המלצה על מיקסר
-
מיקסר טוב לשימוש ביתי
עדיין לא מספיק.
באתר wisebuy ישנו מדריך נחמד איך לבחור מיקסר.
המיקסר הוא המכשיר האידיאלי ללישת בצק, להקצפת ביצים ולערבול תערובות סמיכות. יש סוגים שונים של מיקסרים – ידני, שולחני או משולב; בעלי עוצמות ותכונות שונות, והבחירה ביניהם תלויה בעיקר באופי השימוש הרצוי.
איך לבחור מיקסר:
- מיקסר ידני או שולחני
- ביצועים
- נוחות השימוש ועמידות
- מחיר ואחריות
1 מיקסר ידני או שולחני
שני סוגי המיקסרים הנפוצים הם מיקסר ידני ומיקסר שולחני. המיקסר הידני מיועד לעבודות הקצפה ולערבול תערובות דלילות בלבד וכן לכמויות קטנות יחסית. הפעלתו דורשת מאמץ מסוים מצד המשתמש, כאשר הפעלה ממושכת יכולה להיות מעייפת למדי. עם זאת, מאחר שמיקסר כזה קטן בממדיו, הוא יהיה נוח לאחסון ויתפוס פחות מקום על משטח העבודה.
מיקסר שולחני הוא בדרך כלל גדול ומסיבי יותר ובעל עוצמה גבוהה יותר, שמתאים גם לערבול תערובות סמיכות וללישת בצק וכן לכמות גדולה יותר של חומר. מיקסר כזה נוח יותר לשימוש וגם מאפשר להוסיף חומרים ביתר קלות במהלך העבודה ואף להתפנות לעיסוקים אחרים במידה שהפעולה ממושכת.
סוג נוסף של מיקסר הוא שילוב בין ידני לשולחני. מדובר למעשה במיקסר ידני הכולל קערה והתקן מיוחד שאליו מחברים את המיקסר. מיקסר כזה נוח יותר לשימוש ממיקסר ידני, אך הוא עדיין מוגבל בביצועיו בהשוואה למיקסר שולחני קלאסי.2 ביצועים
ביצועיו של המיקסר נמדדים על פי הקיבולת וההספק שלו, מספר המהירויות שהוא מציע וכן בתכונות נוספות שקיימות בחלק מהדגמים.קיבולת הקערה: לכל המיקסרים מצורפת קערה בנפח שנע בין 2 ל-7 ליטרים. קערה בנפח של 4 ליטרים תספיק לרוב השימושים של משפחה ממוצעת. יש מיקסרים שמצורפות אליהם שתי קערות בגדלים שונים לשימוש בכמויות שונות.
הספק: הספק המנוע קובע למעשה את עוצמתו של המיקסר. ככל שההספק גבוה יותר, כך יכול המיקסר להתמודד טוב יותר עם תערובות סמיכות, עם בצק וכן עם מסה גדולה יותר של חומר. במיקסרים ידניים ההספק נע בין 150 ל-350 ואט ואילו במיקסרים שולחניים הטווח העיקרי של ההספקים נע בין 400 ל-1000 ואט.
מיקסר ידני או משולב בן 200 ואט יתאים להקצפות קלות ולתערובות דלילות ובכמויות קטנות. לעבודות מאומצות קצת יותר, אך כאלה שאינן כוללות בצק או תערובת סמיכות מדי, בחרו בהספק גבוה כמה שיותר, רק קחו בחשבון כי ככל שההספק גדול יותר, המיקסר הידני יהיה כבד יותר ופחות נוח לעבודה.
מיקסר שולחני מתאים לעיבוד כמויות גדולות של מזון, לתערובות סמיכות ולבצקים. מי שמתכוון ללוש בצק בכמות של כחצי ק''ג מומלץ שיבחר במיקסר בהספק של 700 ואט ורצוי אפילו יותר. ללישת בצק במשקל של 1 ק"ג ויותר בחרו מיקסר בעל הספק של כ-1000 ואט.
במפרטים מסוימים נמסר הספק המנוע בכוח סוס. במקרה כזה כדאי לדעת ש-1 כוח סוס שווה ל-750 ואט.
מהירויות: כל המיקסרים מציעים לפחות 3 מהירויות עבודה, שישמשו אתכם היטב לכל הפעולות הנפוצות: מהירות אטית – להוספת מרכיבים לתערובת תוך כדי ערבוב (לקרם, למיונז ולסוגים מסוימים של בצק); מהירות רגילה – ללישת בצק ולשלב הראשוני בהקצפה; מהירות גבוהה (להקצפת חלבונים ושמנת). ניתן למצוא מיקסרים גם עם 12 מהירויות הפעלה, אך אם אינכם טבחים או קונדיטורים מקצועיים, תוכלו להסתפק בפחות.
לחצן טורבו: בעזרת לחצן טורבו ניתן להכפיל את המהירות הנוכחית מבלי לעבור לכפתור מהירות אחר. לחצן כזה שימושי בעיקר כשמוסיפים מרכיבים לתערובת שבקערה.
3 נוחות השימוש ועמידות
כדי להתרשם מנוחות השימוש ומהעמידות של המיקסר מומלץ לבחון אותן בחנות. הרימו אותו, פרקו והרכיבו את הקערה ואם אפשר – גם חלקים נוספים, התנסו בכפתורים ובלחצנים השונים. ודאו שהמשקל מתאים לכם, שהמיקסר בנוי היטב ומורכב מחומרים איכותיים, שהוא קל ופשוט להרכבה ולפירוק ושהכפתורים יציבים ומגיבים היטב.
החומר שממנו עשוי גוף המיקסר: המיקסרים הפשוטים והזולים עשויים בדרך כלל מפלסטיק פשוט. מיקסרים טובים עשויים מפלסטיק יצוק ומסיבי או משילוב של מתכת ופלסטיק, והאיכותיים והעמידים שבהם עשויים יציקת מתכת חזקה.
מי שמבקש לעצמו מיקסר חזק לשימוש אינטנסיבי, שגם יישאר יציב ולא יזוז ממקומו במהלך העבודה – רצוי שיבחר מיקסר העשוי מתכת. עם זאת, מיקסר כזה קשה לניוד ולאחסנה ולרוב גם יקר יותר. אם החסרונות האלה מרתיעים אתכם, תוכלו להסתפק במיקסר מפלסטיק יצוק באיכות גבוהה.החומר שממנו עשויה הקערה: הקערה יכולה להיות מפלסטיק או מנירוסטה, ולעתים רחוקות – מזכוכית. קערת פלסטיק פחות מומלצת בשל נטייתה להישרט ולצבור ריחות וטעמים. הזכוכית, לעומתה, עמידה בפני שריטות ואינה סופגת ריחות וטעמים, אך היא כבדה ושבירה יותר. קערת הנירוסטה קלה יותר במשקלה וגם עמידה בפני שבר והיא נוחה מאוד לשטיפה.
חיבור המנוע לציר המיקסר: המנוע מסובב את ציר המיקסר באחת משתי דרכים:באמצעות תמסורת (רצועה או גלגלי שיניים) או בהנעה ישירה. הנעה ישירה עדיפה, כיוון שבדרך זו כל עוצמתו של המנוע מועברת ישירות לציר ואין איבוד אנרגיה. בנוסף, רצועה עולה להתבלות או להיקרע, וגלגלי שינים נוטים לסבול לאורך זמן משחיקה.
אביזרים נלווים: בכל מיקסר תמצאו אביזרים בסיסיים שיספיקו לשימושים יום יומיים, כמו וו לישה ומקצפות. לדגמים מסוימים מצורפים אביזרים נלווים שהופכים את המיקסר לרב תכליתי. עם האביזרים הפוטנציאלים נמנים מסחטת מיץ, מטחנת בשר, מטחנת קפה ותבלינים, להב לחיתוך וקיצוץ ופריטים אחרים.
4 מחיר ואחריות
טווח המחירים העיקרי למיקסרים ידני ומשולב נע בין 150 ל-300 שקל.
טווח המחירים העיקרי למיקסר שולחני נע בין 500 ל-3,500 שקל.מסקנות :
התקציב הוא ללא ספק פקטור משמעותי. וכל אשה יש לה את הסגנון עבודה שלה, בצק לחלות, הקצפות של קצפות / ביצים, קיפול, וכו' וכו'. בחנות מקצועית יוכלו לעזור אינדבדואלית יותר.
סתם בשביל הזריקה:
קנווד - היא ללא ספק א' השחקניות הטובות בגיזרה, למרות שקיצ'נאייד המיתולוגית מעולם לא נס ליחה. אמנם, החיסרון המוכר והבולט שלה הוא גודל הקערה.
מחיר מקובל נע בין: 1000 - 2000 ש"ח.מצטער שלא יכולתי לעזור יותר, אך נראה לי שבאמת כדאי לברר אישית מבין הדגמים בתצוגה של חנות עצמה, ובהסבר מפורט על כל דגם, כדי לא לקנות מוצר שנתקעים עמו לאורך שנים באכזבה נוראה (ע"ע הפוסט הקודם).
-
@עברי-אנכי הבאת לי כאן סקירה כאילו אני בא לקנות שולחן הוק אויר.
אני מדבר כאן על מוצר שיש אותו בכל בית ואני מכיר את המרכיבים והמשתנים השונים.
אני בסה"כ שואל אם יש למישהו דגם ספציפי שהוא ממליץ עליו. ו/או שמכיר משווק שמוכר יותר בזול. זה הכל.
לדוגמא, מה ש @TweenSet כתב כאן נתן לי מידע רלוונטי. מה לא לקנות.
תודה רבה. -
אני מרוצה מאוד מהמיקסר הקטן של בוש (המקצף מלמעלה ולא מלמטה).
את המיקסר הזה היה להורי כבר לפני שנים, אני קניתי אותו לפני כעשור, והם קנו חדש לא מזמן, כך שאני מכירה אותו הכרות מספקת.
חסרונות: קערה קטנה למדי. מספיק לקילו אחד של בצק, ולא יותר.
יתרונות: נוח מאוד, קל וקומפקטי, החלקים הנלווים שלו (קוצץ, בלנדר וכו') מעולים ונוחים, המחיר לא יקר בכלל.חובה לשים לב לעוצמת המנוע - יש לבוש עוצמות שונות, זכור לי שמומלץ לפחות 1,000 וואט. (את המיקסר של פסח קנינו במבצע וגילינו בשימוש הראשון שהוא רק 600 וואט, וממש לא עושה את העבודה)
-
@מנצפך
האמת,
מיקסר בוש כמו שהוא תיאר - יש לנו בבית כיום! אני מסכים שיש לו חסרונות של הפרקטיקה, אך מצד שני יש לו לא מעט מעלות [למשל: בהתמודדות עם בצקים כבדים]. כך שלא מדוייק לומר, זה כן, וזה לא. זה תלוי באמת, וכ"א יצביע על משהו אחר במיקסר שחשוב לו, ולפי"ז - קנה רק את הדגם הזה.
בכ"מ, קנווד Kenwood KMM777, מומלץ ע"י רבים וטובים, ואין עליו כמעט תלונות. הקיצ'נאייד גם מצויין - אבל בארץ כפי שכתבתי נמכר בפורמט קטן, צריך לייבא מחו"ל את הגדול.
אם תקציבך גדול מ 4,000 ש"ח - ואתם זקוקים לסוס עבודה: רק דאבו.
משווקים במרכז - אינני מכיר, אך תמיד כדאי לבדוק בזאפ מחירים, ולהגיע איתם לחנות, שאז יש סיכוי גבוה שירצו להשוות לך.
באיזור ירושלים יש את יריד ביתר [בקישור למיקסר שהבאתי לך], שהם גם מעולים מבחינת שירות ואמינות ומיקצועיות - תוכל להתייעץ איתם באמת על כל מה שחשוב לך ובמסגרת התקציב שלך, וגם יתנו לך את המחיר הטוב ביותר שתמצא בזאפ. -
אני לפני שנה פלוס עשיתי מחקר שוק די רציני בנושא,
ובסופו הזמנתי לאשתי (שעושה חלות בתדירות גבוהה): Kenwood MK770.למעשה, זמן קצר לאחר ביצוע ההזמנה האינטרנטית,
התקשרו אלי מהחנות להגיד שכרגע אין להם במלאי את MK770, אבל יש להם את MK777 היקר יותר,
שההבדל היחיד ביניהם (אגב, בדקתי וזה נכון) הוא הגימור טיטניום במקום נירוסטה.
כמובן אמרו לי שישדרגו ללא תוספת מחיר.
אם אני זוכר נכון, כבר למחרת השליח היה אצלי עם המכשיר.
והחשוב ביותר, ב"ה אנחנו מרוצים מאד מהמכשיר.החנות שבה קניתי נקראת "המאיר", וממוקמת בעיר שאתה מגדיר "אזור גוש דן"
מצורף קישור ל 770 ול 777 בחנות הנ"ל. -
@מנצפך , יש טכנאי חביב בפ"ת בשם יעקב (הולך עם כיפה סרוגה),
שכבר עשרות שנים נמצא בתחום תיקון מכשירי חשמל (הוא גם אמין וישר כמו סרגל),
לדעתי הוא הטכנאי של חצי בני ברק גם אתה מכיר אותו?הוא טען לי שהיום אין דבר כזה מכשיר שיחזיק 20 שנה בשום חברה שהיא. (ולא רק במיקסרים).
הוא סיפר לי שהוא מחפש אנשים שזורקים את הקנוודים של פעם, לוקח אותם, משפצר אותם, ומחלק לכל המשפחה שלו, כי "הקנוודים של לפני 20 שנה לא יכולים להתקלקל אף פעם"...בכל אופן, ביחס למכשירים של היום,
המכשיר הזה הוא סוס עבודה, לא נשמע מתרגש יותר מידי משום דבר (ואנחנו לא עושים לו הנחות בכלל),
ואני מאד מקווה שהוא יחזיק כמה שיותר. אבל הכל זה ס"ד כמובן. -
@איש-אחד אמר בהמלצה על מיקסר:
התקשרו אלי מהחנות להגיד שכרגע אין להם במלאי את MK770, אבל יש להם את MK777 היקר יותר,
קודם כל אני שמח שהצטרפת לדיון, דעתך המקצועית תורמת רבות, ויש על מי לסמוך [א' שבאמת מבין].
אך עלי לתקן את מה שכתבת: כתבת שהדגם שאתה ממליץ עליו הוא - MK777, אך למעשה הדגם הוא: KMM777, זה גם הדגם שנמצא בקישור שהבאת.
זכור לי שמישהו לפנ"כ כבר המליץ על הדגם הזה, לא כך ?!... -
@עברי-אנכי ,
צודק, אני כתבתי מזכרון ולא מבדיקה, והיה זכור לי "משהו כמו מיקסר" = MK (במחשבה שניה, היה צריך להיות MX).
טעיתי, אכן מדובר כמובן ב KMM (אולי קנווד מיקסר מייג'ור? )ואכן, אני כמובן מצטרף - מנסיון עצמי - להמלצה של "מישהו לפני" בשם "רבים וטובים".
-
@איש-אחד
הייתי אומר ש"רבים וטובים" התכוונתי אליך, אבל 'איש אחד' - סתירה מיניה וביה לרבים..
אבל באמת כך, אם תבדוק כמוני גם בפורומים מקצועיים, תשמע שם המון המלצות על קנווד מייג'ור.@מנצפך
הדגם הספציפי הזה בזאפ נמכר במחיר הנמוך ביותר ב: 1,850, רק לדגם של KMM770, המחיר כפי שציינת.אגב, בזאפ על הדגם 770 יש ביקורות ברובם מצויינות, אבל: 1. במהירויות הגבוהות הוא רועד חזק. 2. אין ידית אחיזה לקערה [אם כי ניתן לרכוש בנפרד]. 3. חלקים נוספים יקרים.
@איש-אחד - איך זה בדגם 777 שברשותך?! -
@עברי-אנכי ,
כפי שכתבתי מקודם ה 777 הוא בדיוק 770 ההבדל היחיד בגימור החיצוני. אה, ו... במחיר.אכן, גם ה 777 שלנו רועד במהירויות גבוהות (ואשתי טוענת שזה ממש לא "בעייה").
ולקערה המקורית אין ידיות (בנוסף לכך שהיא כבדה, וכשהעיסה גדולה - מאד קשה להחזיק אותה בהטייה ביד אחת בשביל לערות ממנה לתבנית, לדוגמא),
אנחנו קנינו קערת פלסטיק נוספת - שווה כל שקל.
וכן, חלקים נוספים יקרים - קערת הפלסטיק למשל, עולה כ 200 ש"ח. שלא לדבר על חלקים יותר "משוכללים" כמו בלנדר מטחנת בשר וכדו'.