שיתוף שרת HTTP לוקאלי ברשת הפנימית
-
אני מעוניין לשתף שרת HTTP (פרויקט בNode.js שרץ לוקאלית במחשב שלי) למכשירים אחרים שמחוברים באותה רשת, ואין לי מושג איך עושים את זה, זה הגדרה ברמת מחשב? ברמת נתב?
אני ניגש לשרת הלוקאלי במחשב שלי ב http://127.0.0.1:4200, אבל כמובן במכשירים אחרים הכתובת הזו לא זמינה.
דגם הנתב שלי הוא D-LINK DSL 225, והמחשב שלי והמכשירים האחרים מחוברים אליו דרך מגדיל טווח.
מערכת ההפעלה שלי היא מאק, ממשק הניהול של הנתב הוא בכתובת http://10.0.0.138.
אשמח לכל מידע. תודה מראש! -
@צדיק-תמים חומת אש מתירה גישה אליך מבחוץ?
האם במחשב אחר ip פנימי:4200 נגיש?
האם המגדיל טווח מחלק כתובות IP פנימיות משל עצמו (באם כל המחשבים הרלוונטים נמצאים על מגדיל הטווח לא רלוונטי)? -
@A0533057932 כתב בשיתוף שרת HTTP לוקאלי ברשת הפנימית:
@צדיק-תמים חומת אש מתירה גישה אליך מבחוץ?
השבתתי אותה ועדיין אין גישה מהמכשירים האחרים.
האם במחשב אחר ip פנימי:4200 נגיש?
מה הכוונה :4200? 0.0.0.0:4200?
האם המגדיל טווח מחלק כתובות IP פנימיות משל עצמו (באם כל המחשבים הרלוונטים נמצאים על מגדיל הטווח לא רלוונטי)?
כולם על המגדיל.
-
@nigun כתב בשיתוף שרת HTTP לוקאלי ברשת הפנימית:
@צדיק-תמים
אתה יודע מה הכתובת של המחשב שלך?
אצלי (בלינוקס) זה מופיע בפרטי החיבור
או בנתב (TP-LINK) תחת DHCP Clients Listזה? (מפרטי חיבור הWIFI)
בנתב זה מה שמופיע:
TendaMesh זה המגדיל טווח שאליו מחוברים המחשב שלי והאחרים (desktop-home-1 זה מחשב נוסף שלא רלוונטי, ומחובר ישירות לנתב בכבל רשת) -
@צדיק-תמים
אתה צריך לפנות לכתובת של המחשב שלך ברשת, לא 127.0.01 שזה כתובת מקומית של המחשב רק לכתובת שלו ברשת שזה 10.0.0.X ולהוסיף את הפורט, לדוגמא
http://10.0.0.1:4200 -
@Shmuel754 אם אני מבין נכון 10.0.0.X זה ברמה מעל, כלומר מול הנתב עצמו, אבל כיוון שהמכשירים מחוברים למתווך - המאריך טווח, יש חלוקה נוספת של כתובות.
למעשה חיטטתי באפליקציה של ניהול המאריך טווח ומצאתי מה הIP שחולק למחשב, וזה 192.168.5.143 - כמו שהיה כתוב בפרטי החיבור, וזה אכן עבד... לא יודע למה מקודם לא...
תודה לכולם! -
@צדיק-תמים כתב בשיתוף שרת HTTP לוקאלי ברשת הפנימית:
זה אכן עבד...
רק קח בחשבון שבכל הפעלה מחדש זה יכול להתאפס
כדאי לבדוק איך אתה יכול לקבוע IP סטטי למחשב, או בראוטר או במחשב עצמו -
@חוקר כתב בשיתוף שרת HTTP לוקאלי ברשת הפנימית:
זה אכן עבד...
רק קח בחשבון שבכל הפעלה מחדש זה יכול להתאפס
כדאי לבדוק איך אתה יכול לקבוע IP סטטי למחשב, או בראוטר או במחשב עצמולכאורה צריך להגדיר את זה ברמת המאריך טווח
כרגע אני לא מוצא הגדרה כזאת באפליקציה, אבל ניסיתי להתנתק ולהתחבר מחדש וזה נשאר אותה כתובת, זה לא אומר שהמאריך זוכר את המחשב ויתן לו תמיד אותה כתובת? -
כרגע אני לא מוצא הגדרה כזאת באפליקציה, אבל ניסיתי להתנתק ולהתחבר מחדש וזה נשאר אותה כתובת, זה לא אומר שהמאריך זוכר את המחשב ויתן לו תמיד אותה כתובת?
ייתכן שתלוי בסוג.
אצלי בראוטר עצמו זה לא עקבי
במגדיל אני לא מכיר.
להגדיר במחשב לכאורה לא אמור להיות משהו מורכב
לחפש את הגדרת הרשת ולמצוא את החלק של הקצאת IP ובמקום DHCP לבחור בידני
ואז אם אתה מחובר למתאם תגדיר את כתובת ה IP לדוגמא כמו שכבר קיבלת 192.168.5.143, ואת netMask ל 255.255.255.0 ואת GateWay ל 192.168.5.1בווינדוס זה בהגדרות הרשת
כמו כאן
-
@Shmuel754 אם אני מבין נכון 10.0.0.X זה ברמה מעל, כלומר מול הנתב עצמו, אבל כיוון שהמכשירים מחוברים למתווך - המאריך טווח, יש חלוקה נוספת של כתובות.
למעשה חיטטתי באפליקציה של ניהול המאריך טווח ומצאתי מה הIP שחולק למחשב, וזה 192.168.5.143 - כמו שהיה כתוב בפרטי החיבור, וזה אכן עבד... לא יודע למה מקודם לא...
תודה לכולם!יתכן שכדאי לך להגדיל את המגדיל טווח כמגדיל טווח וזהו
ולא כראוטר -
@A0533057932 מדוע?
-
@צדיק-תמים כדי שעוד חודש לא תפתח שאלה איך אני ניגש ממחשב שמחובר לראוטר עצמו לשרת שיושב אחרי המגדיל טווח
-
@A0533057932 באמת הייתי רוצה לעשות את זה, פחות בגלל הצורך הזה של השרת HTTP אלא בגלל המדפסת, שצריך כל פעם שרוצים להדפיס מהמחשב המדובר, להעביר אותה לחיבור לנתב, וכשרוצים להדפיס מהאחרים להחזיר למש...
אבל לצערי לא מצאתי הגדרה כזאת באפליקציה (Tenda WiFi)...
עריכה: מישהו אמר לי שאם זה מוגדר כמגדיל טווח יש פחת במהירות של כחצי (מה שכעת אין בכלל, בכל היחידות של המשים יש את המהירות המלאה שהראוטר נותן)
זה נכון? -
@A0533057932 באמת הייתי רוצה לעשות את זה, פחות בגלל הצורך הזה של השרת HTTP אלא בגלל המדפסת, שצריך כל פעם שרוצים להדפיס מהמחשב המדובר, להעביר אותה לחיבור לנתב, וכשרוצים להדפיס מהאחרים להחזיר למש...
אבל לצערי לא מצאתי הגדרה כזאת באפליקציה (Tenda WiFi)...
עריכה: מישהו אמר לי שאם זה מוגדר כמגדיל טווח יש פחת במהירות של כחצי (מה שכעת אין בכלל, בכל היחידות של המשים יש את המהירות המלאה שהראוטר נותן)
זה נכון?הגדרות כאלה לא מגדירים באפליקציה אלא רק בחיבור ישיר דרך כבל או וויפי (ממחשב)
לגבי העריכה אין לי מושג
-
@A0533057932 אתה מכיר את החברה הזאת - Tenda? ההוראות שהגיעו עם זה היו להגדיר דרך האפליקציה שלהם