האם בחור ישיבה יכול לפתוח עוסק פטור ממס?!
-
תגובה: האם בחור יכול לעבוד בבין הזמנים וכן איזה עוסק לפתוח ?
עיינתי פה בנושא ולא ראיתי שיש איזה תשובה ברורה... אני ממש צריך לפתוח עוסק פטור ואני לא מוצא איפה ניתן לברר את זה, אם יש למישהו מידע בעניין מניסיון או שיש לו למי להפנות אותי אשמח שיכתוב פה. תודה רבה -
@יאיא אמר בהאם בחור ישיבה יכול לפתוח עוסק פטור ממס?!:
@shraga השאלה היא אצל מי אפשר לבדוק דבר כזה?!
קח בחשבון שאתה צריך להיות בטוח שבמקרה שיתפסו יהיה לך את הגב. (הנושא הוא לא אם מותר או אסור, אלא אם יהיה להם קייס להתלבש)
ואם ועד הישיבות לא יסכימו להיות בתמונה צריך עו"ד עצמאי.
אז מראש תחפש אחד כזה להתייעץ איתו. -
@יאיא מבחינה חוקית (ויחרטטו ועד הישיבות ככל שיחרטטו) אין לתת דיחוי לבחור שעוסק בכל עבודה כלשהי שמקובל לקבל בעבורה שכר.
מה שזה אומר עבורך - בלי קשר לאם אתה עובד בעצמך אצל עצמך, או עובד בהתנדבות אצל חבר או עובד בחברה מסודרת: מבחינה חוקית אפשר לבטל לך את הדיחוי ואתה מחוייב בגיוס..
בקיצור: אסור לבחור ישיבה שרוצה לקבל דיחוי - לעבוד כלל וכלל ללא שום יוצא מן הכלל..
כל זה מבחינה חוקית. מה המציאות - מסתבך מי שלא מספיק נראה בחור ישיבה, ספרדים וכו' וכו' (אם אתה שואל אם אני מדבר מקטע אישי - אני מדבר אישי לגמרי. יש לי הרבה חברים שהסתבכו ברמות אלו ואחרות - מכלא צבאי עד גיוס בפועל. לי אישית אין דיחוי וגם לא צריך)
עריכה:
תיעוד.. https://www.nevo.co.il/law_html/law01/p199_009.htm#Seif73 -
@chv אמר בהאם בחור ישיבה יכול לפתוח עוסק פטור ממס?!:
וגם לא צריך
מאוד תלוי.
ישנם כאלו, שאם הם ייתפסו לכלא צבאי, הם יתגייסו. וחבל עליהם ועל נשמתם.
הקהילות שמבחינה אידיאולוגית לא לוקחים את הדיחוי, אז יש גיבוי סביבתי, ואין סיכון בדבר.
על כל פנים בוודאי שא''א לומר שלא צריך. -
לבחור אסור לעבוד,
לנשוי מעל גיל 22 מותר לעבוד, כל עוד זה לא סותר את שעות הלימוד, כמובן שאין דרך להוכיח שאתה עובד בשעה מסוימת, אא"כ אתה עובד 24 שעות...
מקור: מה ש @chv הביא -
פוסט זה נמחק!