MaPraqti: תובנות על vibe coding בבקשה 🙏
-
@י.פל. כתב בMaPraqti: תובנות על vibe coding בבקשה
:
אני די מתפלא, שאיש לא הזכיר כאן את KIRO... הוא כלי הוויב-קודיניג היחיד שמשתמש [בחינם!] עם קלוד!
כתב בMaPraqti: תובנות על vibe coding בבקשה
:
kiro
בינתיים זה רק לתקופת ההרצה ונכון לעכשיו צריך להירשם ברשימת ההמתנה שלהם
@אף-אחד-3 כתב בMaPraqti: תובנות על vibe coding בבקשה
:
:
אני די מתפלא, שאיש לא הזכיר כאן את KIRO... הוא כלי הוויב-קודיניג היחיד שמשתמש [בחינם!] עם קלוד!
:
kiro
למיטב ידיעתי ההמתנה היא רק להורדת קובץ ההתקנה, ואם תשיג אותו תוכל להתחבר כרגיל, אם כי יש שטענו אחרת.
בתקופת ההמתנה הקודמת היה לי את הEXE, והתחברתי ללא בעיות [חוץ משל נטפרי...]. -
:
:
:
kiro
למיטב ידיעתי ההמתנה היא רק להורדת קובץ ההתקנה, ואם תשיג אותו תוכל להתחבר כרגיל, אם כי יש שטענו אחרת.
בתקופת ההמתנה הקודמת היה לי את הEXE, והתחברתי ללא בעיות [חוץ משל נטפרי...].@י.פל. כתב בMaPraqti: תובנות על vibe coding בבקשה
:
למיטב ידיעתי ההמתנה היא רק להורדת קובץ ההתקנה, ואם תשיג אותו תוכל להתחבר כרגיל,
לא נראה כך, כי הלינק להורדה חשוף לחלוטין באתר שלהם
https://kiro.dev/downloads/ -
:
:
:
kiro
בתקופת ההמתנה הקודמת היה לי את הEXE, והתחברתי ללא בעיות [חוץ משל נטפרי...].@י.פל. כתב בMaPraqti: תובנות על vibe coding בבקשה
:
:
:
:
kiro
בתקופת ההמתנה הקודמת היה לי את הEXE, והתחברתי ללא בעיות [חוץ משל נטפרי...].פעם זה היה ככה היום זה כמו שכתבתי
-
:
https://kiro.dev/downloads/@shraga כתב בMaPraqti: תובנות על vibe coding בבקשה
:
:
https://kiro.dev/downloads/זה לא לינק הורדה, זה עמוד רגיל.
-
@shraga כתב בMaPraqti: תובנות על vibe coding בבקשה
:
:
:
@shraga כתב בMaPraqti: תובנות על vibe coding בבקשה
:
:
זה כבר מתחיל לחרוג מהנושא המקורי, יש את הלחצן הזה
שלחיצה עליו מורידה קובץ exe גם למי שלא נמצא ברשימה לבנה. -
א. שאפו על ה"מערכת", נראית באמת יפה ומושקע, קו נקי ואחיד.
ב. בוודאי שתעלה לגיטאהב רק שתגדיר כפרטי ולא ציבורי, יעזור גם לך לנהל את הקוד שלך (אתה יכול לפרסם גרסה מתוך בראנצ X ולעבוד בינתיים על גרסה חדשה בבראנצ שני ולאחד כשתרצה, מלבד הנושא של גיבוי וכלי דפלוי כמו VERCEL שמתממשקים בקלות עם גיטאהב)
ג. וויב קודינג עדיין מייצר המון המון זבל, ישר כששיתפת את הפרויקט הלכתי לגיטאהב שלך (נראה שהסרת אותו...) וכשראיתי שלושה קבצים עמוסים בכל טוב ארץ מצרים, ידעתי שתצטרך עוד מעט לשכתב את הכל מאפס.
כמו שאמרת וויב קודינג הוא כלי מושלם לאנשים שיודעים לעבוד איתו, אבל הוא יצטרך לעבור המון דיוק בשנים הקרובות כמו למשל לבדוק את עצמו מול האמת ומול הכלים הנכונים להשתמש בהם.
אפילו עכשיו כשאתה משכתב את המערכת, אתה יודע בכלל שיש כלים חדשים יותר עבור ריאקט? כמו NEXTJS או דברים דומים שבנויים על תשתית של ריאקט או VUE ומפשטים תהליכים וקוד וSEO ועוד הרבה דברים וריאקט עצמו לבד (עם VITE...) כבר הרבה פחות שימושית בתעשיה! הרי הוא לא יגיד לך את זה, אתה תגלה את זה עוד חודשיים כשתרצה קידום בגוגל או שתרצה מערכת ניתוב קלה יותר או מבוססת משתמשים ועוד כל מיני דברים שברור שאפשרי בריאקט הרגיל ג"כ אבל הם פי אלף קלים להגדרה עם מטה פריימוורקס, הוא לא יגיד לך את זה עד שתשאל אותו "האם מומלץ לי X או Y".
זאת אומרת שהוויב קודינג לגמרי לא מחליף את הידע המקצועי (אולי זו משאלת לב..?)
הוא כן מיועד ל: ממשק ראשוני לצורך תכנון מערכת ובדיקת אפשרויות, או לאנשים שמבינים בתוכנה (לאו דווקא כותבי קוד גדולים), בקיצור: כפי שאמר לי פעם @יהודי-טוב "הAI לא יחליף אותנו כמתכנת אבל המתכנת שיודע להשתמש טוב בAI הוא זה שעלול להחליף..."
בהצלחה..!@nach כתב בMaPraqti: תובנות על vibe coding בבקשה
:
א. שאפו על ה"מערכת", נראית באמת יפה ומושקע, קו נקי ואחיד.
ב. בוודאי שתעלה לגיטאהב רק שתגדיר כפרטי ולא ציבורי, יעזור גם לך לנהל את הקוד שלך (אתה יכול לפרסם גרסה מתוך בראנצ X ולעבוד בינתיים על גרסה חדשה בבראנצ שני ולאחד כשתרצה, מלבד הנושא של גיבוי וכלי דפלוי כמו VERCEL שמתממשקים בקלות עם גיטאהב)
ג. וויב קודינג עדיין מייצר המון המון זבל, ישר כששיתפת את הפרויקט הלכתי לגיטאהב שלך (נראה שהסרת אותו...) וכשראיתי שלושה קבצים עמוסים בכל טוב ארץ מצרים, ידעתי שתצטרך עוד מעט לשכתב את הכל מאפס.
כמו שאמרת וויב קודינג הוא כלי מושלם לאנשים שיודעים לעבוד איתו, אבל הוא יצטרך לעבור המון דיוק בשנים הקרובות כמו למשל לבדוק את עצמו מול האמת ומול הכלים הנכונים להשתמש בהם.
אפילו עכשיו כשאתה משכתב את המערכת, אתה יודע בכלל שיש כלים חדשים יותר עבור ריאקט? כמו NEXTJS או דברים דומים שבנויים על תשתית של ריאקט או VUE ומפשטים תהליכים וקוד וSEO ועוד הרבה דברים וריאקט עצמו לבד (עם VITE...) כבר הרבה פחות שימושית בתעשיה! הרי הוא לא יגיד לך את זה, אתה תגלה את זה עוד חודשיים כשתרצה קידום בגוגל או שתרצה מערכת ניתוב קלה יותר או מבוססת משתמשים ועוד כל מיני דברים שברור שאפשרי בריאקט הרגיל ג"כ אבל הם פי אלף קלים להגדרה עם מטה פריימוורקס, הוא לא יגיד לך את זה עד שתשאל אותו "האם מומלץ לי X או Y".
זאת אומרת שהוויב קודינג לגמרי לא מחליף את הידע המקצועי (אולי זו משאלת לב..?)
הוא כן מיועד ל: ממשק ראשוני לצורך תכנון מערכת ובדיקת אפשרויות, או לאנשים שמבינים בתוכנה (לאו דווקא כותבי קוד גדולים), בקיצור: כפי שאמר לי פעם @יהודי-טוב "הAI לא יחליף אותנו כמתכנת אבל המתכנת שיודע להשתמש טוב בAI הוא זה שעלול להחליף..."
בהצלחה..!את העצות על גיט יישמתי מיד. לומדים עם הדרך.
איך שאני מבין נקסט.js פחות נוגע לאפליקציה שבכלל לא חשופה למנועים, אם אני מבין נכון [נהג חדש] ההבדל הוא בין CSR שזה דרך הפעולה של התוכנה שלי כרגע, שכל קוד האפליקציה נשלח לדפדפן, והוא מרכיב את הדף. לבין SSR שמרכיב את הדף בשרת ושולח HTML מוכן. זו אכן הדרך הנכונה לאתרים שצריכים טעינה ראשונית מהירה וקידום SEO, כשאבנה אתר עם תוכן רוחבי בשביל הקידום זו בהחלט תהיה צעד נכון עבורי.
-
אני יכתוב כאן את נקודת המבט שלי על כלי ה vibe coding השונים
אחרי שהתנסיתי כמעט בכולם (base44, lovable, replit, kiro, claude code, firebase studio, gemini cli, codex ועוד ועוד ועוד...) בשימוש יומיומי אני חושב שאם יודעים איך לעבוד איתם נכון - צעדים קטנים מאוד להבין טוב את הבעיות שנוצרות לפני שמבקשים מהם לפתור אותם וכו' (הכלים האלו ממש טובים בלבנות ולתקן בעיות אבל ממש גרועים בלאבחן אותם)
זאת ממש תורה שלמה
הנושא שלדעתי עדיין ממש חסר בכלים האלו הוא עיצוב UI שבזה לדעתי אין תחליף לבן אדם שיש לו חוש לעיצוב (ובאמת פלא איך האפליקציה של @מעלה-ומוריד כל כך מרשימה מבחינה עיצובית)
גם ניסיונות לייבא מ figma עיצובים לא ממש עזרו
בקיצור שינוי ענק בלוגיקה אפשר לעשות עם פרומפט אחד תוך כמה דקות אבל שינוי הכי קטן בממשק - לפעמים אפילו שינוי צבע של כפתור יכול לקחת כמה שעות וכאב ראש לא נורמלידבר נוסף - אל תנסו לכתוב אלגוריתמים מורכבים עם המודלים האלו - גם הכי מתקדמים כמו claude opus 4 הם נוטים לכתוב קוד שנראה ממש טוב ומתוחכם וכל בינה אחרת תהלל אותו גם אם תבקשו ממנה להיות ביקורתית אבל בפועל לא ממש עושה משהו או לא בכיוון
אגב, מצאתי ל gemini cli שימוש ממש יעיל
המחשב שלי ממש מבולגן עם כל מיני פרוייקטים שהתחלתי ולא סיימתי ועוד המון זבל כזה שאני מאמין שנמצא אצל הרבה אנשים שאוהבים לפתח כל מיני דברים קטנים ועם כמה פרומפטים gemini ארגן לי את הכל (כמובן שחשוב לגבות לפני זה ולבדוק אחר כך אבל זה חסך לי שעות של עבודה)ועוד מסקנה שלמדתי אחרי שהוצאתי די הרבה כסף: אל תשלמו לכלי ה vibe coding האלו אפילו לא שקל
אין צורך ביותר מ gemini-cli ובמקסימום אפשר לעשות מנוי ל claude ולהשתמש ב claude code - הוא יעשה לכם עבודה טובה יותר מ base44 ודומיו
אם צריכים עיצוב UI שבזה base44 חזק יותר אפשר ליצור שלד ב lovable ולייצא ל github בחינם (או ב replit או firebase studio להוריד zip) או פשוט לתת להם לינק לעיצוב בפיגמהסליחה על הפוסט המבולגן
שמחתי לתת את השנקל שלי@אף-אחד-3 כתב בMaPraqti: תובנות על vibe coding בבקשה
:
הנושא שלדעתי עדיין ממש חסר בכלים האלו הוא עיצוב UI שבזה לדעתי אין תחליף לבן אדם שיש לו חוש לעיצוב (ובאמת פלא איך האפליקציה של @מעלה-ומוריד כל כך מרשימה מבחינה עיצובית)
זה לא קרה מאליו
זה עבר הרבה גלגולים עד לתוצאה של עכשיו, ועדיין כנראה לא סופי.
:
בקיצור שינוי ענק בלוגיקה אפשר לעשות עם פרומפט אחד תוך כמה דקות אבל שינוי הכי קטן בממשק - לפעמים אפילו שינוי צבע של כפתור יכול לקחת כמה שעות וכאב ראש לא נורמלי
בזה לא נתקלתי
אני לא עבדתי עם כלים מוכנים, עבדתי רק עם AI Studio
אני מבין שהכלים המובנים הם עולם אחר מבחינת העובדה שהם מראים לך את האתר על המקום, חוץ שאתה יכול להתפתח אקספוננציאלית ועדיין הוא יהיה מסוגל להמשיך לדבג ולפתח את התוכנה.
אבל זה כובל אותך מאלף ואחד בחינות כמו שציינו כאן לא מעט.
עם הדרך פיתחתי לעצמי הרגלים ושיטות עבודה לאיין את הסירבול בעבודה עם AI Studio ויצא העגל הזה. -
בסופו של דבר וייב קודינג הינו דרך קצרה שהיא ארוכה - כלומר כדאי לכל אחד שעושה וייב ללמוד קצת תכנות (אם הוא יכול)ולעשות גם חלק מהדברים בעצמו כי בסופו של דבר זה יחסוך לו המון זמן.
כבר רמזו לזה כמה בפוסטים למעלה רק חשבתי שזה נקודה חשובה להדגיש. -
:
זה לא קרה מאליו
זה עבר הרבה גלגולים עד לתוצאה של עכשיו, ועדיין כנראה לא סופי.
:
בקיצור שינוי ענק בלוגיקה אפשר לעשות עם פרומפט אחד תוך כמה דקות אבל שינוי הכי קטן בממשק - לפעמים אפילו שינוי צבע של כפתור יכול לקחת כמה שעות וכאב ראש לא נורמלי
בזה לא נתקלתי
אני מבין שהכלים המובנים הם עולם אחר מבחינת העובדה שהם מראים לך את האתר על המקום, חוץ שאתה יכול להתפתח אקספוננציאלית ועדיין הוא יהיה מסוגל להמשיך לדבג ולפתח את התוכנה.
עם הדרך פיתחתי לעצמי הרגלים ושיטות עבודה לאיין את הסירבול בעבודה עם AI Studio ויצא העגל הזה.@מעלה-ומוריד כתב בMaPraqti: תובנות על vibe coding בבקשה
:
בזה לא נתקלתי
עם הדרך פיתחתי לעצמי הרגלים ושיטות עבודה לאיין את הסירבול בעבודה עם AI Studio ויצא העגל הזה.למה עבודה עם כלי IDE (כמו windsurf / cursor וכו') או CLI (כמו קלוד קוד או gemini cli וכוק) מסודרים כובלים מאלף בחינות?
אני גם עובד עם ג'מיני בממשק הרגיל שלו (הai studio עדיף משמעותית?!), בשביל זה הכנתי (עם ג'מיני) את התוסף הזה שאוכל לשמור בקלות את קבצי הקוד שהוא יוצר, אבל מרגיש ששיטת העבודה עקומה.
נשמע לי הרבה יותר יעיל לעבוד עם IDE מסודר, סתם אישית אני מתעצל כרגע ללמוד ולהתרגל לעבוד עם כלי כזה. -
הקושי עם כלים מחוץ לIDE (או ליתר הדיוק VSCODE שזה עורך טקסט מודרני ולא IDE) מהווים קצת ייתרון,
כי ברגע שזה בIDE אין סיכוי לעמוד בפיתוי לקבל את השינויים גם בחוסר ריכוז או אפילו בלי קריאה.
מאידך בIDE רואים כל שינוי ברור בצבע (לפני/אחרי) וגם אפשר לבצע ביטול וגירסאות גיט.
כיום VSCODE+COPILOT כוללים את הAgent שזה עורך קבצים מרובים ישירות בIDE.