מידע על התקנה במחשב
-
@ארי63 אמר במידע על התקנה במחשב:
אני חושב שאתה מחפש משהו שלא בנמצא לכן אני מנסה לעזור בדרך אחרת
אני מאמין שכל מה שהוא מבקש אפשרי, כמש"כ למעלה הרג'יסטרי שומר תאריך שינוי אחרון של כל ערך, ומערכת הקבצים שומר על תאריך יצירה ותאריך שינוי. אפשר גם לקבל הרבה מידע מיומני המערכת וכו' וכו' אבל צריך קצת מומחיות להגיע לנתונים הנכונים.
בנוסף לזה אני מאמין שאין טעם להשקיע במהלך זו... 1) א"א להוכיח כלום כי הכל ניתן לזייף 2) מי מפייפאל ישב לשיעור של חצי שעה עם הוכחות מדעיות וכו' להוכיח שהמוצר לא הגיע במצב חדש? בפרט כאשר המוצר שימושי לגמרי.
אם @aiib יעלה תמונת מערכת לאיזשהו מקום, אולי איזה חוקר פלילי ירצה להתנדב לבדוק כמה מידע אפשר לחלץ משם...
@WWW אני לא מכיר טיימר כזאת
-
@yossiz אמר במידע על התקנה במחשב:
אבל צריך קצת מומחיות להגיע לנתונים הנכונים.
לכן אני מבקש עזרה מהמקצוענים...
בנוסף לזה אני מאמין שאין טעם להשקיע במהלך זו... 1) א"א להוכיח כלום כי הכל ניתן לזייף
- האם ניתן לזייף גם בתוך הריגרסטרי? או רק לייבא ואח"כ לערוך? כי אני מתכוון להראות להם את זה בשידור חי... 2. לא כ"כ חשוב לי הטענה הזו כי מה שחשוב בתביעה בפאיפאל זה רק לשכנע את הנציג... זה לא בית משפט... אם אני יגיע עם הוכחות שיכנעו אותו זה מה שחשוב
- מי מפייפאל ישב לשיעור של חצי שעה עם הוכחות מדעיות וכו' להוכיח שהמוצר לא הגיע במצב חדש? בפרט כאשר המוצר שימושי לגמרי.
זה כבר בעיה שלהם, בשביל זה הם מקבלים כסף... המוצר בכלל לא שימושי מכיוון שאין לי את הסיסמא [אני אמנם יכול לפרוץ אותה אבל זה כבר לא עניינם...] אז אני לא יכול להכנס למחשב
-
PP: שירות פייפאל שלום,
aiib: שלום, קניתי מחשב בתאריך 01/11/18 וזה הגיע עם סיסמא. המוכר לא נתן לי את הסיסמא ועכשיו המחשב לא שימושי בשבילי.
PP: אדוני, חוץ מזה יש עוד תלונות? המחשב במצב פיזי טוב?
aiib: .... כן.
PP: אדוני, אתה בטח יודע שניתן לאפס סיסמא, או להתקין מערכת הפעלה מחדש (דבר שבין כך מומלץ בקניית מחשב ממוכר לא מוכר)?
aiib: סליחה, אבל אני לא אמור לדעת איך עושים את זה, בשבילי המחשב לא שימושי!
[בדיוק נתקלת בנציג אדיב וקצת משועמם]
PP: אדוני, אתה יכול להוכיח לנו שהמוכר הוא שהגדיר את הסיסמא?
aiib: כן, בבקשה, הכנתי הצגה שלימה בשבילך, אתה מוכן?
PP: בבקשה!
aiib: טוב, אז הנה אני מדליק את המחשב עם מערכת הפעלה מדיסק און קי הזה שהכנתי לפני כן. בדיסק מותקן Windows-to-go שזה מערכת windows ניידת שניתן להתקין על דיסק און-קי.
PP: מעניין, פעם ראשון שאני שומע על זה... תמשיך בבקשה.
[המחשב נדלק]
PP: הלו, אני רואה שהמחשב די שימושי.
aiib: לא, לא, זה מערכת הפעלה חיצונית, אני רוצה שמערכת ההפעלה הפנימית יעבוד לי!
PP: אוקיי, תמשיך בבקשה.
aiib: לצורך הענין אני צריך לייבא את הregistry מהמערכת הפנימית לתוך עורך הרג'יסטרי.
PP: אההה, אוקיי.
[מדגים ייבוא הרג'יסטרי]
aiib: טוב, עכשיו אני פותח את הערך הבא
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\InstallDate
והנה אתה רואה את התאריך שמערכת ההפעלה הותקנה:1538379339
.PP: לא הבנתי, מה זה?
aiib (בסבלנות...): זה בפורמט "Unix Time" דהיינו מספר השניות שחלפו מאז 01/01/1970, בחישוב קל נראה שזה יוצא 01/10/2018 שזה כחודש לפני הקנייה.
PP: אהה, הבנתי, כלומר.. אתה רציני?
aiib: כן, רציני לגמרי!
PP: ואתה טוען שהמוכר הגדיר סיסמא, אתה יכול להוכיח מתי הסיסמא הוגדרה?
aiib: בשביל נצטרך לפתוח Powershell.
PP: ?!?
aiib: תיכף תבין...
aiib: קודם כל נראה מה הערך של המפתח הבא
HKEY_LOCAL_MACHINE\SAM\SAM\Domains\Account\Users\000003E9\F
טוב, רואים שמתקבל:
עכשיו נזין את זה לפונקציה הבאה בpowershell:
function Get-PasswordLastSet([byte[]]$F) { $i=0 $passwordLastSet = "" $hexPasswordLastSet = @() while($i -lt $F.Length) { if($i -eq 24 -or ($i -gt 23 -and $i -lt 32)) { $passwordLastSet = $passwordLastSet + $F[$i] $hexPasswordLastSet += '{0:X2}' -f $F[$i] } $i++ } $i=$hexPasswordLastSet.Length - 1 $passwordLastSet = "" while($i -ge 0) { $passwordLastSet = $passwordLastSet + $hexPasswordLastSet[$i] $i-- } $passwordLastSet = "0x$passwordLastSet" return $passwordLastSet }
טוב, עכשיו הוכחתי בצורה ברורה שאינה משתמעת לשתי פנים ש...
הלו, הלו, הלו איפה אתה..... הלו, הלו........
אבל, אבל, המליצו בתחומין.....
-
@aiib אמר במידע על התקנה במחשב:
תודה על הבדיחה [אמנם על חשבוני...]
ממש לא היה כוונה לפגוע רק להציג את הדברים כמו שהן, מקוה שהדברים התקבלו בצורה הנכונה
זה באמת כ"כ מסובך או שזה חלק מההצגה?
זה קצת יותר מסובך ממה שהצגתי, כי דלגתי על כמה שלבי ביניים (אולי יש פה מישהו שיש לו רעיון יותר פשוטה?)
בקיצור להתייאש?
ממה? מהמחשב לא, מהכסף כן.