8]dd mmmm yyyy;@"))-0,1),"א","ב","ג","ד","ה","ו","ז","ח","ט","י"),""))
-
@שואף-לדעת יעויין כאן