השעון במחשב סנילי - לא זוכר את השעה
-
גם אם הוא לא מכובה, למשל הוא מחליט שכל הלילה מ 11 עד הבוקר עברו רק חצי שעה ובבוקר ב 8:00 הוא עדיין אוחז ב 11:10 בלילה - מחשב שהיה דולק על הזמן וכ"ש שאם היה כבוי בכלל הוא לא זוכר איפה הוא.
זו לא בעיה בוינדוס כי גם אחרי פרמוט ומעבר מ 7 ל 10 הוא עדיין חולם לו וטועה.
פתרון? -
@בערל אמר בהשעון במחשב סנילי - לא זוכר את השעה:
נראה כבעיית חומרה.
נראה לי קצת מזור, בהתחשב בכך שאאל"ט המעבד של המחשב גם משתמש הרבה בטיימרים, ואני לא חושב שהוא לא יכול להסתמך על הסוללה/חשמל של המחשב.
הסוללה מיועדת לשמירת הזיכרון (וכנראה גם השעה) בביוס אולי כשהמחשב כבוי לגמרי.
-
@יוני אמר בהשעון במחשב סנילי - לא זוכר את השעה:
חשבתי שצריכים איזה תוכנה (וחייב להיות כזו) או פקודה שתרוץ ברקע וכל הזמן תעשה את הפעולה של "עדכן כעת" עם שעון אינטרנט כמו שפעולה זו עושה:
אז כמו שכתבתי למעלה פה, מצאתי פתרון מעניין בס"ד.
יש פקודה כזו
w32tm /resyncשאומר למחשב לסנכרן את הזמן (לא ברור לי לפי איזה שרת הוא מעדכן יבואו המבינים ויסבירו) - וכאשר מפעילים אותה באמת השעה מיד נתקנת.
אז עשיתי מתזמן משימות שתפעיל פקודה זו: בעת הדלקת המחשב, בעת נעילת המחשב, בעת פתיחה מנעילה, בעת שאין פעילות במחשב למשך דקה (ומאז שתפעיל אותה כל כמה דקות) ועוד כאלו טריגרים וככה כל הזמן המחשב מריץ את הפקודה הזו. באמת שעם קצת קצת מחשבה היה אפשר בטריגר אחד לסדר את זה כמו כל יום משעה X שיפעיל את זה כל 5 דק' למשך 10000 או אין ספור ימים. -
מה שעשיתי בסוף זה פקודה זו בהפעלת המחשב (האמת שסגרתי קובץ BAT עם תוכנה שעושה ממנו יישום EXE והוא פועל ברקע מאז הפעלת המחשב ודורש קצת מאד CPU וזכרון ממש כלום. ויותר מזה שעשיתי ממנו גם "שירות" ע"י תוכנה שעושה EXE לשירות וככה עד שהמחשב נכנס לוינדוס היישום הזה כבר פועל ומעדכן את השעה)
:root net stop w32time net start w32time w32tm /resync timeout 3 goto root
-
@כוכב-שמח אמר בהשעון במחשב סנילי - לא זוכר את השעה:
הפתרונות הנ"ל הם כבי"ח מתחת לגשר.
מה ששומר על השעה כשהמחשב כבוי זה סוללת התאריך.
כשהמחשב דלוק נראה לי לא הגיוני שהשעה משתבשת, מעניין שזה קורה רק בלילה, אז אולי בכל זאת המחשב נכבה (מצב שינה)?אצלי זה ודאי לא הסוללה כי גם בהקיץ הוא חולם חלומות. כל זמן שעוסקים הוא נשאר מעודכן אך כשהוא שוהה לבד ובדד הוא חולם לו ולא מתקדם בשעה כאילו קופא. מציאות.
עשיתי נסיון ששינתי את השעה לדעה לא נכונה ואשרתי ותוך שניה או שתיים מיד הוא עדכן אותה חזרה לשעה הנכונה