💡 תכונה לא ידועה בוורד - צבירת קטעים בלוח והדבקה של כולם ביחד
-
הנה תכונה בוורד שמאוד לא מוכר.
מה עושים אם צריך להעתיק מתוך קובץ וורד כמה קטעים לא רצופים?
אז יש דבר אחד שכן מוכר:
בוחרים קטע, ומוסיפים עוד קטעים לבחירה על ידי לחיצה על ctrl בעת הבחירה, כך מקבלים בחירות מרובות לא רצופים, ומעתיקים כולם ביחד ומדביקים.דוגמא:
אבל מה תעשה אם זה קובץ ארוך ארוך ארוך? זה כבר נהיה מאוד מסורבל לעבוד כך.
בשביל זה יש את ה-"spike". זה כמו לוח שני (לא קשור ללוח העיקרי) שאפשר להוסיף לו דברים. צורת העבודה כך:
- ctrl+f3 חותך את הטקסט הנבחר מהמסמך ומוסיפו ל-spike
- ctrl+shift+f3 מרוקן את ה-spike ומדביקו לתוך המסמך איפה שהסמן נמצא
- אם רוצים להדביק בלי לרוקן את ה-spike, כותבים SPIKE בתוך המסמך איפה שרוצים להדביק ושוב לוחצים F3. (ביאור הדברים: ה-spike הוא טקסט אוטומטי בתוך וורד, כתיבה של השם של הטקסט האוטומטי ולחיצת F3, מחליף את השם בטקסט האוטומטי)
מתחת לשטח ה-spike הוא טקסט אוטומטי, אפשר לראות את זה פה (במארגן של חלקים מהירים - אין לי מושג איך הם קוראים לזה בעברית...):
הוספה:
זה נמצא גם פה:
-
@לחיל-אומר אמר ב תכונה לא ידועה בוורד - צבירת קטעים בלוח והדבקה של כולם ביחד:
אין אפשרות לעשות שזה יעתיק ולא יחתוך?
חבל, אבל לא...
נראה שמייקרוסופט לא כ"כ השקיעו בתכונה הזאת. זה קיים כבר מעל ל-2 עשורים (מוורד 97) אבל לא מצאתי איזכור בתיעוד הרשמי. (עשיתי חיפוש word spike ומצאתי כל מיני אתרים שעלו על זה אבל לא מייקרוסופט).דרך אגב, נזכרתי בזה עכשיו כי הייתי צריך להתשמש בתכונה זו עבור קובץ ארוך שאני צריך להעתיק קטעים ממנו, אבל לא זכרתי איך קוראים לתכונה הזאת. עד שמצאתי את זה... עברתי בין מצבי ייאוש, חרדה שאולי זכרוני מתעתע בי, ונחישות שזה קיים ושאני חייב למצוא את זה.
אחרי שלשמחתי מצאתי, החלטתי להעלות את זה לפה כסגולה לזכרון, ולתועלת הרבים. -
@yossiz עכשיו ראיתי והבנתי. בעצם כל פעם שבוחרים טקסט ולוחצים קונטרול F3 הוא מוסיף את הטקסט הנבחר ללוח.
בלוח העתקה הרגיל יש מגבלה של עד 24 [אאל"ט] טקסטים, גם בזה נתקלת בהגבלה?
כמו"כ אנימבין שיש הבדל שבלוח העתקה הרגיל ניתן להדביק כל טקסט נבחר בנפרד, משא"כ כאן שבהדבקה כל מה שהלוח מכיל מודבק, נכון? -
@רוב-יועץ אמר ב תכונה לא ידועה בוורד - צבירת קטעים בלוח והדבקה של כולם ביחד:
בלוח העתקה הרגיל יש מגבלה של עד 24 [אאל"ט] טקסטים, גם בזה נתקלת בהגבלה?
אני לא משתמש בד"כ בלוח של וורד.
כמו"כ אנימבין שיש הבדל שבלוח העתקה הרגיל ניתן להדביק כל טקסט נבחר בנפרד, משא"כ כאן שבהדבקה כל מה שהלוח מכיל מודבק, נכון?
בדיוק.
-
@WWW אמר ב תכונה לא ידועה בוורד - צבירת קטעים בלוח והדבקה של כולם ביחד:
@רוב-יועץ זה נקרא 'דקר', למה? לא יודע...
כי זה התרגום של spike.
spike זה כלי ישן, מחזיק נייר (בצורת דקר) שדוחפים עליו ניירות, שעליו אנשים היו צוברים ניירות שלא היו בשימוש. אפשר להבין את הדמיון לתכונה זו. -