חיפוש מהיר באקסל עם פונקציית FILTER
-
יש לי טבלת נתונים באקסל שאני נצרך הרבה לחפש בו
מדובר ברשימת אנשים עם פרטיהם
כל פעם צריך לחפש פרט אחרנמאס לי מ CTRL + F אז חיפשתי דרך מהירה ונוחה יותר
מצאתי את מדריך הזה: חלק א, חלק ב.
בו מפורט בצורה ברורה ובצירוף סרטון הדרכה על דרך מאוד נוחה לעשות זאת באמצעות פונקציית FILTER (הקיימת רק באופיס 365).
ואכן ביצעתי כאמור וזה עובד כמצופה וחוסך הרבה זמן.
אם אתם גם מוצאים את עצמכם מחפשים הרבה בקובץ מסוים מומלץ לכם להשקיע כמה דקות בעניין.אבל, החלק הכי חשוב לי הוא החיפוש במספר עמודות במקביל ושימצא תוצאות גם אם מילת החיפוש היא רק חלק מתוך התא.
ובמדריך אכן מוסבר בקטע זה כיצד לעשות זאת.
באמצעות קוד כזה:
=FILTER(DataTable,ISNUMBER(SEARCH(F2,DataTable[Name]))*ISNUMBER(SEARCH(F3,DataTable[Region])), "NO MATCH FOUND")
עד כאן כאמור הכל טוב ויפה.
אבל, כשניסיתי לשכלל את הקוד וליצור יותר תיבות חיפוש על מספר רב יותר של עמודות, עם קוד כזה לדוגמה:
=FILTER(Data,ISNUMBER(SEARCH(B3,Data[שם משפחה]))*ISNUMBER(SEARCH(D3,Data[שם פרטי]))*ISNUMBER(SEARCH(F3,Data[תז]))*ISNUMBER(SEARCH(H3,Data[כתובת]))*ISNUMBER(SEARCH(J3,Data[id]))*ISNUMBER(SEARCH(L3,Data[רחוב]))*ISNUMBER(SEARCH(N3,Data[טלפון]))*ISNUMBER(SEARCH(P3,Data[Mobile])), "NO MATCH FOUND")
שמתי לב שהוא לא מציג את כל התוצאות שאמורות להופיע.
אני לא מצליח להבין מה גורם לו להציג חלק כן וחלק לא.בחיפוש בודד או כפול כמו בהדרכה זה עובד מצוין
משהו כנראה משתבש מההכפלות המרובותאשמח לעזרתכם בפיענוח הבעיה
תודה רבה -
@odeddvir אמר בחיפוש מהיר באקסל עם פונקציית FILTER:
@בערל קשה לראות מה הבעיה בדיוק, בלי שתעלה חלק מן הגיליון עצמו. בתור התחלה בדוק את ההפניות לתאים בנוסחא, ותוודא שהם אכן מצביעים לתאים הנכונים.
לאחר בדיקות מרובות גיליתי שהפונקציה הנ"ל אינה כוללת שורות שחלק מהתאים ריקים, וזה מה שגורם לכך שאני לא מקבל את כל התוצאות.
נראה שפונקציית ISNUMBER אינה יודעת להתמודד עם תאים ריקים.
מצורף גיליון לדוגמה - FILTER ISNUMBER.xlsx
שימו לב לתאים הריקים בטבלה, ולהבדלים בין שתי הפונקיציות בתאים המודגשים.
אשמח לרעיון או לפתרון חיפוש שונה.
-
@בערל אמר בחיפוש מהיר באקסל עם פונקציית FILTER:
אשמח לרעיון או לפתרון חיפוש שונה
אפשר לסנן גם ב-סינון מתקדם
וגם באמצעות מאקרו
מצו"ב דוגמה לסינון שדות הטקסט באמצעות מאקרו1623804565737-filter-isnumber.zip -
@בערל
אני ניסיתי עכשיו לכתוב נוסחה לזה, והרי התוצאות למי שיש הארות/הערות אשמח לשמועדבר ראשון תעשה עמודת עזר עם נוסחת CONCATENATE תחבר את כל העמודות עם המידע ובין כל עמודה ועמודה תכניס בסימן כזה | בלי רווח בין עמודות, או איזה סימן שבטח לא תשתמש בתוך הטקסט / מספרים, (הסימן זה כדי לא ליצר צירופי תוכן של שתי עמודות)
אחרי זה במקום אחר תכניס את הנוסחה הזאת FILTER(A2:J281,FIND(M1,A2:A281)) עם מספרי העמודות שלך
בהצלחה!
-