אשמח להסבר: MySqlCommandBuilder
-
עוד הערה, ללמוד JS כהקדמה לC#, עלול להיות כואב מאוד... אני מאוד בעד ללמוד JS, אבל אל תשים את זה כצעד מקדים לסי שארפ (הקשר החיצוני שלהם מטעה מאוד).
אם כבר תלמד VB.NET חזק כהקדמה לC#. הם שפות דומות מאוד, ההבדלים כמעט רק תחביריים.פורסם במקור בפורום CODE613 ב01/12/2017 13:31 (+02:00)
-
אחד הסודות הכי גלויים כאן בפורום, הוא דעתך @דוד ל.ט. גבי דוט נט vs ג'אוה סקריפט ושאר החבר'ה
העניין הוא, שכרגע אם אני צריך תכנות לוקאלי ל Windows, אני מסתדר לא רע עם VB.NET.
תכנות WEB'י אני לא מכיר בכלל ומאד הייתי רוצה להכיר,
אבל אישית דווקא הייתי מעדיף להתחיל להשתולל עם הצד המופרע של JS ו NodeJS (ואולי גם PHP),ואם אצטרך תוכנות לוקאליות בדווקא, אני מניח שאחרי שאשחה כמו דג ב HTML ו JS,
לא תהיה לי בעייה גדולה ליישם ב-C# את התחביר שלהן עם הידע שכבר יש לי מ-VB.לדעתך אני מקשקש כאן שטויות?
אתה משום מה מזכיר לי את המשל של המסילת ישרים על האדם שעומד על האכסדרה בגן המבוכה...פורסם במקור בפורום CODE613 ב01/12/2017 14:00 (+02:00)
-
ואם אצטרך תוכנות לוקאליות בדווקא, אני מניח שאחרי שאשחה כמו דג ב HTML ו JS,
לא תהיה לי בעייה גדולה ליישם ב-C# את התחביר שלהן עם הידע שכבר יש לי מ-VB.אפשר היום לעשות תוכנות לוקאליות עם nodejs עם הכלי הזה.
https://electronjs.org/למשל
https://desktop.github.com/
זה בנוי על בסיס אלקטרון.גם vscode. שעשתה את זה החברה שדוד מאוד אוהד.
https://github.com/Microsoft/vscode
בנוי על אותו רעיון.פורסם במקור בפורום CODE613 ב01/12/2017 15:22 (+02:00)
-
@איש אחד, כתבתי לך כבר, אין לי מה להוסיף.
אין לזה שום קשר לדעתי השלילית עם JS, גם חסיד מושבע של JS לא יצדיק לימוד JS כהקדמה לC#. וזה גם לא שפה מסובכת שצריכה הקדמות וגם לא חשובה כ"כ ללימוד אם אתה יודע VB.NET.
בקשר לנוד אני מאוד אשמח אם תלמד אותה טוב ושתישאר שמה, ככה יהיה פה (עוד) אחד בפורום שיודע את זה טוב.פורסם במקור בפורום CODE613 ב02/12/2017 21:13 (+02:00)
-
@דוד ל.ט.
@איש אחד, כתבתי לך כבר, אין לי מה להוסיף.
אין לזה שום קשר לדעתי השלילית עם JS, גם חסיד מושבע של JS לא יצדיק לימוד JS כהקדמה לC#. וזה גם לא שפה מסובכת שצריכה הקדמות וגם לא חשובה כ"כ ללימוד אם אתה יודע VB.NET.כנראה שהובנתי לא נכון
לא היה לי שום צד ללמוד את JS כבסיס והקדמה ל C#. ממש לא!
הסיבה היחידה שאני רוצה להשקיע כרגע ב JS זה פשוט בגלל שאני רוצה ללמוד תכנות WEB'י,
וב C# - כמו גם ב VB.NET שכבר כיום אני מכיר (קצת) - פשוט אין לי תכנית כרגע לעבוד איתם ב- WEB.בהחלט יתכן שיגיע היום ואני אבחר בדוט נט הקשוחה גם ל WEB,
אבל כרגע, אני כתינוק הבורח מבית הספר - רוצה להכוות ברותחין מהעולם הקסום של הקוד הפתוח, לראות עד כמה הוא מופרע ואכזר,
ואז אולי להתגעגע ולרוץ שוב אל זרועותיה הפתוחות של אמא מיקרוסופט (פרפרזה ל"אמא רוסיה") :mrgreen:פורסם במקור בפורום CODE613 ב02/12/2017 23:08 (+02:00)
-
@דוד ל.ט.
ושפת תגיות זה משהו של לימוד של חמש עד עשר דקות (XML נוד אטריביוט ונייימספייס).אשמח אם תפנה אותי לאיפה הכי נכון ללמוד את זה - אונליין כמובן (אני מוכן להתפשר גם על חצי שעה :lol: )
בפרט למושגים שהזכרת נוד אטרביוט - שאין לי מושג אפילו מה זה, וניימספייס שלא חלמתי שיש לזה קשר גם לשפת תגיות.תודה רבה!
רק עכשיו שמתי לב להודעה, תתחיל להשתמש. ותכיר.
חיפשתי לינק בעברית למרפט ברור על XML ולא כ"כ מצאתי, כמעט יותר קל להסביר כי זה שתי מילים:
א. אלמנט - נוד: XML מורכב מעץ אלמנטים.-
אלמנט יכול להופיע בצורה ארוכה:
<el></el>
או בצורה קצרה (קוראים לזה self closing - התגית הפותחת סוגרת את עצמה:<el/>
-
עץ - משמעותו אב יחיד בנים רבים - יכול להיות המון בנים לאלמנט אחד אבל לא יכול להיות יותר מאב אחד לאותו אלמנט (בן לא יכול להתפרס על פני שתי אבות).
-
לאלמנט יכולים להיות מאפיינים-תכונות-אטריביוטים הם נכתבים ע"י שם ואחריהם שווה וערך בתוך מרכאות:
<element attribute1="some value"></element>
(אפשר לומר שתכונה זה אלמנט בן מקוצר, אינליין כזה. אבל ברעיון היה אמור להיות כנראה שתכונה זה מייצג מאפיין בעוד אלמנט בן מייצג ישות עצמאית יותר).
ב. מסמך XML זה מסמך שיש לו כמה חוקים, 1. הוא מתחיל בשורת DOCTYPE שהיא איננה אלמנט רגיל, 2. תחתיו יש אלמנט ראשי. יש רק אלמנט שורש אחד.
ג. namespace - מרחב שמות, זה בא בגלל שאתה חייב לאפשר ישויות מגורמים שונים באותו במסמך ואז תהיה התנגשות בין אלמנטים בעלי שם זהה. התנגשות לא הכונה שהמסמך לא יהיה תקני כי זה ממש לא אכפת לו, אלא שהוא לא יהיה קריא (לא יידעו אם האלמנט X מתייחס לזה של גורם א' או של ב'. לכן כדי למנוע ערבוב פשוט עושים מרחב שמות, למשל
<root xmlns:my="uniq name of my company" xmlns:kuku="another company name"> <my:x></my:x> <kuku:x></kuku:x> </root>
אגב מקובל להשתמש בכתבות אינטרנטית כמרחב שמות, יש בזה שתי רעיונות: א. זה מאוד מחייב יחודיות כי אתה משתמש בדומיין בבעלותך (בשם חברה למשל בד"כ אין יחודיות) ב. לפעמים בכתובת המצויינת יש סכימה של האפשרויות של האובייקטים המדוברים.
בדרך כלל יש מרחב שמות ברירת מחדל שאותו לא חייבים לציין (אפשר להכריז עליו ולהשמיט את המזהה שלו (מהנקדותיים עד השווה)).XAML זה תת תקן של XML כמו רבים אחרים (HTML). בXAML משתמשים לתאר עץ ויזואלי של אובייקטי דוטנט. למשל אם אתה עושה בwinforms טופס ובתוכו אתה משרטט לחצן אז יש אב מסוג טופס, עם תוכנות כלשהם, ובתוכו יש אלמנט בן מסוג כפתור עם תכונות כל שהם, אם היו כותבים זאת בXAML זה היה נראה ככה:
<Form name="Form1" Hiegth="100" Width="50" OnLoad="Form1_OnLoad"> <Button Name="Button1" Click="Button1_Click" Text="לחץ עלי"></Button> </Form>
ואני אכן בעד ווב יותר מדסקטופ, ובהחלט בעד נוד.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב03/12/2017 08:39 (+02:00)
-