כתיבת מייל בפורום ומחיקתו מיידית נסרקת בבוטים?
-
יש שיטה פופלרית כאן, שאם רוצים לכתוב כתובת מייל למכותב בשרשור ולא לחשוף לציבור הרחב, כותבים המייל ומוחקים מיידית.
כך שאלו שמכותבים בשרשור מקבלים את הכתובת מייל בהתראה שנשלח למייל.אם הבוטים של גוגל מספיקים לסרוק את הכתובת (כך שעלולים לראות את זה בפתיחת המטמון של הדף)?
(אני מניח שלא, כי הם סורקים רק פעם בתקופה).אתן דוגמא
בפרוג כידוע מחקו את כל המיילים.
היה ימים בודדים שמי שרצה לגשת למייל היה מעתיק את הקישור של הפוסט ומחפש את הקישור
ואז פותח אותו כמטמון, וכך יכלו לראות המיילים.כמובן שלאחר כמה ימים הבוט של גוגל סרק שוב את האתר, והמטמון התעדכן.
אבל זה בעייתי.
-
@dovid אמר בכתיבת מייל בפורום ומחיקתו מיידית נסרקת בבוטים?:
זה כמובן דרך מכוערת
מה, לכתוב את הכתובת ולמחוק? למה דרך מכוערת? אחרת אנשים קבלו מיילים מטרידים עם פרסומות.
-
@מעלה-ומוריד אמר בכתיבת מייל בפורום ומחיקתו מיידית נסרקת בבוטים?:
@dovid מתוך סקרנות אני שואל
מה הגאון הגוגל למד מתוך מחיקת האימייל?המייל נשמר במטמון של החיפוש.
כך שאוכל לפתוח את האתר כמטמון ולראות המייל (אם אונדקס). -
@searchnicks אפשר פשוט לא לכתוב את המייל בצורה נורמלית, אלא באותיות עם רווח או בסוף בלי השטרודל
אמנם זה ייראה בסוף גם ויאונדקס, אבל לא ככתובת מייל חוקית
(אפשר אולי לשים את זה גם כתמונה, אבל גם את זה גוגל יודעים היום לתרגם בOCR...)ולא לשכוח שהכי חשוב ופשוט, זה לפתוח כתובת מייל ייעודית לעניינים האלו
-
אתן דוגמא
בפרוג כידוע מחקו את כל המיילים.
היה ימים בודדים שמי שרצה לגשת למייל היה מעתיק את הקישור של הפוסט ומחפש את הקישור
ואז פותח אותו כמטמון, וכך יכלו לראות המיילים.כמובן שלאחר כמה ימים הבוט של גוגל סרק שוב את האתר, והמטמון התעדכן.
אבל זה בעייתי.
-
-
אני פעם השארתי מספר פלאפון באחד הפורומים.
מחקתי לאחר כמה ימים, ועד היום כשאני מריץ חיפוש גוגל על מספר הטלפון הוא לוקח אותי לדף ההוא בתוצאה ראשונה!
למרות שזה כבר יותר משנה לא מופיע שם...אם כבר פתחנו את זה אשמח לשמוע אם מישהו יודע איך אפשר לסדר את זה שלא יופיע יותר...
-
@שואף אמר בכתיבת מייל בפורום ומחיקתו מיידית נסרקת בבוטים?:
קח לדוגמא את התמונת פרופיל של @מתושלח , כתוב שם מתושלח מחשבים, חיפשתי את זה בגוגל ולא הפנה לפורום.
גוגל סרק את התמונה הזאת אבל לא הביא לך את זה בתוצאות הראשונות.
עברת על כולם? גוגל בכל מקרה לא אמור סתם להחזיר את התמונה אלא את הדף, כך שקשה להבין איך הוכחת מזה.
תראה למשל גוגל תמונות על "מתושלח מחשבים", אמנם זה לא ראיה כי גוגל מסיק הרבה מההקשר, אבל זה ישן מאוד שגוגל סורק טקסט מתמונות (אני נתקלתי המון פעמים, אמנם זה היה באנגלית). -
@dovid כשבדקת את זה שללת אפשרות של ALT?
ניסיתי לגגל על זה, לא מצאתי שום תיעוד רשמי שהם מנתחים תמונות -
@מתושלח אמר בכתיבת מייל בפורום ומחיקתו מיידית נסרקת בבוטים?:
אני פעם השארתי מספר פלאפון באחד הפורומים.
ואני בחיפוש כתובת המייל שלי, אפילו מגלישה בסתר, מגיע לעמוד הפרופיל שלי באחד הפורומים בתוצאה ראשונה.
החלפתי כתובת מייל לפני למעלה משנה, זה לא עזר.
אשמח גם אני לדעת אם יש פתרון.
(אולי בפאנל ניהול אפשר להשמיד ראיות?: -))