דיון ענייני: איך לתמחר פרוייקט תוכנה
-
כתגובה על הפוסט: כמה כדאי לקחת על פיתוח? שלענ"ד סטה יותר מדי מהנושא המקורי, פתחתי את הפוסט הזה. אני מבקש מהחברים להשתדל להצמד לנושא ולהגיב בצורה עניינית, כדי שתהיה בו תועלת ממשית.
הנה המחשבות שלי בנושא:
תמחור פרויקט זה דבר מורכב. אין איזו נוסחה כללית. אבל יש לי כמה קווים מנחים:1. מה הערך של הפרויקט בשוק
השווה עצמך למתחרים שלך, מה הגודל של בסיס המשתמשים שלהם, מה הם גובים עבור פרויקט דומה. האמת היא שגם את זה לא כל כך קל להעריך, אבל זה מסרטט את הגבולות הכלליים.
אבל זהירות - זו טעות גדולה לעצור כאן. אם המתחרה שלך גובה 100 ₪ עבור המוצר שלו, אל תטעה לחשוב שמספיק אם תציע מוצר דומה ב 80 ₪, זה ממש לא שיקול מספיק.
הגע עצמך, האם אתה תמיד מחפש את המוצר הכי זול, או שאתה מחפש את המוצר שנותן לך את התמורה הטובה ביותר לכספך?
2. מה ערך הפרויקט עבור הלקוח שלך?
איזו בעיה התוכנה שלך פותרת? כמה שווה ללקוח לשלם כדי לפתור לו את הבעיה הזו? כמה זמן הפתרון שלך חוסך עבור הלקוח?
אם הפרויקט שלך חוסך ללקוח שלך 10 שעות בחודש, זה ערך משמעותי.
אפילו אם הוא חוסך לו שעה בשבוע, יש לזה ערך שאפשר לתרגם לסכום. נניח ששעת עבודה שלו שווה 50 ₪, זה שווה 200 ₪ לחודש. אם הוא ירכוש את המוצר ב 2000 ₪, הוא יכסה את ההשקעה שלו בתוך פחות משנה.3. מה ערך הפרויקט עבורך?
יש שלוש שיטות עיקריות לתמחור: תשלום יחיד מראש, תשלום יחיד + תמיכה חודשית, מנוי חודשי.
בד"כ הלקוח מאוד מעוניין באופציה הראשונה. הוא רוצה לדעת מה יהיה התשלום הכולל מראש, בלי להתחייב לשלם עלויות נוספות.
לרוב, מתכנתים מתחילים מסונוורים מהגובה של המכירה הראשונית, ולא יודעים שהם הופכים את עצמם לאומללים, עד כדי חרטה שהם מכרו בכלל את המוצר... מדוע? כי שנים אחר כך הם עדיין מתקנים באגים שהלקוח מתלונן עליהם, או מבצעים שדרוגים, מבלי לגבות תשלום הוגן על כך, אם בכלל. הם לא רוצים להיתפס כחסרי אחריות, או יותר גרוע, כנוכלים. הם רוצים שהלקוח יהיה מרוצה.
תחשוב טוב, כיצד נראית התמיכה לטווח ארוך שלך? מה העלות שלך לטווח הארוך?
נניח שמכרת למישהו תוכנה ב-6000 ₪. נשמע מחיר לא רע למתחיל, לא? אבל - אתה תומך בה למשך שנתיים. זה אומר שבשורה התחתונה הרווחת 250 ₪ בחודש. האם זה עדיין שווה לך?
רוב החברות הגדולות, נוקטות בשיטת התמחור השנייה או השלישית, כי בסופו של יום זה עדיף לשני הצדדים, החברה יכולה להרשות לעצמה לתמוך בלקוחות בצורה נאותה וכולם מרוצים.
4. עלויות נוספות
אם אתה גובה כסף באשראי, הם גובים עמלה על כל רכישה. אם אתה מתחזק שרתים, משלם מיסים כחוק, כל זה יוצא מהכיס שלך, וצריך להיכלל בחישוב הכללי שלך.
מסקנה
יתכן שהסכום שתקבל בסוף החישוב, יצא לך גבוה בהרבה ממה שחשבת בתחילה. אם זה לא הגיוני עבורך להפחית את העלות, אל תוריד את המחיר, גם אם זה אומר שאתה מבריח כמה לקוחות למתחרים שלך. אתה צריך להבין, וגם להסביר ללקוח, שהסכום שחשבת עליו הוא כדי ששניכם תהיו מרוצים בסופו של דבר. אם הוא לא מתרצה, רוב הסיכויים הן שהשידוך הזה לא יעלה יפה גם מבחינתך.
-
@OdedDvir כתוב טוב, תודה !
@OdedDvir אמר בדיון ענייני: איך לתמחר פרוייקט תוכנה:
- עלויות נוספות
ברשותך אוסיף:
- לסכם מראש כמה העלות של פיתוחים נוספים מעבר לאיפיון הראשוני.
2.תמיכה בכמה עמדות / משתמשים, ומה הם שעות התמיכה.
3.כמה עדכונים נכללים במחיר.
-
@by6199 @nigun הכל שם שייך גם לגבי מוצר בהתאמה אישית. (אולי דוגמאות הסכומים גרמו לכם לחשוב שמדובר במוצר מדף). למעשה, הרוב המכריע של הנסיון שלי הוא עם מוצרים בהתאמה אישית. "מוצרי המדף" שיצרתי לא הוכיחו את עצמם לאורך תקופה, ודרשו ממני שדרוגים והתאמות לפי הדרישות החדשות של כל לקוח, כך שהם לא ממש מוצר מדף.
גם אם עבדתי עבודה קטנה של 10 שעות עבור לקוח, אני לוקח בחשבון שלרוב הוא יחזור אלי לפחות 10 פעמים עם הערות \ הבהרות וכו', ושעלי להיות זמין בשבילו עבור זה.
@by6199 אמר בדיון ענייני: איך לתמחר פרוייקט תוכנה:
זה נראה יותר מאמר מאשר דיון..
לא התכוונתי שתקבלו דעתי, כולם מוזמנים להגיב.
-
-
פוסט 5 מתוך 6