דמי נסיעות
-
לא חוקי.
זה גם שקרי כי שכר המינימום היום יותר מ29.נ.ב. בשנים האחרונות יש יותר מעסיקים שמפחדים לעשות את השטיקעס הללו. אבל אני לא נותן ייעוץ מה במקרה הספציפי לעשות.
-
@רחלי אמר בדמי נסיעות:
זה בתלוש. אני מלווה בהסעה, סיכמו איתי על 40 ש"ח, ובתעריף כתוב בערך שלושים ומשהו (אני לא זוכרת בדיוק כרגע), והמעסיק אמר שזה בגלל שהוא משלם גם על נסיעות.
המעסיק מדבר ברוטו והעובד חושב שזה נטו, וזה ההבדל.
נסיעות לא נכנס בחשבון השעות ולכן אין לזה קשר לשעות, נסיעות זה תוספת. ויתכן שהמעסיק עצמו נתן הסבר בשליפה כי את החשבון נעשה ע"י הנה"ח והוא לא מבין בזה יותר מידי.
-
קצת סדר...
דמי נסיעות משולמים בתלוש ללא כל קשר לשעות העבודה ודממי שכר שעתי שסוכם מראש.
מדמי הנסיעות גם לא מקוזזים מיסים וקופות גמל כל שהם, לא מצד העובד ולא מצד המעביד, כך שזו אחת הראיות הברורות שאינו להרבות רווח או להוסיף על ערך התלוש, אלא לשלם על עלות הנסיעות ותו לא.כשמעביד ועובד מסכמים מראש על שעות עבודה ולא סוכם ביניהם שהם יכללו את דמי הנסיעות (שימו לב! במקרה וכן סוכם, הוי אומר שהשכר השעתי דינמי מחודש לחודש - בהתאם לימי העבודה ומס' הנסיעות), אין סיבה הגיונית לומר שדמי הנסיעות מגולם בשכר המסוכם.
גם במקרה וההסכם היה על שכר ברוטו, בשפת העם מדובר על אותם קיזוזים של קופות גמל שהמעביד משלם על הסכום בתלוש, אותם כספים מגיעים בסוף דבר לידי העובד, כמוהם גם דמי הבראה.
כך מתוך ידיעתי הלא קצרה בנושא כמעביד, כעובד וכו'
בקיצער @רחלי
אם דמי השכר השעתי שלך משתנה מחודש לחודש ולא בכפוף לחוק שכר המיני' או להסכם אחר כל שהוא, ככל הנראה הבעלים התכוון ברוטו כולל דמי הנסיעות, ונוצר כאן וויכוח האם ברוטו -השכר שסוכם - כולל את דמי הנסיעות או לא? מכאן אני מציע לגשת למורה הוראה...