'סכך איתן' משהו מכיר?
-
לאחרונה יש פרסומים על סכך איתן לדבריהם הוא ללא חרקים בגלל שהוא לא חלול
האם משהו מכיר?
בזכרוני שבעבר סכך רפיא טענו הפוך שבגלל שהסכך שלהם חלול זו הסיבה שלא יהיה חרקים..
מה חכמת הציבור בעניין?
זה האתר שלהם https://seitan.co.il/?idU=1 -
@מן-המודיעין דבר אחד אני יודע, שזה יקר...
עכשיו פורסם שיש את המבצע של קיינעס גם השנה, זיל הזול! -
@WWW אמר ב'סכך איתן' משהו מכיר?:
@מן-המודיעין דבר אחד אני יודע, שזה יקר...
עכשיו פורסם שיש את המבצע של קיינעס גם השנה, זיל הזול!אבל אם יש אמת בטענתם יתכן שזה שווה,
מה שנקרא דרך ארוכה שהיא קצרה.היכן פורסם המבצע וכמה זה יוצא?
-
@מן-המודיעין סכך קיינעס שמאחסנים אותו במקום טוב, יכול להחזיק כ 10 שנים ברוב המקרים.
אם כי מדובר בסכך שיוצר לפני 10-15 שנה, ייתכן שהיום המצב שונה (זה נראה קצת פחות איכותי). -
@מן-המודיעין לדעתי, הקינעס הוא חומר לח ולכן הוא מזמין חרקים. האיתן הוא פשוט מיובש, אין לחרקים מה לעשות בו. כיוצא בו יש בשנים האחרונות סכך שעשוי מפרוסות של קנים יבשים כמו האיתן, הוא גם זול וגם מחזיק מדהים, יש לי כזה כבר 4 שנים בלי שום טיפול מיוחד ובלי ריסוסים כלל ואין בו אפילו זבוב מהטעם שכתבתי לעיל... לא מבין מה מחפשים יותר מזה. [היה אותו במכירה של משנת יוסף לאחרונה]
-
@dovid אמר ב'סכך איתן' משהו מכיר?:
@WWW לפעמים הסכך כבר בחנות ברמה נגועה בטירוף.
מרימים ומפילים עשר ס"מ על נייר לבן והכל מלא גו'קים.
כנראה שזה קשור למפיץ או למוכר.אתה מייאש אותי, רציתי להזמין משלוח ישירות אלי,
עכשיו אני מבין שאין מנוס, וצריך לכתת רגלי עד למפיץ כלשהוא ולבדוק שאין נגיעות. -
@מן-המודיעין יותר נכון הצלתי אותך...
-
@dovid אמר ב'סכך איתן' משהו מכיר?:
@WWW לפעמים הסכך כבר בחנות ברמה נגועה בטירוף.
מרימים ומפילים עשר ס"מ על נייר לבן והכל מלא גו'קים.
כנראה שזה קשור למפיץ או למוכר.מן הסתם יש כאלו שיש להם סחורה משנה/שנים שעברו, וזה לא מאוחסן במקום טוב.
לפי איך שנראה באתר של סוכות ירושלים, משגיחי העדה"ח בודקים מדי שנה את החומר במחסנים שלהם. -
@רוב-יועץ אמר ב'סכך איתן' משהו מכיר?:
כיוצא בו יש בשנים האחרונות סכך שעשוי מפרוסות של קנים יבשים כמו האיתן
@מן-המודיעין אמר ב'סכך איתן' משהו מכיר?:
@רוב-יועץ מה השם שלו?
יש אחד שנקרא "רפיה" (בהשגחת העדה"ח, בעיקר צריך השגחה על החוטים, וזה מצמח הרפיה, בקיינעס לדוגמה יש הגבלה שזה עשוי מחוטים של אורך עד 40 ס"מ), זה לא זול, אבל לא יקר.
נ"ל שיש גם יותר זולים מכשרויות אחרות.אני אישית לא אהבתי את זה, כי זה לא אטום בכלל (נכנס די הרבה שמש), בגלל שיטת החיבור.
בקיינעס זה תפור בתוך הקנים וזה צמוד עד הסוף.אני חושב שיש את החסרון הזה גם באיתן, כי לפי איך שנראה גם שם החוטים מלופפים מסביב.
-
דבר מענייו ששמתי לב, ולא ראיתי שמעירים זאת,
לכני ספרים יש נטיה לברוח מהר, שהסתכלתי מייד אחרי שנערתי את הסכך על דף לבן ראיתי אותם, וכשהסתכלתי אחרי כמה שניות הם נעלמו מהדף,
מסקנה מומלץ להתבונן ישר אחרי הניעור !שנזכה לא להכשל באיסור מאכלות אסורים וחג שמח,