-
שלום חברים!
חדש כאן.
התבקשתי לבנות מסד נתונים לבית הכנסת הכולל שמות מתפללים עליות פרשות תאריכי פטירה תרומות וכו'
אשמח אם יש מישהו שיכול לכוון אותי.
גילוי נאות התעסקתי בזה כחובב לפני עשור, כך ששכחתי.
התחלתי לבנות בכל זאת אשמח ליד מכוונת.
תודה ופסח כשר ושמח -
@fimoshe תוכל לבנות טבלת תשלומים עם השדות הבאים:
שם השדה טיפוס משתנה תיאור PersonID מספר מזהה המתפלל בטבלת המתפללים PaymentDate תאריך\שעה תאריך התשלום PaymentAmount מטבע הסכום לתשלום PaidAmount מטבע הסכום ששולם בפועל * AliaTypeID מספר מזהה סוג העליה (לפי טבלת סוגי עליות) ** *כי יתכן ולא שילם את כל הסכום
**לא ציינת לטבלה כזו, אבל תוכל ליצור משהו כזה:שם השדה טיפוס משתנה תיאור ID מספר מזהה AliaDescription טקסט תאור סוג העליה: ראשון, שני... חתן בראשית... וכו' וכו' -
@avi-rz אמר בבנית מסד נתונים לבית הכנסת באקסס:
או שכדאי לחלק את הטבלאות(1.עליות 2.תשלומים)?
לכאורה הוא לא צריך לזכור את העליות בנפרד. עדיף כמו שאציין לקמן:
מה עם הנצחות, תשלום חודשי קבוע, מכירת מקומות ועוד.
רעיון מצוין! אני הייתי בונה טבלה נפרדת עם כל סוגי תשלומים:
שם השדה טיפוס משתנה תיאור ID מספר מזהה PaymentTypeDescription טקסט תיאור סוג התשלום: עליית ראשון, שני וכו', הנצחה, תשלום חודשי קבוע, מכירת מקום וכו'. ובטבלת התשלומים משנה את השדה האחרון ל-סוג התשלום:
שם השדה טיפוס משתנה תיאור PersonID מספר מזהה המתפלל בטבלת המתפללים ... PaymentTypeID מספר מזהה סוג התשלום -
@fimoshe אמר בבנית מסד נתונים לבית הכנסת באקסס:
1.אני חייב למספר שמות מתפללים או עדיף שהזיהוי יהיה לפי מס' הטלפון.
הרבה יותר עדיף להשתמש בשדה עם מספר רץ.
(חשוב מה יקרה אם מתפלל יחליף מספר?)- הטבלאות פרשת השבוע וסוג העלייה מיותרים? כי אני מושך מהטבלאות
הן לא מיותרות, אפשר להשתמש בהן כתוספת נחמדה. אבל העיקר הוא לשמור את התאריכים האמיתיים בשדה תאריך סטנדרטי.
3.יש דרך לסכם את כרטיס המתפלל ולבצע פעולה חשבונאית בעת התשלום בפועל ולקבל יתרה.
ודאי, בעזרת שאילתת קיבוץ.
-