חיבור מחיצות בדיסק קשיח
-
@aiib אמר בחיבור מחיצות בדיסק קשיח:
@avi_av זה בדיוק מה שקרה, ההתקנה לא נתנה לי להתקין ולכן הייתי צריך למחוק את כל המחיצות ואז היא יצרה מעצמה את המחיצות
לדבריך לא אוכל להרחיב או לשנות?@אלי-tza מי צודק?
תוכל. אחרי שאתה מוחק את המחיצות, תיצור חדשות. זה הכל.
-
@אלי-tza רק כדי שאני יהיה בטוח שהבנתי:
- מדליק את המחשב ומעלה את ההתקנה דרך USB [נראה לי שצריך כיוון שההתקנה עכשיו לא טובה לכן לא יעזור התקנה חדשה דרך תוכנה אלא דווקא דרך USB לא?!]
- מוחק את כל המחיצות.
- מכבה את המחשב
- מפעיל את המחשב שוב דרך USB ומתקין מחיצות חדשות [שבהם לשיטתך לא תהיה בעיה של MBR ןGPT כמדומני שלא טעיתי באיות]
- בוחר באיזה מהן להתקין את חלונות.
צדקתי? בהכל? בחלק?
-
@אלי-tza לגבי 1 לאו דווקא מהווינדוס הקיים יש לי קובץ ISO שבלחיצה עליו הוא עושה התקנה מחדש. וישנה אפשרות דרך USB חיצוני ולהגדיר שהמערכת תעלה דרכו. דרך ISO יש לי צד שהוא רק מתקין אבל בלי אופצייה של שליטה במחיצות- ייתכן שאני טועה
לגבי 2 כבר ניסית בעבר ולא נתן לי אבל תמיד אפשר לנסות שוב -
@aiib
יש כאן שתי בעיות.
א. גודל המחיצות.
ב. הביוס לא במצב של UEFI אי אפשר להתקין על דיסק של GPT אלא רק MBR, אלא שבמצב הזה אתה מפסיד הרבה מאוד מהתועלת שיש בGPT.
לכן לדעתי כשלב ראשון עליך לשנות את הביוס למצב UEFI, לאחר מכן למחוק את כל המחיצות, ליצור שתי מחיצות חדשות אחת בגודל של 200GB והשניה 300GB ולהתקין את הווינדוס על הקטנה (200).
ההתקנה תיצור מעצמה מחיצות נוספות לצורך הוינדוס אך זה לא מענייננו, מה שעליך לעשות הוא לבחור את המחיחצה של ה200 ולהתקין עליה.
המעלה בחלוקת המחיצות היא שאת התוכנות שמים במחיצה אחת ואת הקבצים האישיים במחיצה שניה,
יש בזה תועלת כפולה: א. המחשב יותר מהיר כך. ב. במידה ויום אחת אתה רוצה להתקין את הווינדוס מחדש מכל סיבה שלא תהיה אתה יכול למחוק את המחיצה של התוכנות והקבצים האישיים ישארו.
את כל הנכתב כאן כתבתי על פי הבנתי הדלה, אולי @dovid או @master יתרמו לנו מרוחב הבנתם.עריכה: לדברי @dovid גם אם יש תועלת לגבי המהירות, הוא לא מורגש בכלל בכלל. ומי יבוא אחר המלך.
-
- למה אתה מניח שהביוס לא על UEFI? מכאן מוכח שעכשיו הוא על UEFI עם GPT:
בתהליך ההתקנה הוא לא נתן לי להתקין על שום מחיצה הוא כתב שהמחיצה מוגדרת MBR והיא צריכה להיות GPT
-
אתה בטוח שההתקנה יוצרת מחיצת שחזור גם כשאתה מחלק מחיצות לפני הפעלת ההתקנה? לי זכור שרק כשאתה יוצר מחיצה בהתקנה עצמה נוצרת גם מחיצת שחזור.
-
לגבי חלוקה ל200 ו-300: אני לא מבין איך זה יהיה יותר מהיר אם אותו ראש צריך לקרא ולכתוב לשניהם.
לסיכום, לדעתי ממולץ לחלק מחיצות בהתקנה עצמה ובהחלט אתה יכול לחלק חצי חצי גם שם ולבחור בראשונה להתקנת הוינדוס. הרווחים: 1. מחיצות מערכת ושחזור, 2. GPT, 3. תועלת ב. של @כוכב-שמח.
בהצלחה.
-
@אלי-tza אמר בחיבור מחיצות בדיסק קשיח:
בתהליך ההתקנה הוא לא נתן לי להתקין על שום מחיצה הוא כתב שהמחיצה מוגדרת MBR והיא צריכה להיות GPT
כי אחרי שהוא מחק את כל המחיצות והוא המשיך להתקין, אז כנראה שההתקנה פירמטה את הדיסק ל-MBR.
אפשר לבדוק את זה בצורה פשוטה, אם יש צורך אני יכתוב.- אתה בטוח שההתקנה יוצרת מחיצת שחזור גם כשאתה מחלק מחיצות לפני הפעלת ההתקנה? לי זכור שרק כשאתה יוצר מחיצה בהתקנה עצמה נוצרת גם מחיצת שחזור.
כנראה אתה צודק, אבל לשם מה ליצור מחיצות לפני ההתקנה, תן להתקנה לעשות את מה שהיא צריכה, והיא עושה את זה בצורה הכי טובה.
- לגבי חלוקה ל200 ו-300: אני לא מבין איך זה יהיה יותר מהיר אם אותו ראש צריך לקרא ולכתוב לשניהם.
אני לא יודע איך זה יותר מהר, וכבר כתבתי למעלה בשם @dovid שההשפעה היא מינורית אם בכלל.
לסיכום, לדעתי ממולץ לחלק מחיצות בהתקנה עצמה
לא ראיתי שהיה נושא על זה, בכל אופן גם אני חושב כך כמו שכתבתי למעלה.
ובהחלט אתה יכול לחלק חצי חצי גם שם ולבחור בראשונה להתקנת הוינדוס.
נכון, אבל לשם מה מחיצה של 250 GB רק לתוכנות,
הרווחים: 1. מחיצות מערכת ושחזור, 2. GPT, 3. תועלת ב. של @כוכב-שמח.
לא הבנתי מה הכוונה
בהצלחה.
גם אני מצטרף לברכה.