איך מתקינים בדיסק קשיח חדש
-
@aiib אמר באיך מתקינים בדיסק קשיח חדש:
האם רק לפתוח ולמצוא חיבור פנוי ולחבר?
כן. שתי חיבורים, אחד לנתונים ואחד לכח. ייתכן שלא יהיה לך חוט ותצטרך לקנות/להשיג.
לרוב יש כבר חוטים פנויים אבל מחוברים באזיקון, תפרום אבל תחבר חזרה שלא יפגע האיורור.לאחר החיבור, מה הצורה הכי קלה להעתקה של מערכת ההפעלה והתוכנות מבלי לעשות פעולה כפולה והתקנה מחדש?
תמונת דיסק? א"כ איזו?
בקיצור אשמח לעזרהאני לא חוסך בהתקנות חדשות כי הם בדרך כלל התחלה טובה יותר מהעתקות.
יש לך תוכנות מיוחדות שזה עבודה להתקין? -
@dovid ראשית תודה רבה!
לגבי השאלה השניה. אם היה מדובר במחשב שלי הייתי משקיע בעבודה אבל מדובר שבמחשב של קרוב משפחה. לא הולך להשקיע עד כדי כך אז אשמח לקבל המלצה לתוכנה פשוטה וטובה.
לגבי החיבורים, פתחתי את המחשב וכרגע אין חיבורים פנויים.
איזה חוט בדיוק עלי לקנות?
עוד בעיה: מדובר במחשב ישן לכן מיקום הכוננים מאד גדול והדיסק המודרני שלי קטן. מה עושים?....להניח אותו סתם כך באחד המדפים הפנויים?
מצורפות תמונות
אודה מאד לעזרה!!!
-
כבל של כח יש לבטח הבעיה זה הכבל הצר של הנתונים. זה חוט של SATA תקנה בחנות מחשבים או באינטרנט.
זה לא עניין של חדש וישן, במחשב נייח גודל המגירות מותאמים לגודל 3.5 אינץ וכנראה יש לך דיסק SSD של 2.5. מקובל להשתמש במין מתאם כזה, אבל זה לא לעיכובא - בדיסק SSD אפשר לתפוס עם אזיקון לאישהו מקום לא משנה איך. -
@aiib אם יש לך ssd תבריג אותו לאחד מדופני המחשב הפנימיים לרוחב, ז"א אל תבריג אותו בצדדי הדיסק אלא על הגב של הדיסק (אקווה שתבין אם לא אצרף תמונה). בענין העתקת החומר יש תוכנה בשם miniTool Partition Wizard תתקין אותו תבחר במחיצה שאתה רוצה להעתיק לחץ העתק ותבחר בדיסק החדש, זה אמור להעתיק לך את הכל כולל הכל גם מערכת ווינדוס פועלת (אם אתה רוצה להעתיק את הווינדוס שאיתו המחשב עובד כרגע הוא יבקש ממך הפעלה מחדש ואז הוא יעתיק לך את החומר) אם תצטרך הדרכה יותר מפורטת אשמח לעזור.