דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • קטגוריות
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש
  • חוקי הפורום
כיווץ
תחומים

תחומים - פורום חרדי מקצועי

💡 רוצה לזכור קריאת שמע בזמן? לחץ כאן!
  1. דף הבית
  2. רשתות
  3. ניהול שרת/אתר מומלץ

ניהול שרת/אתר מומלץ

מתוזמן נעוץ נעול הועבר רשתות
27 פוסטים 8 כותבים 210 צפיות 7 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • A0533057932A A0533057932

@eido אתה לא מערבב שני מוצרים ללא שום קשר בניהם?

E מנותק
    E מנותק
    eido
    כתב נערך לאחרונה על ידי

@A0533057932 יתכן בהחלט, אני חלש בתחום.
    תקן אותי.

A0533057932A תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
    • E eido

@A0533057932 יתכן בהחלט, אני חלש בתחום.
      תקן אותי.

A0533057932A מנותק
      A0533057932A מנותק
      A0533057932
      כתב נערך לאחרונה על ידי

@eido caddy va nginx vs אפאצ׳י vs עוד כמה
      הם ניהול הגישה לאינטרנט

סייבר פאנל הוא משפחה אחרת אולי vs והמין ואני לא מכיר את האחרים
      הוא מנגנון ניהול שרת מלא על ידי ממשק גרפי

E תגובה 1 תגובה אחרונה
      1

@eido caddy va nginx vs אפאצ׳י vs עוד כמה
        הם ניהול הגישה לאינטרנט

סייבר פאנל הוא משפחה אחרת אולי vs והמין ואני לא מכיר את האחרים
        הוא מנגנון ניהול שרת מלא על ידי ממשק גרפי

E מנותק
        E מנותק
        eido
        כתב נערך לאחרונה על ידי

@A0533057932 צודק.
        טעות שלי.
        אני מחפש דרך לנהל את השרת, בצורה קלה. אערוך את ההודעה הראשונה

אבייא תגובה 1 תגובה אחרונה
        0
        • E eido

@A0533057932 צודק.
          טעות שלי.
          אני מחפש דרך לנהל את השרת, בצורה קלה. אערוך את ההודעה הראשונה

אבייא מנותק
          אבייא מנותק
          אביי
          כתב נערך לאחרונה על ידי

@eido אם אני מבין אותך נכון, הבעיה שלך היא ניהול של שרת אובנטו מהcli, ואתה מחפש משהו יותר גרפי, אז אני הייתי משתמש בעבר עם webmin, ומאוד נהניתי ממנו, למרות שאני השתמשתי אולי ב2% מהאפשרויות הגלומות בו.

אם תלך על זה, אז שים לב, שבשביל האבטחה, אני הייתי משנה את הפורט מ10000 לפורט רנדומלי כלשהו, ובנוסף, מגדיר מגבלה להתחברות רק מהIP שלי, בנטפרי בד"כ לא תצטרך להחליף את זה, ועדיין תשמור את הפקודה לעריכה מהירה מהSSH בהישג יד (בזמנו כתבתי סקריפט לשרת שידע לקחת את הIP של החיבור SSH הפעיל ולהחליף אותו עם הכתובת האחרונה המאושרת בקובץ הקונפיגרציה של וובמין)

אתה יכול להתקין את זה בקלות עם 2 הפקודות הללו

sudo curl -o setup-repos.sh https://raw.githubusercontent.com/webmin/webmin/master/setup-repos.sh

sudo sh setup-repos.sh

וכאן, הפקודה הראשונה פותחת את הקובץ קונפיגרציה, והשניה מפעילה מחדש את השירות (אני לא זוכר מהי ההגדרה של כתובת הIP אבל זה עם שם מתאים..)

sudo nano /etc/webmin/miniserv.conf
          sudo service webmin restart

ניתן ליצור עימי קשר 8140hp+t@gmail.com | קטלוג מוצרים
          הלינקיה שלי https://abaye.co/link.html

A0533057932A E 2 תגובות תגובה אחרונה
          1
          • אבייא אביי

@eido אם אני מבין אותך נכון, הבעיה שלך היא ניהול של שרת אובנטו מהcli, ואתה מחפש משהו יותר גרפי, אז אני הייתי משתמש בעבר עם webmin, ומאוד נהניתי ממנו, למרות שאני השתמשתי אולי ב2% מהאפשרויות הגלומות בו.

אם תלך על זה, אז שים לב, שבשביל האבטחה, אני הייתי משנה את הפורט מ10000 לפורט רנדומלי כלשהו, ובנוסף, מגדיר מגבלה להתחברות רק מהIP שלי, בנטפרי בד"כ לא תצטרך להחליף את זה, ועדיין תשמור את הפקודה לעריכה מהירה מהSSH בהישג יד (בזמנו כתבתי סקריפט לשרת שידע לקחת את הIP של החיבור SSH הפעיל ולהחליף אותו עם הכתובת האחרונה המאושרת בקובץ הקונפיגרציה של וובמין)

sudo curl -o setup-repos.sh https://raw.githubusercontent.com/webmin/webmin/master/setup-repos.sh

sudo sh setup-repos.sh

וכאן, הפקודה הראשונה פותחת את הקובץ קונפיגרציה, והשניה מפעילה מחדש את השירות (אני לא זוכר מהי ההגדרה של כתובת הIP אבל זה עם שם מתאים..)

A0533057932A מנותק
            A0533057932A מנותק
            A0533057932
            כתב נערך לאחרונה על ידי A0533057932

@אביי אני נוהג מזמן לחסום אותו לחלוטין מגישה דרך פורט ונותן גישה דרך סאב דומיין

אבל לעצם העניין הוא נועד כמו שאמרת לאנשים מנוסים
            הוא לא מיועד לאדם שורת הבלחיצת כפתור לפתוח אתר וכד׳

תגובה 1 תגובה אחרונה
            0
            • אבייא אביי

sudo sh setup-repos.sh

E מנותק
              E מנותק
              eido
              כתב נערך לאחרונה על ידי

@אביי הוא מחדש מעצמו את הSSL?
              יש לו ממשק משתמש נוח לפתיחת אתר/מסד נתונים הוספת והסרת קבצים ותיקיות?

A0533057932A 2 תגובות תגובה אחרונה
              0
              • E eido

A0533057932A מנותק
                A0533057932A מנותק
                A0533057932
                כתב נערך לאחרונה על ידי

@eido כתב בניהול שרת/אתר מומלץ:

הוא מחדש מעצמו את הSSL?

לא
                אבל זה שורה אחת בשרת במידה וההתקנה היא דרך https://letsencrypt.org

E תגובה 1 תגובה אחרונה
                1
                • E eido

A0533057932A מנותק
                  A0533057932A מנותק
                  A0533057932
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

יש לו תוספים רבים מאד
                  אבל הוא לא ידידותי למשתמש הלא טכנולוגי

תגובה 1 תגובה אחרונה
                  1

הוא מחדש מעצמו את הSSL?

לא
                    אבל זה שורה אחת בשרת במידה וההתקנה היא דרך https://letsencrypt.org

E מנותק
                    E מנותק
                    eido
                    כתב נערך לאחרונה על ידי eido

@A0533057932 אהה, אז זה פחות טוב, אם לא אמצא משהו אחר, אגיד לו שזה מה יש... יצטרך להשקיע פעם ב3 חודשים.

האמת שפעם בדקתי אותו וממש לא הסתדרתי איתו... צריך לנסות שוב

חגיח תגובה 1 תגובה אחרונה
                    0
                    • E eido

@A0533057932 אהה, אז זה פחות טוב, אם לא אמצא משהו אחר, אגיד לו שזה מה יש... יצטרך להשקיע פעם ב3 חודשים.

האמת שפעם בדקתי אותו וממש לא הסתדרתי איתו... צריך לנסות שוב

חגיח מנותק
                      חגיח מנותק
                      חגי
                      כתב נערך לאחרונה על ידי

אהה, אז זה פחות טוב, אם לא אמצא משהו אחר, אגיד לו שזה מה יש... יצטרך להשקיע פעם ב3 חודשים.

יש תוכנות רק בשביל חידוש תעודה אוטומטית בלי שום פיצ'ר נוסף (בזמנו השתמשתי בcertbot)

תגובה 1 תגובה אחרונה
                      2
                      • משרדימ מנותק
                        משרדימ מנותק
                        משרדי
                        כתב נערך לאחרונה על ידי

@eido
                        עצה משנה חיים:
                        דוקר
                        אין הרבה מה להוסיף כאן על זה, כי אפשר להתחיל לפרט שיש למשל את CADDY וכו', אבל זה כבר לא באמת משנה.
                        דוקר, תגגל קצת, קצת AI ואתה שם.
                        ואתה לא מסוגל יותר לתחזק שרתים בלי זה.
                        אני ישאל בקול את מה שכולם כאן לא מבינים כנראה, איך נוצר מצב שמי שמופקד על השרת הוא אדם שאינו מבין?

E תגובה 1 תגובה אחרונה
                        2
                        • E eido

איזה מערכת מומלצת לניהול שרת (בדגש על "שגר ושכח" מבחינת SSL)? אני עובד עם cyber panel שאני לא מרוצה מהגירסה האחרונה שלו, עושה לי קצת פאדיחות עם הSSL ונראה שקצת כבר לשרתים חלשים.
                          המליצו לי על caddy, שהוא לא ממשק לניהול שרת, אלא ה"שרת" עצמו ולכן הוא דורש יותר התעסקות.
                          למישהו יש המלצה על מערכת כלשהי? כזו שהוזכרה או כזו שלא?

משרדימ מנותק
                          משרדימ מנותק
                          משרדי
                          כתב נערך לאחרונה על ידי

המליצו לי על caddy, שהוא לא ממשק לניהול שרת, אלא ה"שרת" עצמו ולכן הוא דורש יותר התעסקות.

זמן ממוצע להגדרת שרת עם CADDY שלוש דקות ושלושים שניות....

E תגובה 1 תגובה אחרונה
                          1
                          • משרדימ משרדי

@eido
                            עצה משנה חיים:
                            דוקר
                            אין הרבה מה להוסיף כאן על זה, כי אפשר להתחיל לפרט שיש למשל את CADDY וכו', אבל זה כבר לא באמת משנה.
                            אני ישאל בקול את מה שכולם כאן לא מבינים כנראה, איך נוצר מצב שמי שמופקד על השרת הוא אדם שאינו מבין?

E מנותק
                            E מנותק
                            eido
                            כתב נערך לאחרונה על ידי eido

@משרדי כתב בניהול שרת/אתר מומלץ:

@eido
                            עצה משנה חיים:
                            דוקר

אם אתה יודע איך לעשות את זה נכון לבד או מה בכלל צריך לעשות...

פשוט, יש צורך בשרת, אז שוכרים, זה בסה"כ 15 ש"ח בחודש, משמש למה שצריך וזהו. משהו מתפקשש? מפילים ומתקינים מחדש... מה לעשות שאני צריך שרת ולא יכול לממן מישהו שינהל לי אותו? אז לא נחזיק? אם זה באמת מעניין...
                            אותו דבר לגבי כל לקוח שלי שצריך שרת, מה הוא יעשה? אני לא מציע לנהל כי אני לא בתחום ולא רוצה לקחת על זה אחריות.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                            0
                            • משרדימ משרדי

E מנותק
                              E מנותק
                              eido
                              כתב נערך לאחרונה על ידי

@משרדי כתב בניהול שרת/אתר מומלץ:

ומה עם מסד הנתונים? וחומת אש? (בסייבר פאנל צריך גם ""לפתוח אתר", לא יודע איך זה בcaddy).

תגובה 1 תגובה אחרונה
                              0
                              • E eido

@צבי-ש יפה מאוד.
                                אבל אני מחפש מה להמליץ ללקוח, לא נראה לי שהוא יסתדר עם זה.

לעצמי אולי אניאאמץ את זה

I מנותק
                                I מנותק
                                ivrtikshoret
                                כתב נערך לאחרונה על ידי

לא מצליח להבין אותך אתה מחפש ממשק ui לניהול השרת עבור הלקוח, הכוונה שהלקוח יוכל להיכנס ולהגדיר שם דברים?
                                זה לא אמור לעבוד ככה מבחינתך זה לא עובד שכל לקוח שרוצה שתבנה לו אתר יצטרך ללמוד עכשיו איך מנהלים שרתים וכו',
                                זה חלק מהעבודה שלך או שתתן את זה למישהו שיותר מבין, אבל לחפש ממשק שיתאים ללקוח אני לא מבין למה אתה מחפש כזה דבר...
                                ספציפית לגבי חידוש התעודה יש מגוון דרכים נורמליות כמו cron שירוץ פעם ב ויבדוק אם יש צורך לעדכן ואם כן יעדכן...

E תגובה 1 תגובה אחרונה
                                1
                                • I ivrtikshoret

לא מצליח להבין אותך אתה מחפש ממשק ui לניהול השרת עבור הלקוח, הכוונה שהלקוח יוכל להיכנס ולהגדיר שם דברים?
                                  זה לא אמור לעבוד ככה מבחינתך זה לא עובד שכל לקוח שרוצה שתבנה לו אתר יצטרך ללמוד עכשיו איך מנהלים שרתים וכו',
                                  זה חלק מהעבודה שלך או שתתן את זה למישהו שיותר מבין, אבל לחפש ממשק שיתאים ללקוח אני לא מבין למה אתה מחפש כזה דבר...
                                  ספציפית לגבי חידוש התעודה יש מגוון דרכים נורמליות כמו cron שירוץ פעם ב ויבדוק אם יש צורך לעדכן ואם כן יעדכן...

E מנותק
                                  E מנותק
                                  eido
                                  כתב נערך לאחרונה על ידי

@ivrtikshoret אני כותב קוד (API אני לא מתעסק עם ממשקים גרפיים), אני לא מאחסן אותו אצלי ואני לא מקים שרתים, אני עושה טובה ללקוח וממליץ לו ועוזר לו לפתוח, זה לא התחום או האחריות שלי. אם אני בונה תוכנה לשולחן עבודה אני צריך גם להקים לו מערכת הפעלה?!

אני מחפש פתרון ללקוחות שכמה שפחות יצטרכו להתמודד עם בעיות וקשיים.
                                  לכן הסייבר פאנל, הלקוח בעצם לא צריך לעשות כלום, רק להתקין פחות או יותר, יש כאן עכשיו המלצות על וובמין או קונטנרים (שיותר ויותר נשמע לי טוב).

מדמ תגובה 1 תגובה אחרונה
                                  0
                                  • E eido

@ivrtikshoret אני כותב קוד (API אני לא מתעסק עם ממשקים גרפיים), אני לא מאחסן אותו אצלי ואני לא מקים שרתים, אני עושה טובה ללקוח וממליץ לו ועוזר לו לפתוח, זה לא התחום או האחריות שלי. אם אני בונה תוכנה לשולחן עבודה אני צריך גם להקים לו מערכת הפעלה?!

אני מחפש פתרון ללקוחות שכמה שפחות יצטרכו להתמודד עם בעיות וקשיים.
                                    לכן הסייבר פאנל, הלקוח בעצם לא צריך לעשות כלום, רק להתקין פחות או יותר, יש כאן עכשיו המלצות על וובמין או קונטנרים (שיותר ויותר נשמע לי טוב).

מדמ מחובר
                                    מדמ מחובר
                                    מד
                                    כתב נערך לאחרונה על ידי

אני כותב קוד

אני לא מתכנת, כרגע. אני לומד תיכנות זעיר שם זעיר שם אבל אני כרגע לא מתכנת. אכ"ז אני מרגיש לנכון לכתוב את ההערות הבאות.
                                    כותב קוד בדרך כלל לא כותב את שורות הקוד וזהו.
                                    כותב קוד = מתכנת, הוא יוצר אפליקציה עבור הקונה/מקבל, ומספק לו פתרון מלא לצרכיו.
                                    ואכן, אם הקונה לא יכול היה להשתמש מסיבה כלשהי בווינדוס/מאק וכו', היית צריך לכתוב מערכת הפעלה שלמה עבור הלקוח, כן! אחרת אתה לא נותן לו כלום.

הערה נוספת:
                                    בניגוד לכל האמנויות בעולם, שלומדים וזהו, תכנות אינו כזה, אלא נלמד כל הזמן. גם המתכנתים הגדולים והמפורסמים בעולם לומדים כל הזמן. זהו. עליך להשקיע בכל צעד שאתה עושה בעולם התכנות לפחות 10% עבודה בלמידת דברים חדשים.

E תגובה 1 תגובה אחרונה
                                    0
                                    • מדמ מד

אני כותב קוד

אני לא מתכנת, כרגע. אני לומד תיכנות זעיר שם זעיר שם אבל אני כרגע לא מתכנת. אכ"ז אני מרגיש לנכון לכתוב את ההערות הבאות.
                                      כותב קוד בדרך כלל לא כותב את שורות הקוד וזהו.
                                      כותב קוד = מתכנת, הוא יוצר אפליקציה עבור הקונה/מקבל, ומספק לו פתרון מלא לצרכיו.
                                      ואכן, אם הקונה לא יכול היה להשתמש מסיבה כלשהי בווינדוס/מאק וכו', היית צריך לכתוב מערכת הפעלה שלמה עבור הלקוח, כן! אחרת אתה לא נותן לו כלום.

הערה נוספת:
                                      בניגוד לכל האמנויות בעולם, שלומדים וזהו, תכנות אינו כזה, אלא נלמד כל הזמן. גם המתכנתים הגדולים והמפורסמים בעולם לומדים כל הזמן. זהו. עליך להשקיע בכל צעד שאתה עושה בעולם התכנות לפחות 10% עבודה בלמידת דברים חדשים.

E מנותק
                                      E מנותק
                                      eido
                                      כתב נערך לאחרונה על ידי

@מד אין ספק, אם כן היו מתנים את זה מראש, והלקוח היה משלם בהתאם.
                                      אני סיכמתי מראש שאני כותב קוד והוא צריך לפתוח שרת ולסדר מה שצריך.
                                      כמו שזה רץ על השרת שלי, זה גם ירוץ על שלו, אני לא חושב שאני מספק לו משהו לא תקין... מצידי שיקח שרת מנוהל... אבל גם בלי שרת מנוהל הוא יכול לפתוח שרת להתקין מה שצריך וזהו... למה צריך לעשות דרמות... לנהל שרת זה לא באמת כזה מסובך כמו שנהיה כאן.

נ.ב. הדוגמא היותר מתאימה היא תוכנה שעובדת בווינדוס (המערכת שכתבתי עובדת על כל שרת שמריץ nodejs, פייתון וphp) והלקוח צריך רק להועיל בטובו ולקנות מחשב ולהתקין עליו ווינדוס, כמובן לדאוג לאנטי וירוס וכל מה שצריך בשביל שהמחשב לא ימות לו באמצע, ואם הוא לא יודע הוא יפנה לאנשי מקצוע. אני צריך להדריך אותו איך קונים מחשב ואיך מתקינין וינדוס, אנטי וירוס וכו'? לספק לו הסבר על כל הסכנות האורבות למשתמש התמים? אני לא חושב...

מדמ תגובה 1 תגובה אחרונה
                                      0
                                      • E eido

@מד אין ספק, אם כן היו מתנים את זה מראש, והלקוח היה משלם בהתאם.
                                        אני סיכמתי מראש שאני כותב קוד והוא צריך לפתוח שרת ולסדר מה שצריך.
                                        כמו שזה רץ על השרת שלי, זה גם ירוץ על שלו, אני לא חושב שאני מספק לו משהו לא תקין... מצידי שיקח שרת מנוהל... אבל גם בלי שרת מנוהל הוא יכול לפתוח שרת להתקין מה שצריך וזהו... למה צריך לעשות דרמות... לנהל שרת זה לא באמת כזה מסובך כמו שנהיה כאן.

נ.ב. הדוגמא היותר מתאימה היא תוכנה שעובדת בווינדוס (המערכת שכתבתי עובדת על כל שרת שמריץ nodejs, פייתון וphp) והלקוח צריך רק להועיל בטובו ולקנות מחשב ולהתקין עליו ווינדוס, כמובן לדאוג לאנטי וירוס וכל מה שצריך בשביל שהמחשב לא ימות לו באמצע, ואם הוא לא יודע הוא יפנה לאנשי מקצוע. אני צריך להדריך אותו איך קונים מחשב ואיך מתקינין וינדוס, אנטי וירוס וכו'? לספק לו הסבר על כל הסכנות האורבות למשתמש התמים? אני לא חושב...

מדמ מחובר
                                        מדמ מחובר
                                        מד
                                        כתב נערך לאחרונה על ידי מד

@eido אתה לא חייב ללמד אותו איך משתמשים במחשב, אבל אתה כן צריך ללמד אותו איך מגדירים שרת.
                                        די הלקוח הממוצע יודע איך להשתמש במחשב, אבל הוא לא יודע (וגם לא צריך לדעת) מה זה שרת וכל המסתעף.
                                        אז ברוב המקרים אתה אחראי וחייב על כל מה שכרוך ושייך לצד השרת.
                                        לבד ממקרה שהתנית מקודם בתנאי כפול שאינך אחראי על חלק הזה,
                                        וגם הצהרת לו באר היטב שהגדרת וניהול שרת זה דבר מסובך מאוד למשתמש הממוצע שאינו מתכנת.
                                        ואם זה אכן המצב פה אז אולי יותר טוב שתשלח לפה את הלקוח . . .

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                        0
                                        תגובה
                                        • תגובה כנושא
                                        התחברו כדי לפרסם תגובה
                                        • מהישן לחדש
                                        • מהחדש לישן
                                        • הכי הרבה הצבעות

• 1
                                        • 2
                                        בא תתחבר לדף היומי!
                                        • התחברות