שאלה בC#: מה הדרך הכי טובה להוציא גזירים מתוך קטע טקסט?
-
מה הדרך הכי טובה להוציא גזירים מתוך קטע טקסט?
אני חשבתי שרגקס יהיה טוב אבל זה לוקח המון זמן
מצו"ב הקוד רגקס שליstring pattern = $@"(.*? ){0,10}{Regex.Escape(searchTerm)}(.*? ){0,10}"; MatchCollection matches = Regex.Matches(fileContent, pattern); if (matches.Count > 0) { foreach (Match match in matches) { } }
-
gpt הציע את זה
private void getSnippets() { List<string> snippets = SplitStringIntoSnippets(longText, 30); foreach (string snippet in snippets) { //do something } } static List<string> SplitStringIntoSnippets(string input, int maxSnippetLength) { List<string> snippets = new List<string>(); string[] words = input.Split(new char[] { ' ', '\t', '\n' }, StringSplitOptions.RemoveEmptyEntries); int wordCount = 0; int currentIndex = 0; for (int i = 0; i < words.Length; i++) { wordCount++; if (wordCount >= maxSnippetLength) { snippets.Add(string.Join(" ", words, currentIndex, maxSnippetLength)); currentIndex = i + 1; wordCount = 0; } } if (currentIndex < words.Length) { snippets.Add(string.Join(" ", words, currentIndex, words.Length - currentIndex)); } return snippets; }
-
פוסט זה נמחק!
-
א. הביטוי רגקס שבשאלה איננו תקין, צ"ע על מי שניסח אותו. לכן הוא גם לאט.
ב. אם הייתה דרך טובה אחת מוחלטת להוציא חלק מטקסט, לא היו דרכים אחרים לבצע את המטלה הזאת. הכל תלוי בפרטי הצרכים שהם לא בוארו פה.
ג. בשביל לתת לך דרך טובה יותר מרגקס (למרות שייתכן שגם הוא טוב), אנחנו חייבים לדעת את פרטי הצורך: מה להוציא בדיוק.
ד. עוד יועיל לדעת, האם על הטקסט הנתון תתבצע השליפה הזו כמה פעמים או רק חד פעמי. -
בהתבונונת שוב ברג'קס שכה סירבתי לעיין בו, אני מבין שהיה רצון לקחת עשר מילים לפני ואחרי הביטוי.
אני מתקן את הביטוי, תנסה ככה:string pattern = $@"(\b\w+\W+){0,10}{Regex.Escape(searchTerm)}(\W+\w+\b){0,10}";
הביטוי שהיה כלל כל תו (.), אין סוף פעמים (*), שאחריהם רווח, כפול עשר. זה ביטוי שגם לא בהכרח יביא תוצאה רצויה כי נקודה זה כולל רווח, ולכן זה ייקח את כל הטקסט שלפני הביטוי יהיה אורכו שיהיה, ומאידך הוא בעייתי כי יש המון דרכים לפרש אותו - בכל רווח צריך לחשב את נכונותו של כלל הביטוי.
הביטוי שהצעתי הוא כזה:
\b - גבול מילה, זה כולל רווח אבל לא רק, למשל תחילת הטקסט זה גבול מילה ללא רווח.
\w+ - רצף של כל תו שהינו חלק ממילה, למשל כל האלף בית.
\W* - תו או יותר בסיום המילה שאיננו חלק ממילה, כמו רווח נקודה וכולי. -
@dovid
תודה אני מבין את הטעות שלי אני מגיע מעולם ביטויים הרגולריים של וורד (\הנוסח החרדי שלו). שמה מאוד מקובל לפצל טקסט לפי רווחים כדי למנוע בעיות עם ראשי תיבות שבעצם איננו מוגדר כחלק ממילה.
אני מבין מתוך דבריך שברגקס בגלל איך שהוא בנוי זה פשוט לא פרקטי.
אולי פתרון לזה יהיה להחליף את כל הרשאי תיבות עם "_" ואז להחליף בחזרה.השליפה נועדה ליצור גזירים לצורך הצגת תוצאות חיפוש במסמכי טקסט בודדים.
הוי אומר בטקסט ארוך שמופיעה מילת חיפוש כמה פעמים אני רוצה לשלוף גזירים רלוונטיים מתוך הטקסט בהם מופיעה המילה. ייתכן מאוד שיהיו גם עשרות גזירים תלוי באורך הטקסט ובכמות המופעים של מילת החיפוש.השיטה השניה שהבאתי מgpt הוא רעיון אחר במקום לשלוף גזירים פשוט לחלק את הטקסט לגזירים ולמיין אח"כ את הגזירים הרלוונטיים.
-
-
@pcinfogmach אתה רוצה לכלול גרשיים בתוך מילה ולא גרשיים מסביב לטקסט (דהיינו תחילת מילה או סוף מילה)?
https://regex101.com/r/QGFV52/1סליחה אבל עד עכשיו לא הבנתי בדיוק מה הבעיה, הצלחתי קצת להבין מההודעות של @dovid בהנחה והוא הבין אותך נכון.
-
@dovid כתב בשאלה בC#: מה הדרך הכי טובה להוציא גזירים מתוך קטע טקסט?:
הקוד של הGPT לא ראוי בעיני ליחס.
לבינתיים הקוד של gpt מבצע יותר מהיר מהקוד רגקס גם אחרי התיקון. (אולי הסיבה כך כי אני מתעסק עם מסמכי טקסט קצרים יחסית).
השאלה היא האם יש דרך שלישית לקבל ביצועים יותר טובים. -
@pcinfogmach כתב בשאלה בC#: מה הדרך הכי טובה להוציא גזירים מתוך קטע טקסט?:
[\w"?]+
אתה רוצה לכלול סימני שאלה בתוך הרג'קס שלך? כי שמת את הסימן שאלה בתוך הסוגריים המרובעים.
-
השאלה היא האם יש דרך שלישית לקבל ביצועים יותר טובים.
קוד טוב יהיה טוב יותר מרגקס (נכון להיום בדוטנט), אבל: א. ההפרש זניח פר פעולה ב. כל כזאת החלטה של "מותאם אישית" יש לה מחירים של עוד קוד, תחזוקה, ובאגים. אם אתה נתקל באיטיות אפילו קטנה מאוד, רק אז יש מה לפתוח לדיון קוד מותאם אישית.
-
ההפרש זניח פר פעולה
בבדיקה שלי הקוד רגקס לקח כמעט פי שניים מהזמן של הקוד של gpt, כלומר בהצטברות של הרבה פעולות ההפרש לא זניח בכלל.
אם אתה נתקל באיטיות אפילו קטנה מאוד, רק אז יש מה לפתוח לדיון קוד מותאם אישית.
זה תלוי בך אם זה מעניין אותך אם לא אז לא אטריח אותך יתר על המידה. (לי אין מושג מאיפה להתחיל ואם מדובר בדברים מורכבים מאוד אז לא אוכל להשתתף די הצורך בפיתוח הרעיון).
-
בבדיקה שלי הקוד רגקס לקח כמעט פי שניים מהזמן של הקוד של gpt,
אני מאוד מתפלא, איך בדקת? מאוד מאוד מעניין אותי אם זה יותר לאט, אשמח לקבל מושג על גודל המסמך, וכמות המופעים, ואופן הבדיקה.
יכול להיות גם שהעבודה שעשית על התוצאות לקחה זמן, לכן נסה לבודד את הבדיקה רק על השליפה.כלומר בהצטברות של הרבה פעולות ההפרש לא זניח בכלל.
מה שייך הצטברות של פעולות, וכי אתה מחלץ תוצאות חיפוש בבת אחת למאה משתמשים או למאה מונחים? בדרך כלל הצגת תוצאות חיפוש זו פעולה חד פעמית בזמן נתון, ובדיוק לכן רגקס היה ההמלצה החזקה שלי.
-
הצטברות של פעולות כלומר הרצה של הקוד על כמה מסמכים אחד אחרי השני - ככל שכמות המסמכים גדלה כן גדל הפער בביצועים.
יצויין שהמסמכים המדוברים הם מסמכים קצרים מאוד של טקסט. (בערך באורך של פרק א במשניות ברכות)כמות המופעים היה במאות או אם חיפשתי מילה כמו "כי" אז באלפים.
נראה לי שהעבודה שעשיתי על התוצאות איננה רלוונטית מכיוון שהיא בעצם זהה בשני השיטות רק צורת השליפה היא שונה.
בכל אופן מצו"ב הקודים של שני הבדיקות
- קוד הרגקס
string pattern = "(\\b\\w+\\W+){0,10}" + Regex.Escape(searchTerm) + "(\\W+\\w+\\b){0,10}"; MatchCollection matches = Regex.Matches(textToSearch, pattern); if (matches.Count > 0) { foreach (Match match in matches) { string result = match.Value; result = Regex.Replace(result, @"<.*?>|[^א-ת\.""':, \(\)[]\{\}]", " "); result = result.Replace(searchTerm, "<span style=\"color: red;\">" + searchTerm + "</span>"); fileIndexes[filePath].Add($"<li><a href='#{HttpUtility.HtmlEncode(fileName)}%{HttpUtility.HtmlEncode(chapterName)}' onclick='showMessage(this)'>{fileName} {chapterName}</a><br>{result}</li>"); resultPagesSum++; } }
- הקוד של gpt
List<string> snippets = SplitStringIntoSnippets(textToSearch, 30); foreach (string snippet in snippets) { if (snippet.Contains(searchTerm)) { string result = Regex.Replace(snippet, @"<.*?>|[^א-ת\.""':, \(\)[]\{\}]", " "); result = result.Replace(searchTerm, "<span style=\"color: red;\">" + searchTerm + "</span>"); fileIndexes[filePath].Add($"<li><a href='#{HttpUtility.HtmlEncode(fileName)}%{HttpUtility.HtmlEncode(chapterName)}' onclick='showMessage(this)'>{fileName} {chapterName}</a><br>{result}</li>"); resultPagesSum++; } } static List<string> SplitStringIntoSnippets(string input, int maxSnippetLength) { List<string> snippets = new List<string>(); string[] words = input.Split(new char[] { ' ', '\t', '\n' }, StringSplitOptions.RemoveEmptyEntries); int wordCount = 0; int currentIndex = 0; for (int i = 0; i < words.Length; i++) { wordCount++; if (wordCount >= maxSnippetLength) { snippets.Add(string.Join(" ", words, currentIndex, maxSnippetLength)); currentIndex = i + 1; wordCount = 0; } } if (currentIndex < words.Length) { snippets.Add(string.Join(" ", words, currentIndex, words.Length - currentIndex)); } return snippets; }
ועוד שאלה:
@dovid כתב בשאלה בC#: מה הדרך הכי טובה להוציא גזירים מתוך קטע טקסט?:קוד טוב יהיה טוב יותר מרגקס (נכון להיום בדוטנט)
אם אני צריך לעבד טקסט על ידי שורה של החלפות.
האם זה אומר שעדיף לעשות שורה של פקודות replace במקום regex replace אחד שכולל הרבה אפשרויות? -
הבנתי, אתה מריץ את הרגקס על פני הרבה מסמכים (שוב פעם חזרנו לבעיית האינדוקס, זה דבר יקר שלא אמורים לעשות בהחה שהמסמכים הם סטטיים ואין סיבה שלא "לזכור" את מיקומי מעברי השורה וכולי).
הקוד של GPT דבר ראשון לא זהה לרגקס בכלל. הוא פשוט יוצר מקטעים בני 30 מילים מכל המסמך, וזה גם אם התוצאה היא המילה הראשונה במקטע. כמו"כ למה 30 ולא 21 כמו ברגקס? כמו"כ איך איבחנת את המהירות?האם זה אומר שעדיף לעשות שורה של פקודות replace במקום regex replace אחד שכולל הרבה אפשרויות?
ממש לא. ראשית כל Replcae עושה עבודה שלמה מחדש, שנית הפונקציה Replace היא לא קוד מותאם אלא קוד גנרי שמישהו כתב עבורך בדיוק כמו רג'קס. קוד מותאם זה אומר קוד שכתוב ייעודית ובנוי ביעילות בדיוק עבור התוצאה המבוקשת (וכל שינוי בתוצאה מחייב הרבה שינוי בקוד).