חיובים נוכחיים בכרטיס אשראי
-
איך יוצרים שאילתא (באקסס...) שתתן לי חיובים בכרטיס האשראי לתקופת החיוב הנוכחי. לדוג' חיובים מה15 האחרון לכרטיס שיורד ב15.
להסתבך אני יכול. כדלהלן: פונקציה שבודקת האם היום בחודש הוא יותר מ15 או פחות. אם הוא יותר מ15 אז הקריטריון לחיובים הוא day שגדול מ date()-15 . אם הוא פחות מ15 אז צריך לבדוק: אם החודש הקודם היה מלא או שהוא היה חסר וכן הלאה על זו הדרך הקלוקלת.
אפשר גם על הצד שהתאריך קטן מ15 ליצור באמצעות הפונקציה formatdate כמדומני תאריך מmount של החודש הקודם וday 15. ולשים אותה כקריטריון. אבל אז מתרגשת צרה חדשה: צריך להגדיר בפונקציה גם שנה. ואם החודש הקודם היה בדיוק ה12, ואני מגדיר את השנה הנוכחית. אז אני בבעיה. הוי אומר שצריך לבדוק גם את הmount של date() אם הוא 1 או לא. אוף!
תמיד קיימת על השולחן האופציה לנסוע מתל אביב לבני ברק דרך חיפה רבתי. ברם שאיפתנו תמיד שלא להזדקק לזה.
תודה מראש.
ראש בתכנות לשואלים (טעות במקור הנתונים)פורסם במקור בפורום CODE613 ב24/04/2017 18:41 (+03:00)
-
קראתי כמה וכמה פעמים את השאלה, ולא הצלחתי להבין.
תתאר איך נראות הטבלאות.
לכל כרטיס יש עמודה מספר של היום בחודש שבה צריך לרדת החיוב?
ואז מה, אתה צריך לבדוק האם חויבו כבר ה12 תשלומים (לדוגמא) שהלקוח התחייב? - [אני מבין שאנחנו מדברים כאן על הו"ק אשראי]אני חושב שזה הרבה יותר פשוט ממה שאתה מציג,
אבל לא בטוח שהבנתי את הסיטואצייה.אם תעלה דוגמת נתונים קטנה (בקובץ אקסס) זה ממש יעזור להבין.
ולהביא את החודש הקודם זה ממש פשוט
DateAdd("m",-1,#4/15/17#)
כמובן תבנה תאריך בזמן ריצה. לדוגמא:
DateSerial(Year(Date),Month(Date),15)
ייתן לך את ה15 לחודש הנוכחי.
והנה, צירפתי לך את 2 הפונקציות יחד.
DateAdd("m",-1,DateSerial(Year(Date),Month(Date),15))
זה ייתן לך את ה15 הקודם.
עכשיו מה שנשאר לך לעשות זה רק תנאי שיציג מי שפעיל בין התאריכים.אבל, שוב. אני לא בטוח שאכן הבנתי לאן אתה חותר. וקובץ מצורף יעשה את העבודה. (כנראה...)
פורסם במקור בפורום CODE613 ב25/04/2017 15:00 (+03:00)
-
אכן חיפשתי משהו שיתן לי את החודש הקודם. וביאושי כי רב מחוסר מענה כתבתי כבר פונקציה, שעושה את העבודה מצויין.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב25/04/2017 17:15 (+03:00)