בעזה"י מעונין בתוכנות ישנות חוקיות (עם רשיון)
-
@אוריאל-אור אמר בבעזה"י מעונין בתוכנות ישנות חוקיות (עם רשיון):
לכל הציבור היקר הפוקד את המקום הזה
הנני בבקשה, אם יש לכם תוכנות ישנות חוקיות, אפילו מלפני שנים רבות, אני אשמח לקבלם. מדובר בפרט בתוכנות:> ג. ווינדוס מגרסא 7 ואילך.
למה נראה לך שמותר?!
-
ב. פוטושופ מגרסא 5 ואילך.
https://winworldpc.com/product/adobe-photoshop/5x
ה. קורל-דרו מגרסא 7 ואילך.
Corel Draw 6
https://winworldpc.com/product/corel-draw/60@אוריאל-אור אמר בבעזה"י מעונין בתוכנות ישנות חוקיות (עם רשיון):
ד. אופיס, מגרסת XP ואילך.
https://winworldpc.com/product/microsoft-office/xp-2002
יש תוכנות ישנות רבות ומערכות הפעלה ישנות כאן.
-
@צדיק-תמים
בעזה"י
אמנם לא נראה לי. וכונתי היתה בעיקר על שאר התוכנות שאני מנסה לאתר את הבעלים שלהם. ושמעתי שמועה, שאדובי מסכימה, להעתיק את התוכנות הישנות שלה (הסכמה שבשתיקה, מטעמי פירסום כגון: שהדבר מאפשר לה להתאזרח בשוק) אך לא מצאתי מקור אמין לכך. ואשמח אם מישהו יודע פרטים מדויקים על כך. -
@אוריאל-אור רשמית החברות לא מסכימות כלום.
מעשית מסתבר שמייקרוסופט וכדו' מעוניינים שאנשים שלא אוחזים בלשלם, ישתמשו בתוכנות שלהם בלי רשיון ולא ישתמשו בתוכנות חינמיות אלטרנטיביות, כדי לכבוש את השוק.
הראיה הגדולה לזה, שכיום ניתן להתקין ווינדוס 10 בלי רשיון, והכל יעבוד פיקס, למעט אי אלו הגבלות לא משמעותיות.צריך לשאול רב לגבי זה.
אני אישית מסתמך על השיטה המקלה בכל העניין של זכויות יוצרים. -
@WWW אמר בבעזה"י מעונין בתוכנות ישנות חוקיות (עם רשיון):
@אוריאל-אור רשמית החברות לא מסכימות כלום.
מסכים במאה אחוז
קיבלתי פעם מכתב ממייקרוסופט שהיה מצויין שם MS-DOS
כן כן היינו כבר עמוק בWIN והם כתבו לי שגם MSDOS צריך לקנות(סתם למען הקטע, התקשרתי אליהם ושיגעתי אותם שאני רוצה לרכוש את הנ"ל)
-
@משחזר-מידע
תודה רבה למשחזר מידע על ההמידע.
לכן השתדלתי בפניתי לשאול אם יש למישהו תוכנות כאלו, שהוא רכש בעבר וכעת הם בביתו כאבן שאין לה הופכין. אם הוא מעונין למסור לי את אותם תוכנות, ואם זה לא כרוך בתשלום גדול אני גם מעונין לשלם לו.
בכל זאת ובכל אופן תודה רבה. -
לכן השתדלתי בפניתי לשאול אם יש למישהו תוכנות כאלו, שהוא רכש בעבר וכעת הם בביתו כאבן שאין לה הופכין. אם הוא מעונין למסור לי את אותם תוכנות, ואם זה לא כרוך בתשלום גדול אני גם מעונין לשלם לו.
פעם זה עבד בצורה של דיסקים ותקליטורים שעם זה היו מתקינים תוכנות, היום מורידים (כל גירסה שהיא) מהאינטרנט, ע"פ רוב מאתר החברה, או מאתרים שאפשר למצוא בגוגל
בכל זאת ובכל אופן תודה רבה.
-
@searchnicks
בעזה"י
תודה על התגובה, וגם לחצתי על החץ הקטן, כפי שביקשת.
ברצוני להבהיר, שאני מהפרימיטיבים שעדיים משתמשים בווינדאוס XP ואת כל מאמרי וספרי נעשים בתוכנת וורד 2000 הישנה והטובה (והעבודות שלי כוללים עימוד מלא ורב טקסט, כמו כן עליון שבועי שאני מוציא מידי שבוע ועוד כהנה וכהנה פרסומים. ואם תרצה, אפרט יותר) וכל זה משום שאת התכנות הללו רכשתי בכסף.
וכשרציתי לשדרג את הגרפיקה שלי, פניתי לחברים ושאלתי אם מי מהם רכשו בעבר קורל 6, ואחד מהם סיפר לי שרכש בעבר, ומאז התקדם והוא מוכן למסור לי את התוכנה. אלא שהתוכנה אבדה לו. ולכן הסכים לתת לי את זכות הקניה שלו, וכך אני משתמש היום בלב שקט בתוכנה.
בקשתי מופנית לכל מי שרכש בעבר את אותם תוכנות שהזכרתי, אם יש בידם את התוכנה, למכור לי או לתת לי את התוכנה, כלומר את הזכות להשתמש, אותה זכות שנרכשה על ידם כשרכשו את התוכנה. כך יוצא שאני משתמש בתוכנה חוקית. (אין לי צורך בדרייברים ובניר הנושא את הרישון וכל כיוצא באלו, העיקר שהאדם שרכש את התוכנה יאפשר לי להשתמש בה במקומו. וכך לא תהא בידי גזל.)
לדוגמה, השגתי את דגש 2 אך אני מסרב להשתמש בה, עד שאדם שרכש אותה בעבר, יתיר לי להשתמש בה במקומו.
תודה לך ולכל המגיבים עשו עמי חסד והתייחסו לתגובתי.
מי כעמך ישראל. -
כמו כן אם מישהו יודע אם מותר על פי הלכה להשתמש בתוכנות מעותקות ישנות (האם יש מחילה עליהם מצד היוצרים וכל כיו"ב), אנא, שיודיע לי בהקדם.
זה לא פורום תורני, ואני מקפיד שלא יהיה בו דיונים כאלה.
את החלק הזה שאל במקום אחר. -
@אוריאל-אור גם לא, תודה רבה.