בירור על פיתוח תוכנה עבור מוסד ת"ת
-
אני מסייע ב"ה בניהול אחד הת"תים הגדולים בארץ, ואנו מעוניינים לקנות תוכנה שתסייע בידינו לנהל בצורה המיטבית את איסוף הכספים בפורים. כרגע אני רק מגשש באפילה מחוסר ידע בתחום, ומנסה לקבל תמונה כללית על סדרי הגודל של פרוייקט כזה מבחינת מחיר ומשך פיתוח, כדי לראות האם יש לנו מה לחשוב על זה או לרדת מהרעיון .
התוכנה צריכה להיות עם ממשק ניהול – למנהלי הת"ת, ועם ממשק קצה – לכל קבוצה ע"ג טאבלט וכדו' כדי לעדכן בזמן אמת. כמו"כ התוכנה צריכה להיות מסוגלת לסדר את מסלולי האיסוף אוטומטית בזמן אמת כדי לייעל ככל הניתן את המערכת, וכן תכונות נוספות בסגנון (אני אשמח לפרט יותר רק שאני לא רוצה לפתוח פה אפיון מלא לתוכנה, לכן אם מישהו חושב שיש שאלות שיוכלו למקד את השאלה אני אפרט יותר. העניין של סידור המסלולים נראה לי החלק הכי מורכב מבחינת אלגוריתמים וכדו' ולכן כתבתי דווקא את זה).
השאלה שלי כרגע היא לא על הפרטים, אלא על סדרי הגודל (לדוג' אם עלות הפיתוח של כזה מוצר היא בין 400 ל-700 אלף (דפקתי מספר...), אז זה לא רלוונטי, ולכן מספיק לי תשובות בכזה סגנון). כמובן שאשמח גם להמלצות על חברות אמינות בתחום.
תודה רבה -
@סקרן-0 כתב בבירור על פיתוח תוכנה עבור מוסד ת"ת:
אני מסייע ב"ה בניהול אחד הת"תים הגדולים בארץ, ואנו מעוניינים לקנות תוכנה שתסייע בידינו לנהל בצורה המיטבית את איסוף הכספים בפורים. כרגע אני רק מגשש באפילה מחוסר ידע בתחום, ומנסה לקבל תמונה כללית על סדרי הגודל של פרוייקט כזה מבחינת מחיר ומשך פיתוח, כדי לראות האם יש לנו מה לחשוב על זה או לרדת מהרעיון .
התוכנה צריכה להיות עם ממשק ניהול – למנהלי הת"ת, ועם ממשק קצה – לכל קבוצה ע"ג טאבלט וכדו' כדי לעדכן בזמן אמת. כמו"כ התוכנה צריכה להיות מסוגלת לסדר את מסלולי האיסוף אוטומטית בזמן אמת כדי לייעל ככל הניתן את המערכת, וכן תכונות נוספות בסגנון (אני אשמח לפרט יותר רק שאני לא רוצה לפתוח פה אפיון מלא לתוכנה, לכן אם מישהו חושב שיש שאלות שיוכלו למקד את השאלה אני אפרט יותר. העניין של סידור המסלולים נראה לי החלק הכי מורכב מבחינת אלגוריתמים וכדו' ולכן כתבתי דווקא את זה).
השאלה שלי כרגע היא לא על הפרטים, אלא על סדרי הגודל (לדוג' אם עלות הפיתוח של כזה מוצר היא בין 400 ל-700 אלף (דפקתי מספר...), אז זה לא רלוונטי, ולכן מספיק לי תשובות בכזה סגנון). כמובן שאשמח גם להמלצות על חברות אמינות בתחום.
תודה רבהנושא זה נידון פה כמה פעמים
https://tchumim.com/post/49670ובקצרה עיקר הבקשה שלך היא דבר מאד מאד מאד מסובך
https://he.wikipedia.org/wiki/בעיית_הסוכן_הנוסע -
@A0533057932 תודה על המענה המיידי.
א. השאלה שלי לא היתה האם יש פיתרון, כיון שידוע לי שהנושא די התקדם בשנים האחרונות, לדוג' באתר הזה מציעים API לעניין. (ייתכן שזה באמת מורכב יותר ממה שאני חושב (סביר להניח...) אבל עדיין נדמה לי כך...)
ב. גם בהנחה וא"א (או יקר מאד) לבנות תוכנה מדוייקת כ"כ, אני מניח שיש פתרונות שמערבים יותר עזרה אנושית (לדוג' שאני קובע את הנקודת התחלה וסיום וכדו'), שלמרות שזה לא המקסימום זה עדיין משפר מאוד את המערכת. -
@חגי כתב בבירור על פיתוח תוכנה עבור מוסד ת"ת:
לגוגל יש API בדיוק בשביל הדברים האלה. אז זה כבר מפשט את הפיתוח משמעותית.
API למסלול מומלץ?
-
@סקרן-0 עד היום אתם בלי תוכנה.
השאיפה שלכם להפוך הכל לממוחשב, עם תוכנה אחת שתטפל בכל ההיבטים, היא חזון סטארטאפיטי, זה הרפתקאה יקרה שסיכוייה להיגמר יפה לא מבטיחים.
החכמה היא למחשב חלקים חלקים נדבך אחר נדבך, לשאוף כמה שיותר לתוכנות מדף זולות/קיימות, ולשלב איש מעולם הפיתוח או עם החוש הנכון (זה אולי אתה) בוגר ואחראי (שלא יתפתה ללכת להרפתקאות ושיהיה גם אסטרטג לצד הגימיקים) שינסה לשלב כמה שיותר, ואיפה שצריך יידע איזה חלקים/רכיבים מתמונת המערכת כולה שווים הזמנת פיתוח מותאם ממתכנתים ובאיזה תקציב ומה יכול להמתין או יכול להיות מיותר בהמשך. -
@A0533057932 בעיית הסוכן הנוסע היא תאירוטית, בעולם האמיתי מתגברים על זה עם אלגוריתמים שפשוט טועים או לא משולמים אבל עושים את העבודה הפרקטית מעולה.
לזכרוני יש כמה API בעניין, יש גם חברות עם ממשק מוכן למשתמש קצה.
וחברים, כדאי לשמור את הנקודה הזו לנושא בפני עצמו. -
@A0533057932
כמדומני ששילבתי כמה API של גוגל ביחד, וזה יצר לי את המסלול הכי מומלץ. -
@dovid האמת שהייתי צריך לפני שכתבתי את הנושא לראות את הפוסט שציין @A0533057932 . (כבר קראתי אותו בעבר והוא לא הועיל לי אבל הייתי מנסח את השאלה אחרת - כך בעצם:)
יש לנו כבר תוכנה שלמיטב ידיעתי היא אחת המתקדמות בעולם הישיבות -לפחות באה שמשתמשים באקסס. ובעקבות כל מיני באגים שליוו אותנו לאורך השנים הגענו למסקנה שאנחנו יכולים להגדיל את היקף התרומות בסדר גודל של עשרות אלפי ש"ח לשנה אם המערכת תהיה יעילה יותר כמו שתיארתי, שלא לדבר על היעילות של העבודה של עובדי הת"ת (שבעקיפין עשויה ג"כ להשתלם כלכלית).
אנחנו מעוניינים להשקיע סכום גדול בתוכנה כזו - יחסית לתוכנה באקסס וכדו', אבל עדיין מוגבלים, כך שאם יש איזה מוצר קיים שניתן להתאים אותו לצרכים שלנו וכדו', זה כנראה הפיתרון הרלוונטי, _כי לפתח מאפס באמת נשמע קצת מוגזם, אם כי אין לי שום מושג בתחום כמו שכתבתי, ועדיין נוח לי לפעמים לחשוב שאולי זה אפשרי . -
@dovid כתב בבירור על פיתוח תוכנה עבור מוסד ת"ת:
@סקרן-0 עד היום אתם בלי תוכנה.
השאיפה שלכם להפוך הכל לממוחשב, עם תוכנה אחת שתטפל בכל ההיבטים, היא חזון סטארטאפיטי, זה הרפתקאה יקרה שסיכוייה להיגמר יפה לא מבטיחים.
החכמה היא למחשב חלקים חלקים נדבך אחר נדבך, לשאוף כמה שיותר לתוכנות מדף זולות/קיימות, ולשלב איש מעולם הפיתוח או עם החוש הנכון (זה אולי אתה) בוגר ואחראי (שלא יתפתה ללכת להרפתקאות ושיהיה גם אסטרטג לצד הגימיקים) שינסה לשלב כמה שיותר, ואיפה שצריך יידע איזה חלקים/רכיבים מתמונת המערכת כולה שווים הזמנת פיתוח מותאם ממתכנתים ובאיזה תקציב ומה יכול להמתין או יכול להיות מיותר בהמשך.בהתחשב בכך שיש להם תוכנה היום שהייתי מגדיר אותה כcrm לכל דבר ועניין
הם צריכים לחפש חברת crm שתתמוך באפליקציה ובapi ואז כל הנושא הופך להרבה פחות סטארטאפיסטי
אני צודק? -
@סקרן-0 אז הייתי מתמקד בצווארי הבקבוק המשמעותיים ביותר של התוכנה כיום, ומנסה לראות איך אפשר לשלב פיתוח נקודתי או תוכנת מדף עם אינטגרציה אוטומטית או אנושית למערכת הקיימת.
אם זו תוכנה באקסס אז בד"כ אפשר לתקשר עם הנתונים ישירות, אם כי זה לא רשמי כל כך, כלומר הפעולות הללו עלולות לגרום להתנהגויות לא צפויות של התכונה המקורית ולא יהיה צודק לבקש מהחברה שלה תמיכה על כאלו דברים בלי תיאום.
@קינג-קומפיוטר אתה בהחלט צודק, בעיקר לשאר המשימות, כי המשימה הזו הייתה נראה לי סוג של דובדבן על קצפת שלמה שלא פירטו עליה פה. -
-
אם רלוונטי בשבילך תוכנה מבוססת אקסס
יש לי אחת כזו עם סנכרון עם ימות המשיח, ניהול תורמים, מסלולים, קבוצות ועוד ועוד
לפרטים נוספים a5804534@gmail.com -
@קינג-קומפיוטר כתב בבירור על פיתוח תוכנה עבור מוסד ת"ת:
אתם מדברים על אקטיב של יוחנן הולצברג?
הזכרתני. עליו כתבתי שיש לו תוכנה עצמאית.