החזרי מס הכנסה לעובד מהבית
-
@יהודי-טוב לשכיר שעובד מהבית יש בדיוק את אותם הוצאות שיש לעצמאי שלא את כולם הוא מקבל מהמעסיק. לדוגמא חשמל, מיזוג, קפה וכיבוד, ואפילו שכירות מיקום.
קראתי שרשות המיסים שינתה את ההגדרה עבור העובדים מהבית גם לשכירים. רציתי לברר על זה יותר.
גם על האפשרות להשכיר לעצמך חדר בבית האם זה תקין ויתקבל. -
@one1010 אמר בהחזרי מס הכנסה לעובד מהבית:
להשכיר לעצמך
אין כזה דבר להשכיר לעצמך..
תשכיר לבוס..תנסה לדמיין את זה קורה באמת, שהבוס שלך אומר לך מהיום השכירות חשמל ומים בחנות על חשבונך...
(זה שאתה עובד בבית ולא מבקש ממנו כסף זה עניין שלך בתור בעל הבית- ולא בתור עובד שלו, זה כמו שאתה אומר לו אם תעסיק אותי אני יתן לך חדר בחינם).
-
דמי שכירות:
ניתן לתבוע כהוצאה דמי שכירות של דירת מגורים אך ורק אם בחוזה השכירות מאשר בעל הנכס שחלק מהנכס מושכר לצרכי עסק. במידה ובעל הבית אכן מסכים לכך – יהיה עליו כמובן לדווח על חלק מהכנסות השכירות כהכנסות מהשכרת דירה שאינה למגורים. כמו-כן יש צורך לקבל מהמשכיר אישור על ניכוי במקור מדמי השכירות (וככל שאין למשכיר פטור – יהיה על השוכר להעביר את הסכום שנוכה במקור לפקיד השומה).
-
@יהודי-טוב אמר בהחזרי מס הכנסה לעובד מהבית:
@one1010 אמר בהחזרי מס הכנסה לעובד מהבית:
להשכיר לעצמך
אין כזה דבר להשכיר לעצמך..
תשכיר לבוס..תנסה לדמיין את זה קורה באמת, שהבוס שלך אומר לך מהיום השכירות חשמל ומים בחנות על חשבונך...
(זה שאתה עובד בבית ולא מבקש ממנו כסף זה עניין שלך בתור בעל הבית- ולא בתור עובד שלו, זה כמו שאתה אומר לו אם תעסיק אותי אני יתן לך חדר בחינם).
אתה מדבר בעולם הגיוני אבל עם עוד קצת הגיון אתה יכול להבין ששכיר שעובד מהבית כבר שנה וחצי בגלל הקורונה לא באמת יכול להגיע לבעל הבית של החברה עם 1,000 עובדים בדרישה שיעלה לו את השכר כי כיום הוא ממן את המיזוג בבית שלו ואת העוגיות והחלב....
למה שלא תהיה אפשרות להשכיר לעצמך?! בוא נגיד שאתה שוכר בית יותר גדול כדי שיהיה לך חדר לעבודה, לא מגיע לך על זה החזר? מה זה משנה אם אתה המשכיר לעצמך או שאתה משלם למישהו אחר?!
-
@one1010
לא הבנת, יש כאן כאילו 2 אנשים.- מישהו שנותן לבוס שלך מקום.
- עובד בחברה של הבוס שלך.
אם אתה רוצה אתה יכול לבקש ממנו תשלום על זה, הגיוני גם שהוא לא יתן והגיוני שאתה תמשיך לעבוד.
אבל היחיד שיש לו הוצאות מוכרות על העסק זה הבוס..אין לי מה להוסיף יותר
-
@יהודי-טוב להלן ציטוט מהרשת:
התפרצות נגיף הקורונה בחודשים האחרונים אילצה רבים מהעובדים במשק, עצמאים ושכירים, לעבור למתכונת עבודה מהבית. הדבר גרר כמובן הוצאת כספים גבוהה מהרגיל, הן כדי לארגן סביבת עבודה נוחה והן בשל החשבונות שתפחו עקב השהייה המרובה בבית.
הוצאות שבעבר היום על חשבון המעסיק כמו חשמל, אינטרנט ועוד כיום נופלות על העובדים שחלקם עזבו את המשרדים ועברו לעבוד מהבית, בעקבות ההוצאות הגדלות, בתקופה שהיא בלאו הכי רצופת אתגרים כלכליים, החלו עובדים שכירים רבים לתהות אם הם זכאים להחזר הוצאות מהמדינה עבור הכסף שנאלצו להוציא.
המעבר של שכירים רבים לעבוד מהבית לא נעלם גם מעיני רשות המיסים, וזו התייחסה בפקודת המס החדשה שלה לנושאים כמו החזר מס בגין הוצאות לשכירים בגין הוצאות על עבודה מהבית.
סעיף 17 לפקודת מס הכנסה [נוסח חדש] העוסק בניכויים וקיזוזים, מאפשר קיזוז הוצאות על עבודה מהבית, ו"על הנייר" לפחות, הפקודה מאפשרת גם לשכירים לעשות זאת - הסעיף מתייחס ל"אדם" ולא לשכיר או לעצמאי. אותו סעיף מגדיר מהם הניכויים המותרים על פי הפקודה, שאותם יש לנכות מההכנסה החייבת במס, כיוון שהיו כרוכות בייצור ההכנסה: "לשם בירור הכנסתו החייבת של אדם ינוכו, זולת אם הניכוי הוגבל או לא הותר על פי סעיף 31, יציאות והוצאות שיצאו כולן בייצור הכנסה בשנת המס ולשם כך בלבד".
משמעות הדבר היא ששכיר העובד מהבית זכאי לקבל החזרי מס עבור הוצאות שהיו לו ונועדו לשם ייצור ההכנסה.
מאחר שההוצאות המותרות בניכוי הן רק אלו שהוצאו במטרה לייצר הכנסה, בעוד שבעל עסק מנכה כמעט את כל הוצאות העסק מההכנסות, ביצוע הפרדה בין הוצאות לצורכי עבודה ומחיה אצל שכיר שעובד מהבית (בדומה לעצמאי שעובד מביתו) הוא מורכב יותר, שכן הוצאות הבית הן הוצאות מעורבות.