סגירת אקסס לaccde
-
עבדתי עם 3 לקוחות חרדיים בלבד בחיי הקצרים וכולם ללא יוצא מן הכלל היו בעייתיים בתחומים האלו מי יותר מי פחות, ואני שומע עוד סיפורים מחברים בפורום ובחיים,כולם על אותה הדרך.
מצד שני ב 8 שנים האחרונות עבדתי עם עשרות לקוחות חילוניים/גויים קטנים וגדולים, כשכיר וכעצמאי, והיה לי אחד בעייתי בלבד! אחד!מסכים עם העובדות שכתבת, אולם זה קצת לא הוגן לבצע סטטיסטיקה על בסיס ניסיון של אדם אחד, אתה מבין לבד שהמספרים שלך לא מייצגים. בכל אופן לפי עניות דעתי, הסיבה נעוצה דווקא במידה טובה ביסודה שיש בחברה החרדית, דהיינו בתרבות הערבות ההדדית, כלומר ממך הוא מצפה ל"גמילות חסדים והכנסת אורחים וביקור חולים והשכמת בית המדרש שחרית וערבית והכנסת כלה ולוויית המת ועיון תפילה", אלא שכשאתה אומר לו כל זה כרוך בתשלום "פירותיהם בעולם הזה", מייד מתנגנת הנעימה "וכל מי שעוסקים בצורכי ציבור באמונה, הקב"ה ישלם שכרם ויסיר מהם כל מחלה וירפא לכל גופם ויסלח לכל עוונם". :lol: :lol: :lol: :lol: ואם אתה מתפלל בבית כנסת ספרדי ולא מכיר את המילים, הוא יקים את פריד אל אטרש מהקבר לשיר לך את זה ביחד עם עמיר בניון ואז נראה אותך לא קם באמצע הלילה :lol: :lol: :lol: :lol:
אתמול הייתה לי שיחה עם יזם בתחום שמוכן להשקיע חצי מיליון ש"ח לפתח כזאת תוכנה... זה לא יתחיל עכשיו, אבל אם ארכיטקט עובד בכיוון אני יוריד אותו
כסף לא יעזור (מה גם שהסכום הזה ממש מגוחך עבור פיתוח תוכנה גנרית לשיווק המוני, זה בקושי מספיק לתוכנה לארגון מסויים עם צרכים בהתאמה אישית), הכסף יילך לאיבוד ולא ייתן כלום, חברות הייטק לא בנויות על כסף, אלא על אנשים שנושמים את התחום ויש להם רעיון נועז ותשוקה בלתי נלאית, ואז כשהם צריכים כסף, יש מישהו שמממן אותם. זה חוק טבע ומי שרוצה להילחם בו, מוזמן. דווקא היזם של "עסקים" (לא אנקוב בשמו) שהוא לא מתכנת, ולא מבין בתיכנות באמת, אלא כל הזמן משלם משכורות לרוסים, הוא דוגמא לכשלון השיטה, הוא שורד כעשרים שנה על מימון חיצוני של אבא שלו, ועל סחיטת הלקוחות עד לשד העצמות (ביניהם קופת העיר) ועדיין לא נראה שהוא מצליח להרוויח כמו בן אדם.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב08/08/2016 10:28 (+03:00)
-
soft, יש לך הסבר לתופעה זו?
לדעתך החרדים מחונכים לניצול וכדומה? ואצל החילונים ישנה סדנת נימוסי עסקים חובה לכל אחד?
אני חושב שבציבור החילוני מי ש"מעיז" לבוא במגע עם למתכנת הוא אדם משכיל עם מוניטין עסקי, ואילו אצל החרדים לכל אחד יש כישורים מרובים בשביל "לחלום גבוה", מעבר ליכולתיו (כסף למשל), נסיונו וכישווריו הפיננסיים הירוקים.
בקיצור הלקוח המעצבן הפוטנציאלי - במגזר השני - הוא מחוסר היכי תמצא, הוא יושב במונית ולא רודף אחרי מתכנתים לפני שהוא חשב מאיפה הוא ישלם להם.פורסם במקור בפורום CODE613 ב08/08/2016 13:07 (+03:00)
-
@דוד ל.ט.
לדעתך החרדים מחונכים לניצול וכדומה? ואצל החילונים ישנה סדנת נימוסי עסקים חובה לכל אחד?
אתה נכנס כאן לנושא אנתרופולוגי, סוציולוגי, דתי, נפיץ, מסוכן, רעיל, שברירי, ומסובך. לא רק זה אלא שאתה מעמיד אותי בניסיון קשה שלא לכתוב פוסט ענק עם כל מה שאני חושב על הנושא, אני ממליץ להתרכז בנושאי תיכנות, וענפיו.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב08/08/2016 13:33 (+03:00)
-
ארכיטקט כתב:
רחמים כתב:
במה לבחור WEB או שולחני? מה העדיפיות?ווב ורק ווב, כל קשקשת בנושא מיותרת נקודה
(אא"כ אתה מפתח עבור מערכות צבאיות, שלפעמים יש רלוונטיות לדסקטופ מסיבות שונות ומשונות כך שמעתי)ומה עם בעיית האבטחה??? אתה תשקיע 4 מיליון ש"ח כדי לקחת חברת אבטחה חיצונית אמינה ובעלת ניסיון??? או שתחפף כמו חרדי ממוצע...
אתה תתן גישה מאפליקציה? אם כן אתה חייב נהלי אבטחה מחמירים, ואם לא אז מה עשינו???
אתה בונה ממשק דוחות דינמי? אם כן... ואם לא....
לעניות דעתי בדסקטופ אין כ"כ הרבה פירצות אבטחה, ותקנו אותי אם אני טועה.ארכיטקט, מה אתה עונה על בעיות האבטחה?
CODE.NET, לפי מה כתבת 4 מיליון שח?פורסם במקור בפורום CODE613 ב08/08/2016 15:59 (+03:00)
-
לא כתבתי זאת מידע, אלא מתוך הערכה גסה בלבד.
ולמה אני כ"כ מפחד על האבטחה? כי אחרי שאתה מקבל לידיים מגזין בן 111 עמודים עם מידע מפורט איך לפרוץ לחשבון פייסבוק המיליארדרית, או לגימייל וכד', אתה מבין שכמה שתשקיע באבטחה זה עדיין כלום למול מי שירצה לנצל זאת לצרכיו!
אז אם ארכיטקט יפתח מערכת וובית פנימית כלומר לשימוש מקומי רק בתוך המשרד אז איכשהו מקובל, אבל בגלל שהיום הדרישה והביקוש היא לגישה מלאה (מדפדפן חיצוני) או לפחות חלקית (מאפליקציה) אז אני שואל האם יש לך את הידע והמימון להתמודד עם האקרים למיניהם?פורסם במקור בפורום CODE613 ב08/08/2016 17:23 (+03:00)
-
-
ארכיטקט, מה אתה עונה על בעיות האבטחה?
CODE.NET, לפי מה כתבת 4 מיליון שח?א. אני דיברתי על ווב בתור טכנולוגיה, וזה לא רלוונטי אם אתה מפעיל את זה מרחוק או מקרוב.
ב. אבטחה היא בעיה בכל דבר ובכל מצב (תחשוב רק על שולחן עבודה מרוחק, שאין כמעט ארגון שלא עובד עם זה, וכל הזמן פורצים האקרים לשרתים שפתוח שם פורט של RDP ע"מ לייצר ביטקוין, כופר ושאר ירקות) אז יש את הכלים המקובלים בשוק, מהראוטר של צ'ק פוינט ועד לטכניקות שונות כגון להכריח את המשתמשים להשתמש בכתובת IP קבועה, או להכריח כל לקוח להקים שרת נפרד משלו, ע"מ שלא לסכן עוד לקוחות, גיבויים על בסיס קבוע לחברת ענן שלא מאפשרת לערוך שינויים בתוכן (ועד כמה שזכור לי יש חברה שמבאטחת את הנושא הזה ברמת החומרה, כלומר אתה יכול רק לכתוב תוכן חדש ואז לקרוא אותו, אתה לא יכול לערוך תוכן קיים), אתה מחזיק 60 גירסאות אחורה של מסד הנתונים, ואז אתה פחות או יותר מכוסה, וזהו. מעבר לזה אין מה לעשות, וגם לא צריך לעשות שאין לדבר סוף. ואגב כבר היום אפשר לפרוץ גם למחשב שאינו מחובר לאינטרנט. לא ירחק היום שבעיות האבטחה יציפו את העולם ולא יאפשרו את המשך קיומו, מה שאומר שאתה יכול לסגור את הבסטה כבר עכשיו.פורסם במקור בפורום CODE613 ב08/08/2016 18:03 (+03:00)
-
זה וויכוח דתי עקוב מדם...
ואם מישהו רוצה לעשות המרה, ( ). איך ממירים מ-SQLSERVER ל-MYSQL או ל-PostgreSQL.
אל תעשה את זה, על פרוייקט חדש אתה יכול לחשוב ככה, אבל לא על פרוייקט קיים, למרות שיגידו לך שזה אפשרי אם הארכיטקטורה שלך טובה וכו', אני לא קונה את זה.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב08/08/2016 18:08 (+03:00)
-
בשביל אבי, בעיית האבטחה:
"מערכת הבנקאות העולמית נפרצה"
סוכן סמוי שהצליח לחדור לקבוצת האקרים מתוחכמת, מספר בראיון בלעדי לאפוק טיימס כיצד "חבריו" השיגו גישה לאלפי בנקים ברחבי העולם, איך הם מאפשרים לארגוני פשע להיכנס אליהם ומדוע זה רק עניין של זמן עד שתבוצע "המכה" הבאה
כשבחור אמריקני בשנות ה-40 לחייו גילה ש"החברים" שלו גונבים 81 מיליון דולר מהבנק המרכזי של בנגלדש ונעלמים מבלי שאף אחד מבחין בהם, הוא הרגיש שהוא צריך לעשות משהו. כשהוא ראה אותם מצליחים לפרוץ גם לבורסה של הודו ולאלפי בנקים נוספים מסביב לעולם, כבר ממש "נשבר" לו
סיפורו מתחיל בתחילת פברואר 2016, כשמדפסת בחדר שרתים במקום המאובטח ביותר בבנגלדש – הבנק המרכזי – הפסיקה לפתע לעבוד, ולא מהסיבות הנכונות. אף דף לא נתקע בה, וגם הטונר לא נגמר. זה היה מוזר. ביום נורמלי היא מדפיסה כמות גדולה של הודעות על עסקאות המתבצעות בין הבנק של בנגלדש לבנקים אחרים בעולם. כל העסקאות דורשות אישור, ומבוצעות דרך Swift (סוויפט) – מערכת תקשורת להעברת הודעות על תשלומים שמחברת כ-11 אלף בנקים מסביב לעולם.
אבל בסוף השבוע הזה המדפסת הפסיקה להוציא דיווחים, וזה לא היה מקרי – קבוצת האקרים שתכננה שוד בסגנון "אושן 13" חיבלה במדפסת כדי להסתיר את עקבותיה. יום קודם לכן ההאקרים הורו להעביר סכום עתק – 951 מיליון דולר – מחשבונות הבנק המרכזי של בנגלדש (היושבים בפדרל ריזרב בניו יורק) למספר חשבונות שונים ברחבי אסיה.
הסיפור ישן, אבל כאן יש כתבה שמרחיבה מאוד בנושא
נו, מה אתה אומר?? אתה עדיין מפקיד את הכסף שלך בבנק???פורסם במקור בפורום CODE613 ב08/08/2016 20:17 (+03:00)