פתיחת ברגים חלודים
-
כמה פעמים הגעתם לפתוח בורג ומצאתם אותו חלוד וקשה לפתיחה?
והופ הגעתם לארגז הכלם ושמתם לב שתרסיס משחררהברגים () כבר לא בשימוש או שנעלם.ישנם 2 פטנטים/רעיונות שימושיים להשתמש לשיחרור הברגים החלודים
בקבוק קולה (קולה-קולה עם התוית האדומה!!!!!!!)
לוקחים קצת קולה ושופכים על הבורג/אום בצד החלוד ומחכים כמה דקות ומשחרר הבורג.
החומצה של הקולה "אוכלת" את החלודה ומשחררת את הבורג לפתיחהתרסיס K-300
לוקחים תרסיס K-300 ומרססים טיפה על הבורג בצד החלוד ומחכים כמה דקות ופותחים.
החומר הפעיל של התרסיס (גז העצבים) "תוקף" את החלודה ומשחרר אתהבורג לפתיחה.
**יש להזהר ולעבוד במקום מאוורר ולא להתיז על העינים. **(תחשבו שאתם מתיזים על מקק)לא לנסות את זה במקומות שהם חלקי מחשב/חשמל/אלקטרוניקה וכו'
-
@zvinissim אמר בפתיחת ברגים חלודים:
תרסיס K-300
ישנם כאלה שמשתמשים עם זה גם לשחרור צירים חורקים,
אבל אני חושב שזה יכול 'לאכול' את הברזל קצת... -
@zvinissim אמר בפתיחת ברגים חלודים:
בקבוק קולה (קולה-קולה עם התוית האדומה!!!!!!!)
לוקחים קצת קולה ושופכים על הבורג/אום בצד החלוד ומחכים כמה דקות ומשחרר הבורג.
החומצה של הקולה "אוכלת" את החלודה ומשחררת את הבורג לפתיחהסליחה על הסטיה, אבל זה הזכיר לי את זה....
האם ידעתם ?
1. שבמדינות רבות בארה"ב סיירת הכבישים מחזיקה שני גלונים של קולה במשאית כדי לשטוף את הכביש מסימני דם אחרי תאונות דרכים...
2. שניתן להשרות בשר קשה בקולה לריכוכו אך זהירות כי אם הוא יישאר שם יומיים הוא יעלם לגמרי !!!!
3. שכדי לנקות שירותים אפשר לשפוך כוס גדולה של קולה, לתת לה לעמוד שעה אחת. אחרי שעה הורידו את המים. החומצה החזקה שבקולה מסירה את כל הכתמים הקשים מהשירותים !!!
4. שכדי לנקות חלודה מבטרייה של מכונית: שפכו פחית קולה על הטרמינלים של הבטריות כדי להמיס את כל החלודה.(מקור-כתבה בויקיפדיה)
5. שכדי לשחרר מנעול חלוד: ניגוב המנעול במטלית ספוגה בקולה ישחרר את החלודה.(ניסיתי וזה עובד!)
6. שכדי להסיר שמן (וגריז) מבגדים: רוקנו פחית של קולה לתוך ערימת בגדים מוכתמים בשמן, הכניסו למכונת כביסה וכבסו כרגיל. הקולה תעזור לשחרר את השמן ...
7. שקולה עוזרת לנקות את שמשת המכונית מערפל כבישים.
8. שהחומר הפעיל בקולה הוא חומצה פוספורית. ה-pH שלו הוא 2.8. !!! שימו מסמר בתוך קולה והוא יתמוסס תוך 4 ימים !
9. שכדי להסיע סירופ קולה (החומר המרוכז) המשאית צריכה לנסוע עם שלט של חומרים מסוכנים !
10.פורסם בכתבה בעיתון news בארה"ב ,כי המפיצים של הקולה משתמשים במשקה כדי לנקות את מנועי המשאיות שלהם כבר 20 שנה !ואם עדיין הצלחתי לשכנע רק את עצמי,אז בכל זאת קבלו מתכון ליום ניקיון משפחתי מושלם:
סתימה בצנרת? הא לך רעיון נהדר ומקורי:
קח בידך הימנית בקבוק קוקה-קולה (1.5 ליטר).
העבר אותו ליד שמאל.
בעזרת יד ימין, סובב הפקק נגד כיוון השעון, ופתח אותו.
מזוג /צוֹק /שפוך 2/3 מהמשקה אל צינור השפכים.
המתן.
המתן עוד.
כעבור מספר שעות - בד"כ - הסתימה תיפתח!
את חצי-ליטר (הקולה!) שנותר - מזוג לשתי כוסות, ושתה "לחיים " עם אשתך על שסוף סוף מצאת דרך חזקה ויעילה לפתיחת הסתימה !
ולמי שמאמין עדיין שקולה היא "טעם החיים" אז הכל עניין של טעם כניראה... -
-
@WWW אמר בפתיחת ברגים חלודים:
@מעמד אמר בפתיחת ברגים חלודים:
פעם באמת שמעתי שאם שמים שן בקולה, אחרי כמה זמן היא מתמוססת מהחומצה שלה.
שטות שרופאי השיניים המציאו...
ניסית את זה פעם?בנוסף, שמעתי שפעם השתמשו בקולה בתור תרופה
זה ידוע.
עד היום היא תרופה טובה להקאות
זה נכון, ומנסיון.
גם לי הבטיחו שאם אשים קליפה של ביצה בקולה היא תעלם אחרי יום או יומיים.
שבוע חלף ולא קרה כלום (כמעט) שלום לקליפה.
חפש את מי שלקח את השן בלילה -
@dovid אמר בפתיחת ברגים חלודים:
@zvinissim איך זה ביחס לWD40? יש לי קבוע בבית (אפילו שתיים...).
@dovid הרעיונות של הקולה וה K-300 הם רק למקרה חרום.
ברור קודם שעדיף להשתמש במוצר שמתאים לבעיה.ללא קשר DW-40 אינו מתאים לשימון שרשרת אופנים (האמת שאני בכלל מסופק לכל ה-2000 ישומים שכתב עליהם)
-
@אלישי אמר בפתיחת ברגים חלודים:
@zvinissim הם מפרסמים את זה תחת כל במה אפשרית... אז בא נגיד שחצי כן נכון.. (אני אישית לא בדקתי, אני קונה את זה רק לשימון צירים וכד')..
@אלישי אני לא אומר שלא.
תקרא את המרכיבים של החומר וגם שם שיש חומר חומצתי שתותקף דברים.
זה שאנשים רושמים שזה לא תמיד אומר.
יש לי עמית בעבודה שטוען ש DW-40 גם לא מתאם בכלל לשימון ציריםקח עוד 2 שימושים ל DW-40
- אם יש מסטיק דבוק לשטיח תוכל לרסס WD-40 וזה יסיר לך את המסטיק.
- אם הפנס של הרכב שלך דהוי לטסט רסס DW-40 על הפנס יהוא יתנקה לך.
-
@zvinissim מכיוון שזה מכיל גם שמן וגם ספירט אז יש לזה שימושים כמו הברקת פנס רכב ששם בא לידי שימוש בעיקר הווקס של השמן ורק קצת הספירט שמוריד את האבק והלכלוך, ובשימוש אחר שדורש חומצה כמו מסטיק הוא ישתמש בעיקר בספירט וחבריו החומרים הפעילים ופחות בשמן, העיקר הוא להבין שתמיד יהיו לך את כל המרכיבים יחד כך שתמיד יצטרכו לקחת בחשבון את הרווח מול ההפסד אם ישנו.
-
@WWW אמר בפתיחת ברגים חלודים:
@מעמד אמר בפתיחת ברגים חלודים:
פעם באמת שמעתי שאם שמים שן בקולה, אחרי כמה זמן היא מתמוססת מהחומצה שלה.
שטות שרופאי השיניים המציאו...
ניסית את זה פעם?בתור ילד זכור לי ששמתי את אחד משיני החלב שלי ואחרי כמה ימים התחילה להתמוסס