JS: uniq על מערך של אובייקטים
-
אם אתה משתמש בfindIndex אז אתה יכול לשכוח מהmap.
בשורה שתיים עשית מצויין אבל א. זה מסנן רק לפי הname ב. אתה צריך להוציא את האינדקסים של המקור, והmap מפסיד אותם לגמרי כפי שכתבת.
אם אתה מחפש רק לפי השם או אפי' אם לפי שתי המאפיינים ולא "איך אני משווה את כל המאפיינים" אז נורא פשוט. עם findIndex:var array = [{id:15, name: "עברית"},{id:15, name: "עברית"},{id:15, name: "עברית"},{id:16, name: "תורה"}]; var uniqArr = array.filter((item, index) => array.findIndex(x => x.name == item.name) == index); console.log(uniqArr);
ואם ע"י הmap, ובהנחה שדרוש רק השוואת מאפיין name, אז ככה:
var array = [{id:15, name: "עברית"},{id:15, name: "עברית"},{id:15, name: "עברית"},{id:16, name: "תורה"}]; var arrForIndexs = array.map(x => x.name); var uniqArr = array.filter((item, index) => arrForIndexs.indexOf(item.name) == index); console.log(uniqArr);
פורסם במקור בפורום CODE613 ב20/07/2017 14:03 (+03:00)
-
אגב, מי שעושה כאלה מוניפולציות בקוד יותר מפעם אחת חייב חייב להשתמש בunderscore.
לא בשביל חיסכון הזמן (כי בכל מקרה שורפים זמן איך לעשות בunserscore...) אלא בשביל נאמנות הקוד וקלות תחזוקו.
אני יודע שנמאס להוסיף עוד ועוד תלויות אבל underscore נחוץ כל שתי שורות קוד שקשורים למערך.פורסם במקור בפורום CODE613 ב20/07/2017 14:21 (+03:00)
-
תבדוק את זה:
https://codepen.io/anon/pen/WOVRBg?editors=1112var array = [{id:15, name: "עברית"}, {id:15, name: "עברית"}, {id:15, name: "עברית"}, {id:16, name: "תורה"}] var uniq = {}; array.forEach(function(i) { uniq[i.id] = i; }); console.log(uniq);
פורסם במקור בפורום CODE613 ב20/07/2017 16:13 (+03:00)
-
רחמים פתרון יפה, אבל אם כבר לפי איבר מסויים אז הבנתי שזה הname רק שצריך את המאפיין גם של הID. אז אם ככה uniq[i.name].
וavr416 פעם הבאה חוץ מהבעיה תסביר מה המטרה הרצוייה, והם שייך מקרה של id שונה ושם זהה ומה הדין בכהאי גונא ומדועפורסם במקור בפורום CODE613 ב20/07/2017 17:41 (+03:00)
-
הפתרון שכתבתי לעיל עדיף משמעותית מבחינת מהירות [פי 20] על פני שימוש במערך רגיל.
ראה ניסוי כאן
http://jsben.ch/GYK6Pפורסם במקור בפורום CODE613 ב20/07/2017 19:05 (+03:00)
-
@דוד ל.ט.
רחמים פתרון יפה, אבל אם כבר לפי איבר מסויים אז הבנתי שזה הname רק שצריך את המאפיין גם של הID. אז אם ככה uniq[i.name].
וavr416 פעם הבאה חוץ מהבעיה תסביר מה המטרה הרצוייה, והם שייך מקרה של id שונה ושם זהה ומה הדין בכהאי גונא ומדוערחמים כל הכבוד על הפתרון הפשוט!!
דוד, תודה ענקית על ההסברים, אם כי עדיין לא הבנתים לגמרי.אבאר קצת יותר, אני בונה דוח שמאפשר למשתמש להציג את התוצאות של כל המבחנים שהתקיימו בתקופה מסויימת, במקצוע מסויים לבחירתו.
אני מאפשר לו לבחור עבור אילו כיתות או שכבות הוא רוצה להציג את התוצאות, ואני רוצה להציג את המקצוע רק כאשר קיימים עבורו מבחנים באותה תקופה.
לכן, אני בודק בדטה בייס, באילו מקצועות התקיימות מבחנים בתאריכים הללו, לאותם כיתות, ורק אז אני מציג את שם המקצוע בסלקטבוקס.
הענין הוא שכיון שהוא יכול לבחור כמה כיתות, אז הנתונים שאני מקבל מהדטה בייס שונים בהרבה פרטים שלא כ"כ משמעותיים כרגע עבורי, ומה שמעניין אותי זה רק באיזה מקצוע התקיים המבחן, דהיינו הID של המקצוע, וגם השם שלו (כדי להציג למשתמש).
הID והName הם תמיד זהים, ולא משתנים. מה שכן משתנה זה הרבה דברים אחרים, למשל איזה כיתה, איזה מורה וכו'.@דוד ל.ט.
אם אתה משתמש בfindIndex אז אתה יכול לשכוח מהmap.
בשורה שתיים עשית מצויין אבל א. זה מסנן רק לפי הname ב. אתה צריך להוציא את האינדקסים של המקור, והmap מפסיד אותם לגמרי כפי שכתבת.
אם אתה מחפש רק לפי השם או אפי' אם לפי שתי המאפיינים ולא "איך אני משווה את כל המאפיינים" אז נורא פשוט. עם findIndex:מעולה!! באמת לא הבנתי כ"כ איך התכוונת עם הfindIndex הרי לא מעניין אותי כ"כ האינדקס, אלא מעניין אותי שייתן לי את המערך הuniq.
למה הmap הורס את האינדקסים של המערך המקורי? הרי הוא לא משנה את המקור, הוא בסה"כ מחזיר מערך חדש ע"פ התנאי שאני מעביר לו, לא?
אז אם כן, מה הבעיה שתוך כדי הmap הוא גם ירוץ על המקורי ויחזיר לי את האינדקס שלו??תודה רבה רבה!
פורסם במקור בפורום CODE613 ב20/07/2017 20:47 (+03:00)
-
הפתרון שכתבתי לעיל עדיף משמעותית מבחינת מהירות [פי 20] על פני שימוש במערך רגיל.
ראה ניסוי כאן
http://jsben.ch/GYK6Pאין ספק שהפתרון שלך יעיל יותר. במקום לסרוק, דורסים לפי אינדקס שלא מתבצע ע"י סריקה אלא ע"י הצבה לאינדקס של אובייקט (שממומש ע"י מילון של hash table). את זה יודעים בלי שום טסט (שאגב עם המון פגמים).
אבל איך עושים אם רוצים להשוות לפי שתי מאפיינים? אולי אפשר פשוט לשרשר אותם, לדעתי זה גם יהיה מהר יותר כשהמערך גדול.פורסם במקור בפורום CODE613 ב20/07/2017 21:09 (+03:00)
-
יאהוו הארכת. במילים אחרות באובייקטים יחודיים לפי הID. נקודה.
הפתרון של רחמים הוא בהחלט המתאים, אם כי הקוד בשאלה היה יפה ומבריק וטרחתי להעמידו על רגליו.
לא מבין מה לא הבנת כי שמתי שפע דוגמאות קוד, ובנוגע לmap הוא מחזיר לך מערך חדש, אבל איללו חשוב לך האיברים המקוריים אין מי שיעשה לך את ההקשר בין האיבר המקורי לאיבר שנשלף ע"י הmap.
כמובן כל זה לולי שידעתי שהקובע הוא אך ורק הid.פורסם במקור בפורום CODE613 ב20/07/2017 21:13 (+03:00)
-
@דוד ל.ט.
@רחמים
הפתרון שכתבתי לעיל עדיף משמעותית מבחינת מהירות [פי 20] על פני שימוש במערך רגיל.ראה ניסוי כאן
http://jsben.ch/GYK6Pאין ספק שהפתרון שלך יעיל יותר. במקום לסרוק, דורסים לפי אינדקס שלא מתבצע ע"י סריקה אלא ע"י הצבה לאינדקס של אובייקט (שממומש ע"י מילון של hash table). את זה יודעים בלי שום טסט (שאגב עם המון פגמים).
אבל איך עושים אם רוצים להשוות לפי שתי מאפיינים? אולי אפשר פשוט לשרשר אותם, לדעתי זה גם יהיה מהר יותר כשהמערך גדול.זהו שלא היה ברור לי כלל שאובייקט בJS מאחורי הקלעים הוא בעצם טבלת האש ולא סתם מערך, הניסוי הנ"ל נבנה כדי לפשוט ספק זה.
אגב, איזה פגמים מצאת בניסוי?פורסם במקור בפורום CODE613 ב20/07/2017 21:19 (+03:00)
-
לא המון, אלא משהו משמעותי שקפץ לי. הרי אתה רצית להשוות את הסריקה של מערך לבין סריקה של אובייקט, כלומר:
arr.indexOf(x) VS object[x]
אז דבר ראשון בטסט שלך מאוד משמעותי מה קורה אחרי הסריקה. בתצורת המערך אז מכניסים למערך איבר, זה נקודה יקרה מאוד אבל רצית להמחיש את פחיתותו של הפתרון הראשון אבל זה מטשטש את מה שאתה רצית לדעת.
שנית, בעוד שבתצורת המערך העתקת את האובייקטים (כל אחד שמופיע בout מופיע בנפרד גם במקור), אז בתצורת האובייקט השמת ערך בולאני שהוא פרמיטיבי וחוסך מצביע וכתיבת האובייקט כולו.פורסם במקור בפורום CODE613 ב20/07/2017 21:29 (+03:00)
-
דוד הנה תיקון לטסט. וזה לא משנה את התוצאה.
http://jsben.ch/Iqxceפורסם במקור בפורום CODE613 ב21/07/2017 08:49 (+03:00)