סוף סוף זה הגיע! תוספים בכרום 72
-
@WWW WWW צודק, עד היום היה באמת את האפשרות הזאת (אני אישית התחלתי להשתמש עם האופציה הזאת לכל התוספים שיש לי לפני כמה שבועות והייתי צריך להדביק את ה-URL של כל האתרים ידנית), ועכשיו בגירסה החדשה הוא נותן לך רשימה מסודרת במה זה יעבוד ובמה לא. מצורף צילום מסך מגירסה 71.
-
סתם בשביל יצר ההתנצחות...
https://blog.chromium.org/2018/10/trustworthy-chrome-extensions-by-default.html
-
@WWW עכשיו עדכנתי ל-72 (עי' צילומסך קודם שמופיע שם שהוא באמצע שידרוג הגירסה) ובאמת זה לא שינה אצלי שום דבר ממה שהיה עד עכשיו, ומה שכתבתי בהודעה הקודמת היה בהתבסס על צילום המסך שהעלית... כך שזה - כפי שאני מכיר זאת - משהו יחסית ישן... ואני משתמש עם זה תקופה כבר. וזה גם היה בלחיצה ימנית על התוסף, (ביטלתי עם זה את כל התוספים של קאשבק וכד' על אתרים שלא נצרכתי אליהם),
ד"א מישהו יודע אם השבתת התוספים מורידים מצריכת ה-CPU? -
@yossiz אמר בסוף סוף זה הגיע! תוספים בכרום 72:
@אלישי לא בדוק, אבל במושכל ראשון להשבית אותם מאתרים מסויימים ממש לא אמור להשפיע הרבה. יש דף שרץ ברקע בכל מקרה. ואם לא מבקשים מהתוסף לעשות משהו בשבילך זה לא אמור להיות פעיל בלא"ה. אם מעניין אותך אתה יכול ב-shift+esc.
לא מוכרח.
אני מאמין שיש כל מיני תוספים שעובדים כל הזמן, אם בגלל קוד לא נכון, ואם בגלל מניעים אפלים, כמו מעקב וכדו'. -
@WWW התוסף הספציפי הנ"ל שמוריד מאתרים טוען אוטומטית את כל התמונות מוסיקה ווידיאו של האתר, גם אם אינך מבקש ממנו שיוריד לך את זה, וזהו במקרה שהאתר משדר את התוכן האמור בקטעים קצרים כדי שלא יוכלו להורידו, כך שיש מצב שתוסף כזה יכביד הרבה פחות באם הוא יהיה מופעל רק באתר המסויים שברצוני להוריד משם דברים..
-
@yossiz אני לא מסכים איתך. אני לא מדבר על החרגה אלא הפוך אפשרו רק איפה שצריך (רשימה לבנה).
ראשית הדף רקע משנה מה הוא עושה, וזה מאוד משמעותי. זה יכול להיות זוועה בתוספים מסויימים (לא שאני יודע אבל משער למשל פילטר על כל בקשה בשביל ללכוד וידאו להורדה).
כמו"כ בתוסף שיש לו התערבות בDOM, לא לדבר על קוד של ממש, יש חיסכון כמספר הכרטיסיות הפתוחות.
אולי זה לא משמעותי נורא אבל יש הרבה שזו בדיוק הסיבה שלכן הם לא מתיקנים תוספים - וההגבלה הזו יכולה להיות פתרון. -
@dovid
יכול להיות. תלוי מאוד באיזה תוסף מדובר.כמו"כ בתוסף שיש לו התערבות בDOM, לא לדבר על קוד של ממש, יש חיסכון כמספר הכרטיסיות הפתוחות.
לא נ"ל שזה אמור להיות משמעותי ברוב התוספים. הבדל של סקריפט אחד יותר או סקריפט אחד פחות. כמות הסקריפטים שאתר מודרני ממוצע טוען בכל דף - כ"כ הרבה שאחד יותר הוא לא הבדל גדול. או תוספת כמה אלמנטים ב-DOM ממש לא משנה.
שכל אחד יבדוק... אני לא מתכוון לעשות שום שינויים בתוספים היחידים שמותקנים אצלי.
-
@בערל אמר בסוף סוף זה הגיע! תוספים בכרום 72:
@מעמד אמר בסוף סוף זה הגיע! תוספים בכרום 72:
רק אני היחיד שלא מבין איפה נמצא מה שאתם כותבים ?
לא בטוח. יתכן שיש עוד, אך הם פשוט לא שואלים...
לעניינינו, כנס לעמוד התוספים בכרום.
ולחץ בתוסף כלשהו על "פרטים". ושם תמצא את האפשרות...האמת שבדרך הזו הוא נותן לי גלובלי בלי אפשרות בחירה